Алибегов за затворените заведения: Предния път не успяха, този път ще ни фалират

Фандъкова хвърля прах в очите на хората, заяви той
24 окт 2020 18:08, Нели Христова
327
Алибегов за затворените заведения: Предния път не успяха, този път ще ни фалират
Снимка: БГНЕС

"Фандъкова хвърля прах в очите на хората и Столична община си измива ръцете с нас като най-удобен бранш", това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред "Фокус", след като столичният кмет обяви, че Софийският оперативен щаб е решил от утре нощните заведения - барове, клубове и дискотеки, да бъдат затворени за две седмици заради резкия скок на заразени с коронавируса.

Още по темата

"Първо, все още нямаме заповед. На този етап няма заповед. За нас това е абсолютно е хвърляне на прах в очите на хората, че нещо се прави и се бори с пандемията, което няма да доведе до никакви здравни резултати. Видяхме в Европа, че трета седмица числата се покачват", подчерта Алибегов.

Според него ограничаването на работата на заведенията няма да продължи само две седмици.

"Откровена лъжа е това, че ще бъде само 14 дена. Всички знаем, че стигне ли се до затваряне, ще отидем до март месец. Ако първия път не успяха да фалират целия бранш, то този път ще фалират всички. Нощните заведения няма да издържат така. Не съм убеден, че след 10 дена няма да кажат да затворим и дневните", допълни той.

Председателят на УС на Сдружение "Българска асоциация на заведенията" обясни, че след 10 дни това затваряне ще струва хиляди работни места.

"В момента няма никакво доверие между нас и Столична община. Тази заповед на Фандъкова е прах в очите на хората, колкото да каже, че прави нещо. Този прах в очите на хората на този етап ще е около 120 000 работни места, защото ще затворят в цялата страна нощните заведения, а след 10 дена ще струва 450 000 работни места. Без никакви показатели, без никакво основание, без нито едно огнище в заведенията ти решаваш, че нощните заведения са проблем. Има огнища в училища, в цехове, във фабрики, в старчески домове. Как така изведнъж ще затворим заведенията, където няма нито едно огнище. Събирали се били хора. Това не води до зараза, може би сме си взели правилни мерки. Нямаме болни бармани, сервитьори и готвачи. Шивашките цехове са пълни с болни, общинските предприятия са пълни с болни, при нас няма. Защо някой си измива отново ръцете с нашия бранш? Не е доказано, че това ще спре пандемията, доказано е точно обратното. В Европа вървят нагоре числата всеки ден, при условие, че всичко е затворено, има вечерен час до 21, 00 часа и ресторантите затварят в 21.00 часа, а Франция вчера с пореден рекорд", изтъкна още Алибегов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ако имах заведение, на 08.03.2020 щях да съм го продал. Фалита е най-малкото което те чака, гледай ся кво става и най-богатата държава не може те спаси бек бегов.
240
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гладувайте за герб .боко тиквата мисли за вас . ха ха ха
239
2
 
20
 
! Отговори
Max преди 3 години
Лоренцо Ламас от 80-те, невероятна прилика : ) )
238
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алибегов вика един от келнерите:- Гледам, онзи тип в ъгъла вече половин час спи на масата. Защо не го изхвърлиш?- Ами, будя го на всеки десет минути, той иска сметката и си я плаща.
237
1
 
16
 
! Отговори
Продуцент преди 3 години
Шампоан,коса,алибек
236
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психолозите съветват:- Ако много ви е харесало някое младо момиче, предложили сте и да я заведете на ресторант, но ресторанта е затворен - не се разстройвайте! Приберете се в къщи, поиграйте с внуците - това успокоява!
235
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С риск да се повторя , аз не съм карал никого да отваря ресторант , или хотел . Мойте данъци , не ги плащам , че вас да издържам . Стягайте се и стига сълзи . а на Али бегащия ще кажа само , да ги затваря тея дупки , и само и с две може да се издържа тоя мазник
234
4
 
20
 
! Отговори
ц преди 3 години
ресторантите, кръчмите и подобни са добри за икономиката ако чужденци си харчат парите в тях. Иначе си е просто преливане от пусто в празно и пране.
233
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някакъв вирус не може да ме спре да водя активен живот! Приключих с разходката в коридора. Сега отивам на ресторант в кухнята и след това на кино в хола.Търся дребни да оставя в купичката пред то-алетната. Жената е сложила табелка 90 ст. Иска бакшиш сигурно щото няма ресто.
232
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жените дето пишеха "Защо ми е да мога да готвя, като има ресторанти?"Ще ми се да ги питам "КО ПРАЙМ СЯ?" :D
231
5
 
24
 
! Отговори
Чичо Митко преди 3 години
450.000 души на работа по кръчмите.Тоя е НЕВЧас да не брои чашите по заведенията на час!!!!!!
230
3
 
27
 
! Отговори
българин преди 3 години
Тази мутра си мисля че му е време да си смени "бизнеса"! Я какъв "гардероб" е само.Бая пържоли е изплюскала. Да вземе и стане горила на някого! Ще му отива! Бизнеса в България а и като цяло в Европа е погребан вече. Политиката Европейска е друга вече уви!
229
0
 
10
 
! Отговори
до 238 преди 3 години
Не съм Божинката.Аз съм Мара под-робната
228
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до оня изброяващия,Божинка, ти ли си?
227
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
35. Следвайте стриктно нашите инструкции, но ние самите не знаем дали те ще ви помогнат. Вероятността те да помогнат е много голяма - точно 50%.
226
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
29. Лекарите от всички специалности бяха хвърлени в прегръдките на борбата с вируса, а зъболекарите бяха освободени от работа, за да не се заразят.30. Нека бизнесът да не работи, но трябва да плаща данъци.31. Вирусът прониква във всичко, а може би не.37. Политиците са най-добрите специалисти по заразни болести.32. Изслушайте съобщенията на щаба, но не се паникьосвайте!33. Взимаме всички мерки, но те са половин мерки.34. Ще помогнем на бизнеса, но само морално.
225
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
26. Вирусът живее на различни повърхности два часа, не, четири, не, шест, не, седемнадесет дни. Но ще видиме В същност в нета информацията е противоречива27. Можете да спите с любовницата си, но не можете да я водите на ресторант.28. От един компютър е възможно дистанционно да се учат 2 деца и да работят 2 родители, но трябва да имате време, защото сега не е нужно да ходите на работа.
224
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2. Стана ясно че, част от лекарите, особено тези със степен доцент, имат нужда от специалицирана лекарска помощ23. Маските не защитават и не предпазват, но това ви го казваме, защото няма маски и да не ги изкупите всичките.24. Не можете да се връщате от чужбина, но ако сте болен от короната може да се върнете да се лекувате тук, в родината.25. Боледуват само възрастните, но умират от всички възрастови групи.
223
3
 
5
 
! Отговори
Смях в залата преди 3 години
Ама тоя Назначен милиционер мутра милионер полудял ли е?Сега следва КОЛЕКТИВИЗАЦИЯ И НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ и СВЕТЛО БЪДЕЩЕ осигурено от фашистите кумунисти от БСП.
222
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къв е тоя събхюман?