От днес - задължително с маска на открито при невъзможност за дистанция от 1,5 м

Кои са изключенията на противоепидемичната мярка?
22 окт 2020 06:44, Александър Попов
106
От днес - задължително с маска на открито при невъзможност за дистанция от 1,5 м
Снимка: БГНЕС

От днес, 22 октомври, се въвежда противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, покриващо носа и устата, на открити обществени места.

При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м., всеки трябва да носи маска или друго средство, покриващо носа и устата - кърпа, шал, шлем и др.

Още по темата


Изключения се предвиждат за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, спортуващите на открито и закрито; участниците в конгресно-конферентни мероприятия и по време на изказванията им; водещите и гостите в телевизионни предавания.

Маските на открито не се изискват при децата до 6-годишна възраст.  

Със заповедта на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов се предвижда лицата, предоставящи административни и други услуги на граждани, при възможност да предоставят съответните услуги в електронна среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
10
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Яко ще се яде чесън от днес.
25
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От днес отказвам да изпълнявам безумните ви заповеди. Надминахте комунистите от едно време
24
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставиха ни на произвола на сьдбатаБог да прости починалите
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 22РЗИ не тества контактните лица на хора дали положителен. Казва им да се обадят ако имат симптоми, а ако се притесняват да си платят тест в частна лаборатория. Отделно ако имаш две деца и едното е положително другото също не го тестват и продължава да си ходи на училище.Информацията е от собствен опит с тях.
22
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи влизаш в ресторанта махаш маската.. Влизаш в час пак я махаш.. Вкъщи проветряваш.. Но навън я слагаш..Колко трябва да си ***?
21
4
 
12
 
! Отговори
AAA до 22 преди 3 години
.... правят ваксина срещу нещо което даже не е намерено... Та така де случаите се вдигат защото по голяма част от хората са с настинка, грип ит. н и теста дава положителни резултати наляво и надясно. Тъй като е супер чувствителен към най малките RNA оттам идват 80% от хората 'болни' без симптоми. Просто здрави хора при които теста е засякъл някакви остатъци от един от 7те ни извести стари! коронавируси
20
2
 
16
 
! Отговори
AAA do 23 преди 3 години
не разумното обяснение на многото случаи в Европа е че се захлажда и хората се разболяват. Почти всяка настинка с или без грипни симптоми е предизвикана от корона вируси. А тъй като PCR теста каквото и да казват изобщо не е надежден (то си пише и на опаковката му че не е за диагностика, направо нз как целия свят пропуска това нещо. Теста е направен на компютър на базата от стари корона вируси, тъй като 'новия' никой досега не е успял да го изолира нито да го види, да се чуди човек как правят
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Разумното обяснение на повечето тестове е това, че студеното време провокира симптомите. Хората със симптоми, независимо от причината, се тестват. Отделно, установените случаи довеждат до тестване на контактните лица. Освен това, при наличие на заразени на работното място част от работодателите препоръчват тестване на персонала. От друга страна, се увеличава броят на лабораториите, извършващи PCR - тестове. Тъй че причините са комплексни.
18
2
 
17
 
! Отговори
AAA do 2 преди 3 години
споко в Германия от днеска е същата простотия, все едно са се нагласили хааха
17
2
 
1
 
! Отговори
... преди 3 години
Бойко парички от глоби хитро винаги си бил толкова умен пак ще гласуват за теб и тва с пенсите с по 50 лв отгоре като обра парите на поляината хора в страна бълха тв ухапала
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Също така ако някои се престрашат да съ изклееццатт - само с презервативи, инак ще го дюндюрликаш цели 3 години.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не. Не познаха.
14
1
 
6
 
! Отговори
;) преди 3 години
Скока се обяснява с това, че се правят колективни тестове. Дано и резултатите не се обявяват така.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скока на направените тестове с 50% от максимилиан брой в предишни дни от почти 7.5хил. на 11.5хил е странен.Някакво разумно обяснение?
12
19
 
12
 
! Отговори
И преди 3 години
Вие какво очаквате? САЩ и Великобритания не се справят с covid, че България ли да се справи? Носете си маските, когато де налага. Не се правете на интересни. Не застрашавайте вашите животи и тези на близките ви хора.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изпускате точка 11 или, че, ако сте едно семейство или домакинство може да не сте с маски навън,ако сте заедно.
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май епидемията е неконтролируема. От февруари досега няма адекватни мерки.
9
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберската мафия се сдоби с нова бухалка здравните власти. Само въз основа на заповед получават права по-големи от тези на прокуратурата . Могат всеки неудобен да поставят под карантина, дори да го разболеят без да е изследван, да го лекуват и накрая да го уморят,без обвинение, без съд и присъда и без правна възможност за защита. Да, това е фашизъм, здравен фашизъм. Случаят с президента е показателен в това отношение. Мярка за неотклонение карантина, мярка за неотклонение в изолатор на болница уж за лечение. Следващите са отровното трио...
8
1
 
11
 
! Отговори
Струпване преди 3 години
Най-после разбрахме какво означава тази дума.Следващата стъпка е маска у дома.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще си седя само в кръчмата, защото не обичам да нося маски, а там е разрешено без такива. Сега сериозно, ако до петък спасителят на бял кон, Тиквата не излезе пред медиите, и не премахне сам тази разпоредба ще се е цяло чудо. Така действа герб. Създава безпорядък, а после на бял кон тиквата решава проблема. Пример глашатая от АПИ