Към трите "Д" Щабът прибави и четвърто - приемайте витамин Д

Не взимайте свръхдози, предупреди проф. Кантарджиев
Обновена: 22 окт 2020 11:05 | 22 окт 2020 11:05, Красимир Ангелов
197
Към трите "Д" Щабът прибави и четвърто - приемайте витамин Д
Снимка: БГНЕС

"Здравната система прави каквото може, държавата прави каквото може, всички колеги правим каквото можем и ако разбиране от хората, нещата ще станат още по-добре", заяви по време на пресконференция на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев.

Още по темата
Той посъветва за пореден път да се спазват трите Д-та и сега сложи към тях четвърто - витамин Д.

"Към трите "Д", за които говорим от началото на пандемията – дисциплина, дистанция, дезинфекция, сега добавяме още едно – витамин D. При липса на слънце, това е медицински доказаното полезно средство", посочи проф. Кантарджиев.

Той обаче предупреди, че приемът на витамина става по специфичен начин и с "почивки" между приемите.

"Не взимайте свръхдози", предупреди експерът.

Той предупреди да се внимава да не се предозира витаминът, като за възрастни се препоръчват по 4 капки, за дете - една-две. Експертът посочи, че приемът на витамина трябва да става 10 дни и после да се почива, преди отново да се възобнови употребата му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
5
 
! Отговори
. преди 3 години
Витамин Д се взима от слънцето пачавренико, не от вашите химии!!
84
1
 
3
 
! Отговори
The Real Бай Иван преди 3 години
Катранджиев, кво стана с БеЦеЖе-то бе? Него няма ли да го добавяме?Щото Чорбанов от БАН още бърка джибрито в бидона. Няма скоро да направи българската ваксина.
83
2
 
0
 
! Отговори
До 100 преди 3 години
20 000u.i. дневно означава 50 таблетки по 400u.i., колкото е всяка една таблетка. Ти по 50 т. дневно ли си пил? Аз съм вземал по 1т. дневно за по- малко от 10 дни и вдигнах кръвно, а никога не съм имал. Жив и здрав!
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коментарите както винаги са балканска трагедия в две части... нищо не става от вас ей...
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 78Не бъркам изобщо. Предозирането може и да е вредно, въпроса е кога настъпва. Пак казвам, дори милион единици на месец няма да доведат до него. Също така доста хора не са имали никакви проблеми при серумни нива три пъти над горната граница. Чарлз Полекин даже препоръчваше на спортистите да се стремят към такива нива. Така че това е въпроса, какво ниво на серумен витамин Д може да бъде опасно? Ти реално можеш да си изпиеш и един милион единици витамин Д на един път, това си е ОК.
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плажуващите не са длъжни да носят маски, за сега. Ходете на плаж и на слънце, но просто спазвайте дистанция.
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Избирайте!Ми сложи си първо лайк ти и тогава ни остави ние да избираме.
78
0
 
2
 
! Отговори
До 96 преди 3 години
АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ.
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Витамин C обаче е безвреден и също помага за вируси."И срещу СПИН е много полезен. По две хапчета дневно и не ме е хванал до сега.
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фабриките в китай са опасани с мрежи против самоубийците, защото работят по 16 часа на ден. Скоро и в Европа.Или ще се биете или комунизма идва в подобрената си форма. Избирайте!
75
1
 
2
 
! Отговори
До 78 преди 3 години
Вярвам ти. Но вече ти казах, че най- вероятно бъркаш старите и новите единици за вит. Д. Виж какво точно пише след числата - U.I. трябва да пише. Вит. Д е опасен при предозиране. Доказано.
74
4
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Всички от така наречения щаб трябва да бъдат арестувани и осъдени от Военен Трибунал за Държавна Измяна, слуги на чужди разузнавания и държави, *** на юдеомасоните, тяхната цел е да се заразат и умрат, колкото е възможно повече наши сънародници. Кланят се на АнтиХриста!
73
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
Абе, какви са тия "капки"? Лекарствата се предписват в милиграми.
72
1
 
6
 
! Отговори
Фин преди 3 години
Нудистки плаж е безплатен вит Д.
71
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Владои с мерки и без мерки резултата е един и същ, пример Черна Гора и Македония, там седеха с комендантски час 3 месеца, даже в Черна Гора обявиха гордо че са преборили коронавируса :) и какво стана в момента са с по 400 починали на 1 млн население, Шведите дето ги сочехте толкова като негативен пример, не правеха нищо и преминаха през пика през пролета и началото на лятото, когато имунната система на човек е най-силна и от 3 месеца имат по толкова заразени колкото в Черна Гора че и по-мал
70
3
 
2
 
! Отговори
Китодар преди 3 години
трите А са по-удачни:- дисциплинА- хигиенА- морАл
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента, когато на лекарите вече им писне от множеството хора с вируса, ще скочи и бройката на жертвите. Нервите им си имат пределна граница.
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомнете си как ги бяхме докарали до 4-5 на ден в края на май. Отвориха ДГ, проведоха присъствени матури в началото на юни, разрешиха баловете - минахме 100 през юли. След 15 септември отвориха всички училища с някакви пародийни маски и шлемове, и през октомври минахме 1000. Вече не може да се спре, освен ако се ограничат децата, защото те може да са най-малко заплашени от усложнения, но са най-добрите трансмитери на заразата.
67
6
 
0
 
! Отговори
Владо преди 3 години
До Анонимен 80Ще си правиш, каквото си искаш, ама друг път. Има закони все още в България. Ако нямаше такива, като теб ги застрелвам, защото това искам да си правя аз. Ти ок ли си?
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Владо"Нормалния грип" и до сега избива 500 000 души годишно. Така че не е успокоение това, че този вирус ще стане като него. То разлика няма да има значи. Освен това най-ранната европейска ваксина може да се появи чак в края на 2021г. Защо само 6 месеца да търпим? И това, ако изпитанията са усшени. А те може и да не са. Какъв е план Б?