Първи в България: Сливен и Перник затварят барове и дискотеки

В двете области се забраняват сватби и кръщенета
24 окт 2020 07:49, Елка Василева
68
Първи в България: Сливен и Перник затварят барове и дискотеки
Снимка: архив, БГНЕС

В редица европейски страни вече се предприемат мерки не на национално, а на местно ниво, които включват затваряне на дискотеки и барове. Първи в България това направиха Перник и Сливен.

Барове, дискотеки, клубове и други нощни заведения за развлечения на закрито и открито затварят в Перник и Сливен, като заповедта влиза в сила от 24 октомври. Забраняват се и празненствата на закрито, включително сватби и кръщенета. Работното време на ресторантите и кафенетата се намалява до 22.00 ч., при условие че гостите на заведенията спазват дистанция на не повече от 2 кв. метра.

Със заповед на кмета на Перник Станислав Владимиров се преустановява дейността на дискотеки, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито и открито на територията на община Перник.

Още по темата

Няма да се провеждат организирани масови мероприятия на открито и закрито. Намалява се работното време на ресторанти и кафенета до 22.00 ч.

Кметът задължава да бъде създадена организация в обществения транспорт на територията на общината за спазването на противоепидемичните мерки чрез осигуряване на дезинфектанти в превозните средства и недопускане на лица без защитни маски за лице. Наредено е и осигуряването на физическа дистанция на пазари, тържища и други сходни места чрез въвеждане на дистанция 1,5 м между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове и др. Задължително е носенето на защитни предпазни средства на пазари, тържища и други сходни места.

До 2 ноември в област Сливен пък се забраняват посещенията в дискотеки и барове, както и груповите празненства. Със заповед на областния управител Чавдар Божурски, считано от 24 октомври до 2 ноември, включително, се въвеждат временни епидемични мерки на в област Сливен.

В посочения период не се допускат посещенията в дискотеки, нощни барове и клубове, и в други подобни заведения за развлечение на закрито. Не се допускат и групови празненства на закрито, в т.ч. сватби, кръщенета и др.

Посещенията в кафенета, местата за хранене и ресторантите на закрито и открито се допускат при заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. м от нетната търговска площ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
9
 
! Отговори
А училищата преди 3 години
Кога????
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Качулка на 30км, Село Баня на 45км, Шивачево на 50 км все от центъра на Сливен. Но го отнасет в Сливен. Супер логика.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек ако стане още по напечено местната управа ще затваря града, а не управляващите не по врат, а по шия.
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писна ми от ленинска педагогика, базирана на наказания и лишения.
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понякога трябва да се вземат непопулярни мерки за да се защитят хората, а не да се подкупват с 40-50 лв на месец
10
1
 
18
 
! Отговори
Край преди 3 години
Не се лимитират хората в магазините.В Била и Фантастико се тъпчат по касите Обаче по откритите пазари ограничават хората
9
2
 
11
 
! Отговори
Ха преди 3 години
Те в Перник мутри близки до властта убиват хора за удоволствие вие се възмущавате за едни затворени барове!
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По тая логика, над селището Качулка, трябва да пуснат атомна бомба.
7
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно за празника на Сливен, браво на Радеф, ще го запомним с супер простотия. Къде е Качулка, къде Сливен.
6
10
 
7
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Ангелов, признавам, че направи хитър ход. След като не можа на национално ниво да въведеш деспотичните мерки, реши да ги прехвърлиш в правомощията на малките началници. А малките началници са толкова зависими от централната власт, че ще направят всичко само за да запазят постовете си. В Сливен има само 25 случая днес, а в Перник са 21. Общинските пчелички обаче искат да бъдат отличници.
5
3
 
14
 
! Отговори
Танер преди 3 години
А казината кога ?
4
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати скапаната държава.Всеки комик-гербераст-хрантутник се натяга на главния мишок в държавата.Най-много болни има в София и Пловдив , а най-големи държавници в Сливен и Перник.Аман от герберска простотия.
3
3
 
8
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Този път има бонус при затварянето.Никой вече не покрива масрафа.КАк се затваря,а как се отваря?Никога в новата история на България,ония от горе не са имали връзка с долу.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У ямбУл кога питаЦървула?
1
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала на управата на Сливен и Перник. Представете си колко са им препълнени болниците за да вземат тези мерки.