Първи в България: Сливен и Перник затварят барове и дискотеки

В двете области се забраняват сватби и кръщенета
24 окт 2020 07:49, Елка Василева
68
Първи в България: Сливен и Перник затварят барове и дискотеки
Снимка: архив, БГНЕС

В редица европейски страни вече се предприемат мерки не на национално, а на местно ниво, които включват затваряне на дискотеки и барове. Първи в България това направиха Перник и Сливен.

Барове, дискотеки, клубове и други нощни заведения за развлечения на закрито и открито затварят в Перник и Сливен, като заповедта влиза в сила от 24 октомври. Забраняват се и празненствата на закрито, включително сватби и кръщенета. Работното време на ресторантите и кафенетата се намалява до 22.00 ч., при условие че гостите на заведенията спазват дистанция на не повече от 2 кв. метра.

Със заповед на кмета на Перник Станислав Владимиров се преустановява дейността на дискотеки, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито и открито на територията на община Перник.

Още по темата

Няма да се провеждат организирани масови мероприятия на открито и закрито. Намалява се работното време на ресторанти и кафенета до 22.00 ч.

Кметът задължава да бъде създадена организация в обществения транспорт на територията на общината за спазването на противоепидемичните мерки чрез осигуряване на дезинфектанти в превозните средства и недопускане на лица без защитни маски за лице. Наредено е и осигуряването на физическа дистанция на пазари, тържища и други сходни места чрез въвеждане на дистанция 1,5 м между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове и др. Задължително е носенето на защитни предпазни средства на пазари, тържища и други сходни места.

До 2 ноември в област Сливен пък се забраняват посещенията в дискотеки и барове, както и груповите празненства. Със заповед на областния управител Чавдар Божурски, считано от 24 октомври до 2 ноември, включително, се въвеждат временни епидемични мерки на в област Сливен.

В посочения период не се допускат посещенията в дискотеки, нощни барове и клубове, и в други подобни заведения за развлечение на закрито. Не се допускат и групови празненства на закрито, в т.ч. сватби, кръщенета и др.

Посещенията в кафенета, местата за хранене и ресторантите на закрито и открито се допускат при заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. м от нетната търговска площ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ги е извикал и кого ще пазят?
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предстои навлизане на американски войници в България.Това го чух по новините вчера.
53
1
 
1
 
! Отговори
Винкел преди 3 години
баси са къде ше се бием
52
0
 
2
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Ще ходим в Ямбол!
51
0
 
0
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
До Красимира Ганева вярно ли си слагаш йод на това място откъдето е Сиана *** Красо
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Начало на новите приказки:- Имало едно време ресторанти...- През девет КПП-та в десето...- Вълкът и червената масчица!- Новата маска на царя...
49
1
 
2
 
! Отговори
Гражданинът Миро преди 3 години
Генералът каза: Не затваряйте нищо, щото ще ядете правата лопата!
48
2
 
8
 
! Отговори
21 век сме преди 3 години
Брееей,медицината толкова напредна че затварят всичко живо заради един вирус!
47
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да ИЗБЕРЕШ- да ЗАТВОРИШ Б.БОрисов в затвора или да СТОИШ Гладен и без Работа !!
46
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само БСП!
45
6
 
4
 
! Отговори
Слави преди 3 години
Само чалготеките да останат !
44
2
 
13
 
! Отговори
D[V01D] преди 3 години
dnes.bg, жестоки сте. :D Думичката "к*о*в*и*д*и*о*т" вече е ***, така ли?
43
4
 
3
 
! Отговори
D[V01D] преди 3 години
*** - човек, който игнорира препоръките за опазването на общественото здраве и безопасност, и такъв, който се презапасява със стоки от първа необходимост и ревностно ги крие от останалите.Хайде сега експертите да ни обяснят всичките си конспиративни теории.
42
9
 
8
 
! Отговори
До Зоро преди 3 години
Слагай си маската на Зоро и недей давай акъл на хората как да си живеят живота. Хората трябва да имат свобода на избор, а не да бъдат третирани като г0веда.
41
5
 
3
 
! Отговори
до 46 преди 3 години
Ти си от тия, дето за селsки нужник искат по 100к, нали? Споко, скоро ще се молиш за 10к и няма да има кой дца ти ги даде! :D
40
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз живея в Сливен и имам доста приятели лекари. Дори такива, които се борят на първа линия срещу коронавируса. От тях знам, че положението в моя град хич не е розово. Въобще проблема не е само в Качулка. Иначе според мен трябва да се затворят баровете и в другите градове с много заразени хора. А решението го е взел областния управител, не кмета Радев. Поне така пише в статията.
39
2
 
4
 
! Отговори
до 46 преди 3 години
До krisНа тебе какъв ти е случая, че единствения проблем ти е цените на имотите, мисля че имаш проблем с приоритетите си в живота, но ти си знаеш най добре имаш си акъл оправяй се сам.
38
4
 
18
 
! Отговори
kris преди 3 години
Такава криза идва, че ви е бедна фантазията! Следва тотален срив на пазара за недвижими имоти и никакви платени статии и подскачащи брокерчета не могат да я предотвратят! Само гледайте!
37
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално там където са препълнени болниците да се затварят заведенията , защото очевидно няма как да се справят с болните и това ще вдигне рядко смъртните случай от ковид заради ненавременната болнична помощ, частните болници не се занимават с ковид те все пак са търговки дружества и не са създадени да лекуват а да генерират печалби и те не са решение в случая, просто не приемат клиенти с ковид по ясни причини , не им е работата това.
36
2
 
4
 
! Отговори
33333 преди 3 години
До Зоропсихар си