Собственик на клуб: Повторното затваряне ще е пагубно

Бизнесите все още не са се възстановили от първите ограничения
24 окт 2020 21:48, Нели Христова
49

Затягат мерките срещу коронавируса по места. Баровете и дискотеките в София и Шумен затварят от утре за две седмици. А още от днес нощните заведения в Перник и Сливен няма да работят.  Георги Недев е собственик на клуб в Перник. Разказва ни, че бизнесът все още се възстановява от предишното затваряне през пролетта.

"Определено се притеснявам, че заповедта може да бъде повече от 14 дни. Второ затваряне вече е пагубно за целия бранш. Надявам се заповедта да бъде спазвана от всички колеги, защото се наблюдава доста неприятна нелоялна конкуренция", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

"Ограничителните мерки са неприятни за всички ни, огромната част от хората проявяват разбиране, все пак 30 000 перничани пътуват всеки ден до най-голямото огнище - София", коментира зам.-кметът на Перник Стефан Кръстев.

Въпреки че има право да работи до 22 часа, Георги не намира смисъл и затваря. На 340 км от вече затвореното заведение на Георги, дискотеката на Клара Върбанова в Сливен също няма да посреща клиенти.  "Всичко бяхме подредили, персоналът беше подготвен, имахме изпълнители и точно в 7:30, както разбрахте, затвориха заведенията", обясни Клара.

Освен Перник, Сливен и Шумен, където заповедта влиза в сила от днес, от утре нощните заведения затварят и София за 14 дни.

"София влезе трайно в червената зона, което наистина е много тревожно. Смятам, че и по-големите ученици трябва да са онлайн, но това е нещо, което ще обсъдим с образователния министър", коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова.

От Асоциацията на заведенията са притеснени, че ресторантите ще последват съдбата на нощните клубове и скоро ще бъдат затворени и те.

"Това решение е неправилно, защото ние не сме основният развъдник на болестта", смята Лъчезар Захариев от Българската асоциация на заведенията.

"Това е колкото да кажем, че ще направим нещо" подчерта председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов. Той поиска и оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Засега официално държавата и местната власт не са обявили намерение за затварянето и на заведенията за хранене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
О, я стига крокодилски сълзи !!!
37
0
 
0
 
! Отговори
Коко преди 3 години
При повторно затваряне, хората без опит в друг бранш, трудно биха си намерили работа, защото туристическият бранш предлага гъвкаво работно време и не е нужно да имаш технически умения.
36
1
 
1
 
! Отговори
Зарварят дискотеки ! преди 3 години
След дъжд качулка са казали хората....А кметицата да хваща гората и да не се всява по-вече в София.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повторното затваряне ще е пагубноАууууу, ами а дано!
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ричард Алибегов ще реве ся за 0% ДДС
33
3
 
6
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Наглите са цвете пред тия. Сигурен съм, че и най-смотаното заведение, което е работили постоянно е изкарвало на собственика си 1000 лв на ден минимум печалба. И сега с тези пари дето е натрупал, той не можел да почака година. Може и 20 да изкара, но пуста уста - жадна да ***. Лошото е друго. Ако ги затворят тези, младежите ще тръгнат по улици и градинки.Затова трябва да ги оставят на 20% места! Който не иска така, да затваря. Училищата обаче са страшния развъдник и трябва да минават онлайн.
32
3
 
12
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
Собствениците на заведения мислят само как да си напълнят джоба повече. Ок са да умират хора за да си пълнят заведенията.
31
0
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Хахахахахаха, е как така още не сте се възстановили, като аз не излизам от заведенията, те са ми като втори дом, вкъщи няма да седна да си готвя само за себе си и затова ям навън. Та мисълта ми е, че МАСОВО Всички вдигнахте цените, нищо, че Боку *** ви се поддаде на шантажа и ви свали ДДС-то. Даже Аванти качиха алкохола
30
1
 
17
 
! Отговори
Krum преди 3 години
Перачниците отдавна нрябваше да ги затворят.БГ БИЗНЕСА няма да може да работи :)
29
1
 
30
 
! Отговори
Аее бе преди 3 години
Фалит на всички мутри и миризливи заведения!
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избра ли са грешния бизнес,сега да почват да шият маски.
27
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина е проблем - маркетинга, сейлса и плейсмънта на дрога. Един от малкото положителни ефекти от Ковид е това. Още се чудя колко нагли са тези. И не спират да се обаждат. Направо истина не е. Ще оцелеем и без бардаци.
26
2
 
16
 
! Отговори
se преди 3 години
Затварянето закъсня. Огнището е вече голямо и има още много какво да се прави за да се потуши.Да не би възрастните хора в домовете да посещават тези заведения.....Основната причина за увеличаването на заразата са неправилните действия на изпълнителната власт.
25
2
 
28
 
! Отговори
България над всичко преди 3 години
няма да има къде да се пласира дрогата..за това са притеснени тия п'аразити
24
2
 
58
 
! Отговори
Далече, далече преди 3 години
Е като няма нощни заведения да не би да свърши живота? Ама че на някой му спряло кранчето и не може да изкарва вече парички. Ок. Да се оправят. Че колко бизнеси се затриха и едвам оцеляват. За нощните коптори ама изобщо не ме е грижа. Много хора ще намерят и по ползотворна алтернатива от чалгата и наливането с алкохол до зори.
23
23
 
2
 
! Отговори
Да*ba преди 3 години
Там се гонят пичетата, пенсиите си лъскайте на сухо там при бабичките и не се занимавайте. Що да затварят?
22
1
 
59
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
,,Отрасъл,,??Та той е 90%в сивия сектор.Покажи ми само една касова бележка от дискотека и ще се извиня.
21
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,, собственик на клуб,,Ами като не си е направил сметката,сега пък няма да е собственик.Дано да няма кредити.
20
1
 
53
 
! Отговори
Все тая преди 3 години
Би трябвало здравето и животът на хората да са по-ценни от клубовете и печалбата им.
19
4
 
15
 
! Отговори
Християнка преди 3 години
Срещу коронавирус се яде варен щъркел и се взема безлихвен кредит от строго определени финансови институции.