Радев награди изявени медици: Връщате надеждата!

Отличените са проф. Щерев, проф. Иванов и акад. Григоров
21
Радев награди изявени медици: Връщате надеждата!
Снимка: Президентство

Медиците притежават силата да връщат надеждата там, където тя е отнета от болест или стихийно бедствие и да възкресяват вярата, че можеш да продължиш напред. Това заяви президентът Румен Радев на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2, където удостои с висши държавни отличия изявени българи в областта на медицината.

С орден "Св. Св. Кирил и Методий" – огърлие държавният глава удостои проф. д-р Атанас Щерев и проф. д-р Красимир Иванов за техните заслуги за развитието на медицинската наука и образование в България. В словото си на церемонията президентът подчерта, че за проф. Щерев и за проф. Иванов медицината не е просто занаят, а преди всичко призвание, търсене и откривателство, благодарение на които са отворени врати към нови изследвания, методи и оперативни практики за спасяване на живот.

Президентът удостои и председателя на Българския червен кръст акад. Христо Григоров с орден „За гражданска заслуга“ – първа степен. "Организирането на доброволчески операции в помощ на хора в беда е професионалният и житейски кръст, който е избрал да носи акад. Христо Григоров“, заяви в словото си Румен Радев. Като председател на хуманитарната организация акад. Григоров работи за утвърждаването й както в страната ни, така и на световно ниво.

"Тези висши държавни отличия са само външен белег на огромната обществена признателност за вашата дейност. Убеден съм, че притежавате стотици знаци на лична благодарност, които се носят дълбоко в емоционалната памет на пациенти и пострадали, затова и вашият живот може да бъде разказан през историите на хората, на които вие лично сте помогнали", заяви държавният глава.

От името на наградените проф. Красимир Иванов и акад. Христо Григоров изразиха благодарност за полученото признание. "За нас тези висши държавни отличия са огромна чест, отговорност и ги приемаме като акт на признателност към всички български медици", подчертаха те и допълниха, че не ги дължат единствено на себе си, а и на екипите, с които работят.

В словото си проф. Иванов отбеляза липсата на кадри като проблем в областта на медицината и посочи, че за разрешаването му са необходими визия и дългосрочна стратегия с целенасочени инвестиции, за да могат лечебните заведения да станат привлекателни и да се даде възможност за кариерно развитие на младите хора в България.

"Силата ни е в това, че успяхме да обединим всички наши усилия в името на това да подаваме ръка и да изправим хората в нужда", заяви председателят на Българския червен кръст акад. Христо Григоров. Той увери държавния глава, че ще продължават да следват мисията си да работят за обединението на хората и за възвръщане на тяхната надежда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаЧебурашка-говняшка, я се напъни, измисли нещо злъчно, нещо като "фащам за гушата"!Много малко за парите, дето ще получиш за литературата си!
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИМПИЙЧМАНТ ВЕДНАГАКогато си тъъпак, когато не знаеш правописа, когато дрищиш глупости, въздържай се при ди аричавите напъни да пишеш! Стискай здраво трътката, не каляй! Да не го отнесеш!
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скъса се да награждава.Сигурно така го е посъветвал пиара му.Та дано забравим юмрука, дано забравим Естония. Ама се е излъгал.НИЩО НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ.Да спре да прави мили очи - вече е ясен комунистче и в червата.Само аванта и омраза.
16
3
 
2
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Тия пък защо са приели да се принизят до неговото ниво?!
15
4
 
2
 
! Отговори
ГггггггъъШОПО преди 3 години
Ора без работа
14
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен кой ли ще ме награди? Осигурявам се на реална заплата и не вземам пари в плик. И рушвети. И подаръци. И всяка вечер съм като пребито куче от умора. Писна ми от медици и учители.
13
5
 
5
 
! Отговори
Фигурант преди 3 години
Кога ще свика заседание на Консутативния съвет по национална сигурност заради кризата с коронавируса ?
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито дума за въруващата Пандемия, за умиращите лекари, сестри, медицински персонал,...!?Неадекватен, вреден и злобен Фигурант !
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито дума за вълнуващата Пандемия, за умиращите лекари, сестри, медицински персонал,...!?Неадекватен, вреден и злобен Фигурант !
10
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А лекарите на първа линия срещу COVID-19 - "активно мероприятие" на Кабинета !!!?Това е най-лицемерният злобар в Републиката...
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мун..о Клепоушкин награди и началника на "Академията за мода" (за принос към еволюцията на мерцеДЕСА в тантелите) с Почетния знак на пРЕЗИЛдента и ЛиЛанка- куртизанка с наградата "Джон Атанасов" - все тунеядци, "заслужили" нашите пари!
8
5
 
15
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Фигуранта за нищо не става, дори и награди не може да връчва като хората!
7
4
 
16
 
! Отговори
Много ярък пример преди 3 години
Какъв не трябва да е един ПРЕЗИДЕНТ - дребнав, безкритичен към себе си и даваш лош пример.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отишли да му седят мирно и той да им обяснава че са работили добре, по един тиквен орден и да се връщат да се гърбят на тръстиката.
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И пак е без маска този никаквец!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта ке падне.
3
5
 
9
 
! Отговори
А защо пък време преди 3 години
На карантината не канеше Щаба за обсъждане на ситуацията? Можеше да бъде по активен като президент.
2
9
 
5
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Абе добро си ни е президентчето.Кво му е ?
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клеп0ухият *** продължава да заразява невинни хора! Радев е позор, с коронавирус директно за доживотен затвор!