Какви са били предците ни - арийци,тюрки или хуни?

"Операция История" по следите на древните българи
25 окт 2020 19:18, Красимир Ангелов
151

Какви са по произход древните и съвременните българи?

Това е един от историческите въпроси, които най-сериозно вълнуват нашето общество. Къде и колко са били българските държави и какви са нашите предци –арийци, тюрки, хуни, иранци славяни, траки или просто българи?

Фактите в предаването "Операция История" по телевизия Bulgaria ON AIR ще научим от доц. Тодор Чобанов, зам.-кмет на София по култура и образование.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
1
 
! Отговори
Манолов преди 3 години
До "До Манолов"Изкам да кажа скарани с логиката.
84
10
 
7
 
! Отговори
Манолов преди 3 години
До Анонимен 69"Славяни" и "прабългари"/"протобългари" НЯМА И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО, В ПРИРОДАТА. Измислени са след 17 в. и употребявани най-вече от Русия за влияние и подчинение.
83
8
 
11
 
! Отговори
Кубрат преди 3 години
Не знам българите дали са ацтеки или маи,но българите от Волжска България(основана от братът на Аспарух,Котраг)приемат исляма първи в Европа, като официална религия,тоест са първите мюсюлмани на континента.Дори турците приемат исляма по късно.Факт,има google,четете...:)
82
1
 
1
 
! Отговори
До Манолов преди 3 години
Искаш да кажеш паралогизми.
81
4
 
0
 
! Отговори
Манолов преди 3 години
До Анонимен 80То, не само че има неверни неща, ами аз не чух верни, освен че изобилстваше от силогизми, някои от които правилно сте посочили.
80
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Имах един учител, нервен и крешеше по нас - "хуни и печенеги". Усещам се и аз да използвам думата "хуни", особено като слязат от метрото и се юрнат да излизат. По тая логика, сигурно сме хуни. :)
79
0
 
2
 
! Отговори
Гените са повече преди 3 години
Защото са имали по 7 славянски жени. Много пасионарно това българско племе, дагое...Чобан е изконна българска дума, както и анне.
78
6
 
4
 
! Отговори
Манолов преди 3 години
Трагикомично. Особено Чобанов. Говореха си на ти. Сигурно заедно са ги "обучавали" в ДС. -кариерист с безумен поглед Чобанов е обида за българската историческа наука (колкото и ниско да е нивото й), а хихикащият полуграмотен Росенчо - за българската журналистика. Върховният "бисер" на Чобанов беше отричането на ПИСМЕНИТЕ ИЗТОЧНИЦИ, а за познанията му по генетика да не говорим. Съветска школа, тва е дереджето. Докато в българската "наука" съществуват "славяни" и "прабългари", така ще.
77
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Французите за арабски народ. Има и *** със сини очи. И много обичат кеф отдире
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не се каза, доц. Тодор Чобанов, зам.-кмет на София по култура и образование,от коя политическа партия е там?И по партизански започва да определякакъв е произхода на българския народ.
75
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има неверни неща -- прабългари всеверен Кавказ 500 години -- абсолютнаизмислица. Там действително са живялино само 50-60 години. Ако един народживее някъде 500 години тогава защоще го водят още и номадски. Няма какда стане. Освен това генетиката не работис някакви национални гени, по които дасе установява принадлежност към нация.Относно броя на прабългарите в сравнениесъс славяните -- няма как да са повече,след като се налага езика на мнозинството,а именно местния славянски език.
74
1
 
3
 
! Отговори
Французите преди 3 години
са романски народ.
73
4
 
12
 
! Отговори
дърт преди 3 години
Кога най-накрая разни диванни историци ще се научат,че тюрки и турци нямат нищо общо?
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука някакви мангъсари мириззливи и разни меллези морч моруци с турско самосъзнание щще ни учат на българска история. Я, чиба. И то начело със синганчето кривозъбо и сплезсканоносо росенчо. Ха ха ха. Айде у дерабекира да ви оправят анадолските майнафи
71
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хуните преобладават!Те са на площадите с яйцата!
70
3
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Моят геном е с преобладаващо тракийско..и лека нотка на северняк.Не знам вече на нордик,или ариец.Тюрките и хуните отпадат при мен.
69
2
 
4
 
! Отговори
До 70 До осман преди 3 години
Ти надали си изкарваш леба с мислене. Все едно питаш що сме се клали с сърбите като сме славяни или що фрацузите са клали немците през 30 годишната война като са германски народи. Първо турците се появяват по късно като етнос, второ по времето, кагото са дошли, надали някой в българия изобщо се е припознавал в тях общи корени, трето днешните българи нямаме общо с прабългарите, а днешните турци нямат много общо с тюрките, които имат азиатски черти. Толкова сме рода с турците, колкото и с белгийци
68
13
 
4
 
! Отговори
Емин преди 3 години
Балгарите са турки. балгариа не е саштествувала преди 1890 русия прави даржава за да има влиание по тез земи. вие сте турки и ништо славианско ниама в вас. 2023 идва сте се варнете кадето ви е миастото
67
5
 
15
 
! Отговори
Не е важно преди 3 години
какви сме били. Важното е, че бъдещето ни е ромско.
66
1
 
11
 
! Отговори
ууу преди 3 години
Тогава е имало няколко български държави, а днес са само две - България и Северна Македония.