Всички контактни на заразен - под 10-дневна карантина

Карантината за хора с положителна проба остава 14 дни
26
Всички контактни на заразен - под 10-дневна карантина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички близки контактни на потвърден случай на COVID-19 подлежат на 10-дневна карантина, считано от последния им контакт със заразеното лице.

Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов с издадена днес заповед, съобщиха от здравното министерство.

Изолацията за хората с положителна проба остава 14 дни, както и за изписаните от болница, които все още имат симптоми.

Личните лекари ще решават дали възрастните болни над 60 години трябва да отидат в болница или могат да се изолират у дома.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21 - "И за какво да карантинират всички?!"Е могат поне да тестват двама - трима контактни с "грипоподобни" симптоми, поне да се ориентират какво е разпространението ако не друго... Абе много ги мързи да работят, това е цялата работа! Чакат хората сами да отидат да си направят тест и да им съобщят резултата, да се самокарантинират и да се самоизлекуват.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това не важи за училищата. Там може контактен учител да обиколи 5-7 класа, но не тестват, нито карантинират всички"И за какво да карантинират всички?! Ми те по тая логика да издирват и карантинират всички, с които се возил в градския транспорт, с които се е срещал и говорил и пр.... Безумието става абсолютно.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, в нашето училище има 3 болни учителки и в класовете, на които са преподавали около половината деца са с прословутите "грипоподобни" симптоми, ама всички си ходят на училище, никой никого не карантинира или тества. (А, и с градския транспорт си ходят, та в тая връзка избягвайте градския транспорт в пиковите часове....) Та много ми е интересно ще изпълнят ли заповедта на министъра и ще ги карантинират ли тия всичките класове? Доста са..
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не важи за училищата. Там може контактен учител да обиколи 5-7 класа, но не тестват, нито карантинират всички.
18
0
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Кои контакти, от фейса ли?
17
0
 
1
 
! Отговори
до 10,11 преди 3 години
Плащат се обезщетения за карантината ,но не чрез болничен от семейния лекар.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А"лекаря -пулмолог" какво предлага и къде работи?Хората с ковид симптоми след теста се карантинират или постъпват в болница.Не се преглеждат амбулаторно.Обаждат се на личния лекар и той ги насочва,но не към специалист лице в лице с направление.Всички лекари в ковид отделения имат близък контакт,но те носят защитни облекла,а заповедта е за хората извън здравните заведения.В някои болници медицинските екипи остават в ковид отделение една седмица без да излизат,а след това 2 седмици в карантина
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова искайте и записвайте личните данни на всеки държавен хрантутник докоснал нещо ваше и лично. Еле пък ушев. За да може евентуално да бъдат включени в списъка с контактните ви лица. Все пак е за тяхно добро, нали трябва да се пазим.
14
0
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
Ако работиш целодневно с някой който се оказва позитивен е близък контакт.Обстановката е динамична и всяка заповед е предпоследна.Никой не знае какъв ще бъде развоя след 7 дни примерно.В цяла Европа е така,целта е да се намалят контактите за предаване.Но не добре както върви.
13
0
 
7
 
! Отговори
лекар-пулмолог преди 3 години
Аз асеки ден преглеждам по няколко пациента с ковид-пневмонии. Означава ли това, че трябва вечно да съм заключен в изолация. А кой ще обслужва останалите? нЕНОРМАЛНИ ЗАПОВЕДИ!!!
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този има ли връзка с центъра си . И като поставиш под карантина контактното лице/близките/ кой ще се грижи за тях. И какво значи "близко контактно лице" и какви са условията, за да бъде определено като такова? Няма ли филолози покрай тия смешковци да им четат глупостите, които творят преди да ги пускат.
11
0
 
16
 
! Отговори
ники преди 3 години
Аз, като работя сам и ме поставят под карантина, евентуално, ще миплащат ли затова, че не мога да изкарам никакви пари десет дни?
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не понял... един заразен и целия офис е аут? А един заразен медик и затваряме цялото отделение ли?Тоя министър има ли връзка с кораба майка или си ги измисля сам?!?
9
0
 
9
 
! Отговори
6 преди 3 години
Catch me if you can
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поставянето под домашен надзор налага и подсигуряване на средства за живеене и обгрижване. Иначе няма как да се получи. Поредната измишльотина. А бездомници, скитащи и т.н къде ще се изолират?
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя знае ли колко хора живеят сами, без близки, самотни майки и т.н, независимо от тяхната възраст. Като ги поставиш под карантина кой ще им подсигури за деня най-елементарното-храна, лекарства, посещение до банкомат, заплащане на сметки и т.н. А като джипито е на 60 км от село и има само 2 автобуса през седмицата е друг въпрос. Явно извънземните ще осъществяват обгрижването во дома им. Тоест, може да свърши човека у дома си, но важното да изолиран.
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не им се направят тестове, а ще ги държите под домашен арест?
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иха! Тези да не са се разработили? А тестове на хора с "грипоподобни симптоми" ще се правят ли или пак всеки ще си ги плаща сам и то само ако толкова много иска да участва в играта с карантините, пък ако не иска ще е свободен си ходи болен, че то за едното грипче хората не отсъстват от работа обикновено.
4
4
 
5
 
! Отговори
Китайски ГУЛАГ преди 3 години
каква карантина, до стената и с калашника!
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, кой, ще плаща?Кат, кво, ще се води таз карантина??