Ограничителните мерки - грижа за хората или репресия?

Медик: Начинът, по който се въвеждат, е непопулярен!
Обновена: 23 окт 2020 14:38 | 23 окт 2020 14:38, Веселина Йорданова
121
Ограничителните мерки - грижа за хората или репресия?
Снимка: БГНЕС

Ограничителните мерки вече звучат като репресия, а не като грижа за хората, коментира д-р Кирил Еленски, общопрактикуващ лекар от Пловдив, бивш зам.-председател на Българския лекарски съюз.

По думите му това означава, че начинът, по който се въвеждат, е непопулярен.

Още по темата
Той посочи, че проява на грижа е, когато търпеливо се обяснява как просто и лесно човек може да опази себе си и околните.

"Трябва да започнем да разчитаме на добросъвестното отношение на гражданите към тях самите и близките им. Когато има принуда, винаги ще се намерят хора, които да се противопоставят", каза още специалистът.

Според д-р Еленски има тежък проблем с хора, които имат прояви на болест, но посещават работните си места, или на ученици с прояви на болест, които ходят на училища и на детски градини.

"Ежедневно трябва да се повтаря, че дори при минимални оплаквания човек трябва да си остане вкъщи и да се свърже със семейния си лекар... Няма безопасна вирусна инфекция“, коментира д-р Еленски пред БНР.

"Проблем е, че доста хора закъсняват с първата си заявка за оплакване, когато симптомите вече не са никак леки. Пациентът е отговорен по отношение на момента, в който решава да потърси медицинска помощ", заяви той.

Д-р Еленски е категоричен, че трябва да се укрепи доверието в първичната и в доболничната помощ.

"Ние не провеждаме професионална дискусия в професионалните среди, а всяко ново хрумване, всяка нова идея, впечатление или откритие излиза на дневен ред в медиите, които са за общо ползване, и професионалните ни различия започнаха да излизат сред хора, които не могат да преценяват кой е прав и кой е крив. Трябва да се прекрати със споровете кой е добронамерен или злонамерен само защото мнението му е било различно от това на част от другите лекари", категоричен е лекарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките са репресивни, тирания до шия.
69
9
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
как да разчитаме бе докторе. Ела прочети какво пише *** ... Глоби, полиция и ако може да му се дадат едни пари да е спазва ... Само от това разбира.
68
1
 
5
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 64Елементарно. Там продължителността на живота е поне 10 години по-дълга защото старческите болежки започват по-късно (поради по-доброто здравеопазване и особено поради превентивните мерки) и пенсионерите живеят значително по-добре - отново поради по-доброто здравеопазване и поради значително по-големите пенсии.
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз, както и около 700 000 сънародници, нямам семеен лекар. На кой да се обадя като имам симпотоми, че да ми даде болничен?
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политиците са марионетки. Те не измислят тези правила. Правилата се измислят от Рокфелер фондейшън, която притежава задните части на Гейтс и на СЗО, които пък обявяват фейкдемия, и така разни НПОта задкулисно диктуват какви мерки да се приложат. Всичко става в тъмните коридори и тези заповеди не са измислени от ББ или някой друг Бг-шут. Следвайте движениоето на парите и ще стигнете до източника на репресиите. Това както винаги са банкерите и правителствата в сянка.
65
1
 
13
 
! Отговори
Ди Гл-ист-а преди 3 години
Боко е мутра от най-ниския слой в световен мащаб, но дори той не носи маска. Кой лъжеш - нас или себе си? Слага я само, когато ходи при по-висшите глашатаи и то само докато работят камерите за около десетина минути и цъкат снимки. След това не си водят срещите с маски, защото нашия досега да се беше удавил в собствената си пот и кир. Аре у лево.
64
3
 
3
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
А сега сериозно. Лилияна бе нарочно измислена за да покажа как абсолютни несериозни писания си минават и се търпят в интернет, а когато наречеш един министър или член на Нощ с името на гумена обувка за селскостопанска работа ти слагат БАН. А ако пишеш смислено и усмихваш нелепата и абсурдна ситуация с Ковида си нежелан.Ако ми плащаха щях да не прекалявам с патоса.Живи и здрави, всички!:)
63
1
 
0
 
! Отговори
олла меса преди 3 години
Всички заедно под карантина! Оламеса! - новият танц...
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България има друг въпрос много по сериозен от налагане на мерки. Защо средната възраст на починалите е толкова по-малка от тази в Италия, Испания, Португалия, Германия. Там умират над 75 годишни, в България далеч по-млади? Храна, стрес, здравеопазване?
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До исте ти па ако не виждаш че политиците са платени актьори и ще ходят дори и без *** ако има наредят отгоре, незнам..разбира се че е репресия.
60
1
 
2
 
! Отговори
Китайският Фашизъм преди 3 години
Грижиме се за Вас в Концлагери и с Холокост. Скоро и Другаря Байдън поема САЩ - новата ни Васална Провинция след ЕС - да живее Планетарен Император Жи и Китайският Комуно-Фашизо-Нацизъм!!
59
6
 
11
 
! Отговори
ист преди 3 години
Ако е репресия депутати, министри, президенти, милионери и милиардери няма да се репресират, и ще ходят без маски. НО ТЕ ХОДЯТ С МАСКИ.Тази конспиративна теория е МАНГЪРНА в България. В целия свят има мангъровци, които се правят на умни. Но не са. Глу павите знаят всичко и държан на незнанието си.Основен закон - колкото повече знаем, толкова повече разбираме че не знаем.
58
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Репресия е, защото правителствотото е избрано да дава препоръки, а не да ограничава драстично свободата на обществото. Те са избрани да представляват , а не да тероризират. Управлението е мандат, който може да бъде изтеглен всеки един момент. Който го е страх да не ходи в гората. Говорим за вирус , които по последни данни е малко по-смъртоносен от обикновен грип. Тези 2-3 процента смъртност паднаха до 0.28%. Болниците се препълниха защото уплашиха хората.
57
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целта е да ви направят живота крайно неприятен, да сте депресирани, да загубите работата си, да обеднеете, да загубите всичко и накрая да умрете от глад или да се гръмнете. В техните очи вие сте нагли насекоми, които ядат ресурси. На земята няма място за толкова хора и те искат чистка. Независимо, че те замърсиха земята, оглозгаха ресурсите, съдадоха ненужно потребление и консуматорско общество. Сега вие трябва да платите тяхната алчност. Затова че те искаха да си напълнят гушите и ви използваха
56
0
 
6
 
! Отговори
До Лигла-ляна преди 3 години
Значи си признаваш, че нямаш грам мозък в главата. Хубаво е да сме честни със себе си. Начина ти на мислене е такъв като на малко дето, който никога не е стъпвал в реалния свят, където думата морал не играе никаква роля. Въздух под налягане, който няма какво да предложи на света. Това "Менса" е използвано от десетилетия насам от хора, които си мислят, че могат да се скрият под някакво име. Ама как ще се скриеш като вече ни разкри, че няма нищо в празната си глава? Елементарна душица.
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Декември започва яростната пропаганда за токсичните ваксини на пентагона. Направо не ми се мисли какъв леш ще е по коментарите във всички сайтове когато активират майнд контролираните роби ккато Ужасена, Възмутена, Лилияна и всичките им там персоналитита
54
3
 
0
 
! Отговори
до Лилияна преди 3 години
не се връзвай! пишат с латински букви за де ги трият или банват
53
0
 
7
 
! Отговори
анонимен с корона преди 3 години
Браво Лиляна, размя хората в тези смутни времена!В България на държавническа позиция "морален и интелигентен" не е стъпвал от повече от век, само мошета и селски тарикати. А иначе, малко след Ректората има един паметник на един морален "виснал" за България, за сравнение, като споменаваш ГЕРБ да ти е ясно на коя стартова линия ги редиш.
52
5
 
3
 
! Отговори
днес преди 3 години
Ограничителните мерки били репресия, ами да я караме през просото тогава. За да не пострада бизнеса, нека си работят дискотеките. Нека се препълват болници и интензивни, нека има недостиг на мед. персонал.Ние сме си виновни за всичко. Забавлението ли е по-важно и бизнеса или живота на хората
51
3
 
0
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Пиши на Български и с Български букви, о неразумни юроде!