Към трите "Д" Щабът прибави и четвърто - приемайте витамин Д

Не взимайте свръхдози, предупреди проф. Кантарджиев
Обновена: 22 окт 2020 11:05 | 22 окт 2020 11:05, Красимир Ангелов
197
Към трите "Д" Щабът прибави и четвърто - приемайте витамин Д
Снимка: БГНЕС

"Здравната система прави каквото може, държавата прави каквото може, всички колеги правим каквото можем и ако разбиране от хората, нещата ще станат още по-добре", заяви по време на пресконференция на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев.

Още по темата
Той посъветва за пореден път да се спазват трите Д-та и сега сложи към тях четвърто - витамин Д.

"Към трите "Д", за които говорим от началото на пандемията – дисциплина, дистанция, дезинфекция, сега добавяме още едно – витамин D. При липса на слънце, това е медицински доказаното полезно средство", посочи проф. Кантарджиев.

Той обаче предупреди, че приемът на витамина става по специфичен начин и с "почивки" между приемите.

"Не взимайте свръхдози", предупреди експерът.

Той предупреди да се внимава да не се предозира витаминът, като за възрастни се препоръчват по 4 капки, за дете - една-две. Експертът посочи, че приемът на витамина трябва да става 10 дни и после да се почива, преди отново да се възобнови употребата му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
11
 
! Отговори
lekar преди 3 години
До АнонименАко хората като теб бяха спряли да обвиняват всички мед специалисти, че са неграмотни, и изпълняваха всички наложени правила, сега нямаше да сме на ръба на апокалипсис. И ДА, точно там сме, просто от дивана у вас не го виждаш. Ама ти нали си "експерт", какво ли ти говоря.
4
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лятото толкова витамин д набрахме,а вируса не изчезва. Защо?! Как този вирус издъжа на жега,студ,влага,различни географски ширини,различни човешки раси,ДНК-а и т.н. Всяка зараза затихва,а този не затихна изобщо.
3
11
 
25
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Разберете, че няма такова нещо, като стаден имунитет. Организма не създава перманентна защита и след 6 месеца пак може да се разболееш. Това е пълна глупост да чакаш да се заразят всички. Всички трябва да се пазим, докато не измислят лекарства за третиране на вече болни хора.
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С отварянето на училищата ни вкараха мазно плана за стадния имунитет, и сега "плувай, плувай, не е риба!", че чак и съвети ни дават..... Ами обидно някакси, а и може да не искам да се жертвам за "благото на обществото"! А те са се скрили в това време и чакат ние да дадем жертви по пътя до постигането на стаден имунитет!
1
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужасна неграмотност от тези "експерти". Отвратен съм от тъпотията им. Какво значи "капки"?? Защо да се почива десет дни. А какво значи "свръхдози"? Има хора, които вземат по 50 000 единици наведнъж и серумните им нива пак са ниски. Впрочем как витамин Д ще помогне за корона вируса?