Алибегов за затворените заведения: Предния път не успяха, този път ще ни фалират

Фандъкова хвърля прах в очите на хората, заяви той
24 окт 2020 18:08, Нели Христова
327
Алибегов за затворените заведения: Предния път не успяха, този път ще ни фалират
Снимка: БГНЕС

"Фандъкова хвърля прах в очите на хората и Столична община си измива ръцете с нас като най-удобен бранш", това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред "Фокус", след като столичният кмет обяви, че Софийският оперативен щаб е решил от утре нощните заведения - барове, клубове и дискотеки, да бъдат затворени за две седмици заради резкия скок на заразени с коронавируса.

Още по темата

"Първо, все още нямаме заповед. На този етап няма заповед. За нас това е абсолютно е хвърляне на прах в очите на хората, че нещо се прави и се бори с пандемията, което няма да доведе до никакви здравни резултати. Видяхме в Европа, че трета седмица числата се покачват", подчерта Алибегов.

Според него ограничаването на работата на заведенията няма да продължи само две седмици.

"Откровена лъжа е това, че ще бъде само 14 дена. Всички знаем, че стигне ли се до затваряне, ще отидем до март месец. Ако първия път не успяха да фалират целия бранш, то този път ще фалират всички. Нощните заведения няма да издържат така. Не съм убеден, че след 10 дена няма да кажат да затворим и дневните", допълни той.

Председателят на УС на Сдружение "Българска асоциация на заведенията" обясни, че след 10 дни това затваряне ще струва хиляди работни места.

"В момента няма никакво доверие между нас и Столична община. Тази заповед на Фандъкова е прах в очите на хората, колкото да каже, че прави нещо. Този прах в очите на хората на този етап ще е около 120 000 работни места, защото ще затворят в цялата страна нощните заведения, а след 10 дена ще струва 450 000 работни места. Без никакви показатели, без никакво основание, без нито едно огнище в заведенията ти решаваш, че нощните заведения са проблем. Има огнища в училища, в цехове, във фабрики, в старчески домове. Как така изведнъж ще затворим заведенията, където няма нито едно огнище. Събирали се били хора. Това не води до зараза, може би сме си взели правилни мерки. Нямаме болни бармани, сервитьори и готвачи. Шивашките цехове са пълни с болни, общинските предприятия са пълни с болни, при нас няма. Защо някой си измива отново ръцете с нашия бранш? Не е доказано, че това ще спре пандемията, доказано е точно обратното. В Европа вървят нагоре числата всеки ден, при условие, че всичко е затворено, има вечерен час до 21, 00 часа и ресторантите затварят в 21.00 часа, а Франция вчера с пореден рекорд", изтъкна още Алибегов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
18. Ще се намери и.ди.от, който ще каже Не искам да всявам паника, но...19. Глобите не са правно оправдани по никакъв начин, но се глобява. Глобява се, но глобите не се събират20.Измислени са глоби за тези, които нарушават карантината, но можете да глобите и тези, които нищо не нарушават. Особено ако сте инспектор от инспекцията по трудЪ21.Обещани са обезщетения за безработни, обещ. за работодатели и др. по правилото 60/40, но от това се възползват само футболни клубове и близки на фин м.
220
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
8. Храната в супермаркетите е в изобилие, но не е достатъчна и затова ще се презапасиме.15. Ще се намери ***, който ще каже: това не е вярно, вие лъжете за да вземете пари от Европа16. Казано е с маска, с щит за лице не може! Той не е маска! Ясно! И защо като ви предпазва, ви чувам гласът?17. Не можете сами да отидете при възрастни роднини, но можете да им пратите пакет, като куриерът, който ще им достави пакета, контактува със стотици хора на ден.
219
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
9. Вирусът не засяга децата, но децата са в опасност.10. Няма достатъчно оборудване, но оборудването е достатъчно.11. Има много симптоми, че сте болни, но можете да се разболеете и без симптоми.12. За да не се разболеете, трябва да тренирате, но не можете да ходите на фитнес.13. Най-добре е да ходите на чист въздух, но да ходите в паркове не може.14. За да не се излагате на риск е по-добре да си стоите вкъщи и да ядете, отколкото да се разходите на въздух.
218
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следното вече е известно със сигурност за коронавирус:1. Не можете да напускате София, но ако много ви се ходи някъде, може.2. Маските изобщо не помагат, но трябва да се носят.3. Магазините са затворени, но можете да пазарувате онлайн, ако е необходимо.4. Не ходете в болници, но ако е необходимо, непременно отидете.5. Този вирус е смъртоносен, но по принцип не е страшен.6. Ръкавиците няма да помогнат, но са необходими.7. Всички остават вкъщи, но всеки ходи където си иска.
217
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен".Всички вирусулози казват че докато не се разболеят поне 70 % няма да мине"И след това няма да мине, бъди спокоен.
216
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ресторант на Алибегов:- Можем да ви предложим салата "Вашите перспективи"!- А какво съдържа?- Ми, нищо!
215
1
 
0
 
! Отговори
w_bro преди 3 години
До Доц. Дамян ИлиевТака е, вирусът въобще не се разпространява.
214
0
 
4
 
! Отговори
И що пищи тоя преди 3 години
Назначен милиционер мутра милионер?Сега следва КОЛЕКТИВИЗАЦИЯ/национализация/ като в началото на миналия век и СВЕТЛО БЪДЕЩЕ.Измислили са го чекистите на БСП.
213
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ти ревеш че ще фалираш откакто имаш заведение, но си работиш и си правиш ремонти, така че никой не ти вярва на крокодилските сълзи
212
2
 
8
 
! Отговори
Кюфте на скара преди 3 години
Сбогом Ричи!
211
0
 
7
 
! Отговори
до бай Танас преди 3 години
хахахахахаааааааааазадавих се от смях
210
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мазният тип не може да шани!
209
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 3 години
Нощните заведения стават К19 отделения и пак сте на далавера !
208
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трагедия... Сълзи не ми останаха... Не знам докога ще издържа...
207
1
 
17
 
! Отговори
Добър ден Ричард преди 3 години
и децата разбраха за първия и втория път, но докато не се изкъпеш и потстрижеш и излезеш на светло , няма как да проумееш ЗАЩО e така
206
1
 
15
 
! Отговори
бай Танас преди 3 години
Рич, вашите да не са роднини, че си толку убав?
205
2
 
21
 
! Отговори
и какво от това? преди 3 години
Голяма работа като ви фалират.
204
2
 
26
 
! Отговори
Счетоводител преди 3 години
Е как ще ви фалират, като 95% работите все НА ЗАГУБА?Кажи бе, Алибегич?
203
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алибегов?!?!?!Ама къв е тоя беее??????Това че дедо му Али е бягал не го прави българин !!!Докъде я докарахме някакъв ауслендър да ми дойде в държавата и да ми дава тон на живота!?!?!?!?
202
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че си Жалък е ясно. Другата смотана дума не знам какво означава. Дано да останеш без работа и да станеш сервитьор. Има много такива ,неквалифицирани' кадри