Нова идея: Да се носят маски до масите в клубовете

Алибегов: Браншът няма да издържи на повторно затваряне
23 окт 2020 09:12, Ния Христова
81
Нова идея: Да се носят маски до масите в клубовете
Снимка: БГНЕС
"Обсъждаме в нощните клубове да се влиза и стига с маска до масите. Мислим и за намаляване на децибелите на музиката, за да не се налага хората да викат и да отделят повече слюнка. Готови сме на компромиси, за да няма пълно затваряне", заяви в ефира Нова тв Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България. 
 
Той изтъкна, че вече се усеща спад на клиентите.
 
"През последните седмици в социалното пространство постоянно се коментира, че заведенията трябва да се затворят, както е в съседните държави", каза още Алибегов.
 
Алибегов е на мнение, че затварянето на дискотеки и клубове обаче не води до здравен ефект.
 
"Въпреки, че баровете в Европа не работят, броят на заразените продължава да расте. Абсолютно нищо не се е променило", категоричен е Алибегов.
 
Той е категоричен, че няма бранш, който да издържи на второ затваряне.
 
"Нямаме болни сред персонала. Мерките, които се взимат, очевидно са достатъчни. Най-важното е да предпазим хората", поясни Ричард Алибегов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
12
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Аве спрете го тоя ***! Като бранша няма да издържи ми да фалира и да се запишат в бюрото по труда за помощи. *** истинския проблем е че собствениците няма да могат да харчат толкова нашироко колкото са свикнал, нали бе абигерков?
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига глупости и евтин популизъм. Баровете в Европа ги затвориха преди няколко дни. Ефекта в броя на заболяванията ще е видим след две седмици. Най-добре е сега да затворят само за две три седмици. Ако толкова не искат скоро ще бъдат затворени за три месеца. За съжаление е неизбежно. Франция Германия Испания и др. съвсем не са по-загубени от нас че да не го разбират.
15
1
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До До 5Явно не знаеш за този тип фирми, които ходят купуват и доставят. Няма да казвам имена, че ще ме изтрият. Практически няма нужда да имаш собствени доставчици.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя е мислител... Да се стига с маски до масите... Абе не схванахте ли, че като влезе един заразен и диша в заведението, скоро въздухът се насища с достатъчно количество вируси, за да се заразят околните. Като стигне с маска до масата какво ще се промени? Трябва дистанция, ама истинска, и проветряване, което в много от местата няма как да стане. Нужната дистанция, с намаляване на 50% от досегашната блъсканица, няма да я постигнат.
13
1
 
17
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Заведението пари не ми дава,заведението пари взема.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този пурко да си отговри дали здравната система ще издържи
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алибегов да го вземат за доброволец в едно отделение за болни от Ковид, като толкова му знае устата...
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Алибегов е на мнение, че затварянето на дискотеки и клубове обаче не води до здравен ефект."Казаха си го: Това няма нищо общо с вируса!
9
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни простотии. В Испания даже на масите са с маски и отместват маската само за секунди, за да отпият или за да си лапнат залъка, като специални стюарди следят за това, и въпреки всичко вчера отчетоха 1 млн. заразени от началото на пандемията. Кому е нужен целият този безсмислен спектакъл?
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
важно е да работи промишлеността и селското стопанство за кръчмите ли ще мислим те ли ще дават продукция за пазараайде къш
7
1
 
18
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Никой не им е забранил да има доставки по домовете. Ако се беше организирал със сайт, доставчици, реклама и т.н, можеше да избие рибата, ама друго си е да седи и да мрънкя и да е "ден година храни".
6
2
 
21
 
! Отговори
Велин от Велинград преди 3 години
В Германия е така, влизаш в заведението с маска, сядаш, сваляш я, ако искаш до тоалетна, пак си я слагаш, не го гледайте като драма, а като комедия, в която участвате, пазете си нервите за по-сериозни неща в живота от едни маски.
5
7
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
проблема е, че ако затворят бая народ ще си загуби работата, а клиентите просто ще се съберат на гости. Не е просто сервитьори, готвачи и прочие. Имаме доставчици, складови работници и прочие. Всичко е навързано. Клиентите са виновни принципно.
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е напълно ненужно.Ако аз пуша в стаята и някой си сложи маска с цел да не усеща миризмата на цигарите в стаята то маската няма да го предпази от мирицмата. Същото е и с вируса.
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тоя мазният,докога ще се съобразяват с него?До месец държавата ще се пука по шевовете от тая гад,ама виждаш неговият "бизнес"бил много важен!
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този изми ли си косата?
1
1
 
26
 
! Отговори
Off преди 3 години
Как ще се продава дрога, ако затворят и заведенията? А пари за солариум от къде?