Македонски учебник: Бугарите по произход са турци, татари, монголи

Проф. Кирил Топалов: С негативни думи растат децата в Македония от 75 години
23 окт 2020 20:40, Красимир Ангелов
583

"Ще ви кажа как започва урокът за България за малките деца в Македония. До 50-те години бяхме българи, след 50-те приеха сръбското – бугари, което звучи грубо, обидно. Дословно ще ви цитирам първото изречение: „Бугарите са номадско племе, занимавало се с грабителство, а по произход са турци, татари, монголи“.  Още в първото изречение има шест негативни думи. Номади – т.е. скитници. Грабители – т.е. бандити. Племе, а не народ. Турци, татари, монголи.... Шест негативни думи. С тези шест негативни думи растат децата в Македония от 75 години. Как искаме тези деца като пораснат да ни обичат?" Това каза за предаването "Брюксел 1" проф. Кирил Топалов, член на Смесената българо - македонска историческа комисия.

"Освен това, непрекъснато се говори за „фашистичката българска окупация“. Казвали сме на нашите колеги. Можем да ви засипем с киноленти, със снимки, с всичко, когато българската армия отива да освободи Македония от сръбското варварско робство тогава. Целият народ – с букети, цветя, деца, песни, музика ни посрещат. Те изкарват и училищата. Цар Борис отива без охрана след децата. Нито една снимка нямат, когато влиза сръбската армия и когато 80-те хиляди български войници се изтеглят по нареждане от там и нахлува една 52-хилядна сръбска армия, която унищожава всичко българско", коментира работата на македонските си колеги  проф. Кирил Топалов.

"Занимаваме се отдавна с учебниците. Ние ги запитахме, защото тези неща ги приехме преди две години. Казахме им – покажете, какви стъпки сте направили, за да промените тези нелепости във вашите учебници, а има и други. Нищо не са направили. Къде е писмото до вашето просветно министерство, че предлагате в следващите учебници да има промени? Няма такова писмо, няма такива предложения. Следователно, те не правят абсолютно нищо", категоричен е в оценката си проф. Кирил Топалов.

Цялото интервю гледайте в предаването "Брюксел 1" на 24 октомври, от 17.30 часа, по Bulgaria ON AIR!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А македонците да неби да са маджуни?
368
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами погледнете ни правителствения център на столицата - всяка втора улица, булевард, площад, черква, паметник е с руско име.Потърсете булевард цар Симеон, булевард цар Самуил, площад Златен век в същия този център - няма да намерите !Потърсете улица Яне Сандански в центъра на София - няма да намерите !Потърсете най-голямия паметник в центъра на столицата, а и не само в София - ще намерите в всички голями градове !Плачете за Македония !!!
367
12
 
6
 
! Отговори
! преди 3 години
Абсалютно е така. Големите български историци като Янко Гочев, Пламен Цветков и Георки Константинов Георгиев го доказаха в своите иследвания. Доказаха че етонима Българи е измислен от царска раша за да подкопае основите на Османската империя.
366
10
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Разгеле! Минусите им показват, че си изключително прав! Вчера на пазара срещнах само една достойна жена, която бе без тази унизителна маска и тя не е българка! Мъжът и, светла му памет, преди години работи в СССР и я доведе от тайгата! А ***, иначе много приказва, но чинно нахлузи пърцалите и в колона по един! И аз, като ме изгледаха лошо няколко правоверни епидемчици - също! Тоже!
365
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе, не искат да са българи хората, бе! Вие ако сте някакви други, ще искате ли да сте българи? Точно с конски опашки са дошли и ордите на Аспарух, и на Мурад! Друго - *** наистина се е държал като фашистки окупатор през ВСВ! Представете си пиян и простоват български поручик на македонска сватба! Без подробности, каквото и да се сетите, все ще е вярно!
364
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малцинствата в България Масово не спазват правилата, те правят лошия рейтинг.ходят с каруци да "взимат" и се хвърлят както в басейн в контейнерите за смет :)ха ха
363
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незнам дали сте забелязали, но българите нямаме европейски черти. Главите са ни кръгли като на монголци или руснаци, не яйцевидни като на европейците. Също сме с тъмен цвят на кожата, като на турците или иранците. Белите българи са голяма рядкост. За характер няма какво да говоря. Същите сме като азиатските племена, нямаме нищо европейско. Имаме глуповати физиономии за разлика от европейските.
362
7
 
13
 
! Отговори
Трезво преди 3 години
Ами погледнете нашите учебници и вижте какво пише за турците и как манипулираме децата си, представяйки турците в същия негативен план. Едни и същи похвати, само че, когато е срещу нас ни става тежко. Защо бе джанъм?
361
8
 
7
 
! Отговори
Философ преди 3 години
Макетата са Великогръцка измишльотина! Такъв народ никога не е съществувал!
360
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измислена държава! Че и Северна! Като че ли има Южна!Всичко това е лоша миризма, останала от руското сранье на Балканския полуостров. Балкански полуостров, вечна борба между Запада и Раша. Раша, вечно противостояща на Запада и цивилизования свят.
359
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А макета по принадлежност са ***(Българи). As simple as that.
358
1
 
10
 
! Отговори
izh преди 3 години
Измислена , никога не съществувала държавица- просто географско наименование. Що пък някои хорица да не изкрънкат от сърбите някоя и друга пара.
357
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАко ми намериш поне един,ама поне един източник,че българите не са от Европа,ела и го покажи и го докажи с факти!Първите данни за разположението на българския народ и българските племена е от териториите на днешна Румъния,днешна Украйна,по Волга,Варненско и от южния Балкански полуостров,а за първата българска държава от днешна Украйна,няма исторически данни да са били някъде на друго място извън Европа българите или българските племена,няма и никога не е имало такива данни и факти
356
3
 
5
 
! Отговори
чичо преди 3 години
До Анонимен Относно произхода-Кои са най-старите културни паметници у нас?Първо тръгнете от там,след това кои са дошли после.Според изследване на наши учени основния ген е тракийски.
355
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТочно обратното,преобладавало е арменско население в Азърбайджан,което е било жестоко избито,изклано и прогонено и сега в Азърбайджан няма арменско население,а Карабах е арменска автономия и там винаги са живяли само арменци
354
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги ще ни разделят,това е полезно за всичките ни врагове,преди хиляда години сме били едно,като континента Евразия,това просто е било нашето място,с малки изключения от далечният Изток и близкият.Във Ватикана архивите МОЖЕ и да се пазят,но паметта ни е разпиляна от ветровете на промяната,и от допускане на вътрешни врагове.Позволили сме го.
353
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както в онази приказка за Соломон,в която две майки се карали и спорели чие е бебето-детето,Соломон казал да го разсечат на две и да го рзделят на всяка майка по половина,тогава истинската майка на бебето викнала,че се отказва от бебето си,за да не бъде разсечено и да го вземе чуждата майка,така стана и с Македония,само че с тази разлика,че доста българи бяха избити,измъчени,уволнени от работа,вкарвани в концлагер Голи Оток,докато ги македонизират насилствено за да изтрият българската им памет
352
0
 
1
 
! Отговори
Мене преди 3 години
Барем един разумен коментар да имаше, всичките са на принципа да се каже нещо, а че е глупост е без значение.Чудно защо?
351
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, българският народ е с азиатско-монголски произход. Комунистите ни лъжеха, че сме славяни, но нямаме нищо общо с тях. Повече приличаме на грозни руснаци или на иранци, отколкото на украинци, поляци и белоруси.
350
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите идват от земите на Тюркменистан, Афганистан. Това, че има на 100-150 тъмни българи двама трима бели и руси е защото са се омешали със славяните от Полша и Чехия. Българите са *** народ с ромски манталитет.