Нова идея: Да се носят маски до масите в клубовете

Алибегов: Браншът няма да издържи на повторно затваряне
23 окт 2020 09:12, Ния Христова
81
Нова идея: Да се носят маски до масите в клубовете
Снимка: БГНЕС
"Обсъждаме в нощните клубове да се влиза и стига с маска до масите. Мислим и за намаляване на децибелите на музиката, за да не се налага хората да викат и да отделят повече слюнка. Готови сме на компромиси, за да няма пълно затваряне", заяви в ефира Нова тв Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България. 
 
Той изтъкна, че вече се усеща спад на клиентите.
 
"През последните седмици в социалното пространство постоянно се коментира, че заведенията трябва да се затворят, както е в съседните държави", каза още Алибегов.
 
Алибегов е на мнение, че затварянето на дискотеки и клубове обаче не води до здравен ефект.
 
"Въпреки, че баровете в Европа не работят, броят на заразените продължава да расте. Абсолютно нищо не се е променило", категоричен е Алибегов.
 
Той е категоричен, че няма бранш, който да издържи на второ затваряне.
 
"Нямаме болни сред персонала. Мерките, които се взимат, очевидно са достатъчни. Най-важното е да предпазим хората", поясни Ричард Алибегов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почти всеки ден дават трибуна на тоя мазник Алибегов. Ами има и други бизнеси които са на ръба, не всичко в тази страна е барове и дискотеки...
36
0
 
4
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Глупости. Мой роднина почина, защото не можеше да бъде закаран от роднини в голяма болница в голям град, а заради извънредното положение го вкараха в коптор в най-близкия малък град.
35
4
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Ама гледате само шефа на заведението и си казвате "Не ме интересува, че няма да печели пари!" Нещата са малко по-комплексни. В тези заведения работят и са свързани хиляди хора. Искате изведнъж да останат без работа? Ами те ако са без работя няма да имат доход и няма да са клиенти на другите бизнеси. Всичко е навързано. Нещата не са толкова прости.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алибегов да каже колко хора се наемат,, на черно,,.Трудно е за хората му сега, защото вероятно не могат да се регистрират в бюрата по труда.Самите едри собственици са недалновидни, защото са инвестирали в луксозни стоки, вместо да се развиват и в други направления.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
има още мутри, и те имат мнооого властне да се затеорят клубовете а райш ли, маски нонстоп.аее ве, негаещи за живота циници мурти псевдо олигарси и политици-вие ***, а?
32
0
 
13
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Логиката казва, че е по-добре да фалира един бранш (който рядко плаща истински заплати и данъци защото се издържа от други пудри) а не да се затвори заради тях цялата държава и да фалират истински бизнеси с истински заплати и истински данъци, от който се плаща и на този да живее при 60 на 40
31
3
 
3
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 3 години
Бай *** изведнъж стана много загрижен за здравето на околните и иска да е по-отговорен гражданин - иска блокади както като при Иречека във Виена.
30
0
 
3
 
! Отговори
до 28 преди 3 години
Само да вметнем, че тези коли са на оперативен лизинг и не са на собствениците, а те са само ползватели. Най-смешни са ми фукльовци (имам сигурно 100 подобни познати), които карат коли за по 200к и се хвалят как великият им бизнес имал пари за наем на такава кола (около 3к месечно). Голям бизнес, да може да си позволи 3к месечен разход- уау. Та, над половината от подобни коли са на бизнеси. Включително аз имам подобна кола, но моя- при мен работодателят ми покрива вноската.
29
1
 
13
 
! Отговори
хайде холан! преди 3 години
Не разбирам защо през седмица дават трибуна на този? Бизнесът му да е от стратегическо значение не е, не е и от полза за икономиката (крият обороти като гламави), не поощрява личностното развитие, нито е незаменим - като му се прииска на човек, пуска си готина музика и си пие/хапва у дома.Да затворят заведенията за месец, а също и моловете, фитнесите и училищата. Стига сме се лигавили.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки бизнес трябваше вече да има и план при евентуално затваряне на заведенията.Всеки бизнес трябва да се развива в няколко направления, за да се осигури от фалити.Всеки бизнес трябва да си прави застраховки.Другото е имитация на дейност.
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще каже човек, че тоя жалък бранш генерира огромни приходи в бюджета и съществена част от БВП. Всъщност, изобщо не е така. Всички собственици на зеведения и рестораньори са брутални шанаджии - плащат по 600 лв. на служителите си и карат коли от 100 000 лв. нагоре.Затваряйте веднага тия зверилници, мутрите да *** от глад.
26
0
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 3 години
А ти нали знаеш, че говориш пълни глупости и, че при ВСЕКИ локдаун до момента можеше да се излезе, ако твой роднина е с влошено здраве? Айде глупостите някъде другаде ги говори.
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моментално пълно затваряне на тия дупки! Моментално! Изобщо не ме интересува кой ще издържи и кой- не. Всеки бизнес трябва да е адаптивен. Който не издържи, утре, като отворят клубовете наново, ще му бъде взет от друг бизнеса и толкова.
24
8
 
6
 
! Отговори
До всички настояващи преди 3 години
Нали знаете, че няма да се свърши със затваряне на барове, клубове, ресторанти. Ще ви забранят напълно да излизате. Ще сложат КПП-та. Ако ваш роднина има нужда от помощ в друго населено място или умира, няма да може да отидете. Тук не говорим за за прищевките на 15-годишни пикли за дискотека - има сумати косвени жертви от тези безумни локдауни.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Куца му логиката на Алибегов.Съобщава,че със затварянето на клубовете не намаляват заразените.Прави извод,че не трябва да се затворят.Но изводът е,че трябва да се въведат и други мерки.
22
0
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Катп цяло Алибегов говори големи глупости. От друга страна наистина ще има много фалити на заведения, защото държавата е абдикирала - знае само да затваря, но няма щедра финансова помощ за ощетените, да не говорим за неощетените. В Щатите дават по 1200 долара на всеки.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в кенефитее трябва да си с маска, щот от напън може да се изкашляш силно. Но до тоалетната чиния може без маска.
20
1
 
8
 
! Отговори
св преди 3 години
Вчера цял ден ходя с маска по улиците по едно време се задуших, викам да си почина да я сваля да вдишам малко въздух. Седнах на 1 м. от пешеходната зона, в кафето, пих една вода, но със свалена маска. После станах и веднага сложих маската, да не ме глобят. Та разликата с и без маска е цената на поне една изпита вода, може и повече. А иначе местоположението е същото.
19
1
 
21
 
! Отговори
Ганев преди 3 години
Няма да издържиш, а ? Ще продадеш новата джипка BMW , апартамента в Артекс, срадата на Рафи на Витошка и ще оцелееш. Забравих, нищо не се води на твое име, защото дължиш милиони на банки.
18
7
 
3
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Бай *** баровец е,той по нощния живот.Работа никак не хваща,чашата държи до гроб.