Жена с COVID-19 отказа лечение в болница, за да има място за по-тежки случаи

Наталия Димитрова си закупила машина за дишане за 1 400 лева
25 окт 2020 21:15, Красимир Ангелов
48

Българка с COVID-19 отказа лечение в болница, за да има място за по-тежки случаи.

Първите симптоми, които Наталия Димитрова проявява, са неразположение, умора и загуба на обоняние. Тя вдига и температура, която варира между 37 и 38 градуса. 47-годишната жена си прави тест, който е положителен. Карантинира се у дома, но за броени дни състоянието ѝ се влошава.

Още по темата
"Не можеш да спреш да кашляш, при което не можеш да поемеш въздух", обяснява жената пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Наталия отива на преглед в инфекциозното отделение на "Александровска" болница. Там ѝ казват, че състоянието ѝ не е крайно тежко, но трябва да бъде настанена в болница. Проблемът обаче е, че в болницата няма свободни легла за пациенти с коронавирус.

"Проблемът на Александровска болницца е, че ме прегледа инфекционист, той не може да ме приеме, защото болницата е претъпкана", сподели Наталия.

Заради липсата на свободно легло, лекарите уведомяват координационния център, чиято работа е да намери свободно място за настаняване. Наталия обаче взима друго решение - тя отказва да бъде настанена в болница, за да може друг, с по-тежки симптоми от нейните, да се лекува на нейното място.

"При такава оценка на моя здравен статус аз приех, че ще поема риска, но това е да не заемаш едно легло и да се опиташ да се бориш до последно. Иначе това означава да заема едно легло, да седна някъде , където съм в по-добро състояние и някой, който може би има астма, който лекарите по-добре ще го спасят от мен, ако е със сърдечно-съдови или с диабет, няма да има шанс за живот. Аз ще съм заела неговото легло", казва Наталия.

Така тя си купува цялата необходима апаратура за лечение на Ковид-19 в домашни условия. До леглото си има оксиметър и машина за кислороден кондензатор.

"Машината за дишане е 1400 лв., за всички лекарства до тук сме дали общо 2000 лв.", обяснява жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, не е достатъчен кислороден апарат. За хората, които карат ковид-19 симптоматично, са възможни най-различни неприятности. Протоколът за лечение на запад е антибиотици, противовъзпалителни, и разредители на кръвта. И кислород ако е ударил белия дроб. Кислородните апарати също не са еднакви. Нужна е лекарска грижа, нужно е да се правят изследвания периодично и да се следи положението на къде отива, защото ако се оправяш - ок, но ако ли не, е важно да се действа на време.
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
балъците, дето докторите ги тъпчат със 20 антибиотика, ще излязат от болницата с краката напред...Жената ясно казва, че освен за машината е дала 2000 лева за лекарства. Ако сте с Ковид, просто не си и помисляйте да не си пиете предписаните антибиотици. Влошаването и смъртта от Ковид често настъпват не от самия него, а от вторична бактериална инфекция, срещу която са антибиотиците, макар че са безсилни срещу вируса.
19
1
 
10
 
! Отговори
@18 от 17 преди 3 години
Не я съдя, просто мисля, че решението е погрешно и лекарите не е трябвало да й го позволяват. На 47 години, тя все още е млада, не заслужава да се мъчи с непредвидима болест сама вкъщи. От друга страна, на 47,тя вече попада в рисковите групи.Така че определено би било по-добре да остане в болница, да се грижат за нея и да се оправи бързо, отколкото да си стои вкъщи и да се чуди какво се случва. Да не говорим за близките й, които сигурно също са доста притеснени.
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излиза, че с този апарат някой който не е доктор може да лекува съседите си и тн.
17
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Респект към дамата за благородната подтъпка. Явно има ресурс и сама да се снабди с апаратура и да отстъпи мястото си на някого, който няма такива възможности. Рядко срещано в нашето общество.
16
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изключително тъпо решение, дори и мотивите да са благородни. Лечението не е просто кислороден концентратор и да си мериш кислорода, предполага се че трябва да ти вливат антибиотици, да ти взимат кръв и да ти мерят температурата. Първите 2 не може да си направи сама вкъщи. Би трябвало да е и на някакъв вид хепарин, за да се избегне тромбоза. Изобщо, разбирам че жената иска да направи добро, разбирам и че вероятно не мисли особено трезво сега, но с това заболяване шега не бива.
15
1
 
3
 
! Отговори
шоп преди 3 години
*къщи
14
3
 
26
 
! Отговори
шоп преди 3 години
Значи да си купуваме машини и да си дишаме у ктши?
13
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекото грипче до момента и струва над 2000 лв, нищо че е здравноосигурена.
12
0
 
23
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
Най-доброто решение Който може да си го позволи най-добре да се лекува извън развъдниците на всякакви зарази, наречени болници.
11
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Желая й да оздравее, но нещо гнило има в тези разкази.Човек в това състояние не ву е до волеизявление пред журналисти
10
3
 
21
 
! Отговори
Мм преди 3 години
Шоуто продължава
9
0
 
9
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Ако си в кабинет, иначе 200лв. Ама като има гъски, които да му се връзват, ще ги скубе
8
10
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 3 години
Тази жена ни дава отличен пример как всеки може сам да се погрижи за себе си.Нека всеки от нас постъпи като нея в случай,че има положителен тест!Всички ще се справим със заразата,но трябва стриктно да спазваме противоепидемичните мерки!
7
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лисицата се отказала от киселото грозде, защото било високо.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъра издаде тайната си рецепта за лекуване на Ковид - сън, супа и 100 милиграма аспирин. За тази рецепта взема по 100 лева.
5
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отказала легло, след като й казали че няма легло... интересна интерпретация.
4
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжите стават все по- професионални. Театър Сълза и Смях без сълзи
3
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Мангъра ли не го хваща? Пак наглее от екарана.
2
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше чела по-често коментарите в днесбеге, щеше да разбере, че такъв вирус няма, и болестта е много лека, и щеше да си спести парите.