Мангъров: Хора влизат в болница, защото вкъщи няма кой да ги преглежда

Ако тестваме всички – сигурно ще има 70-80 000 болни, смята доцентът
Обновена: 25 окт 2020 22:01 | 25 окт 2020 22:00, Красимир Ангелов
343
Мангъров: Хора влизат в болница, защото вкъщи няма кой да ги преглежда
Снимка: БГНЕС

От самото начало винаги съм твърдял едно и също и мисля, че няма противоречие между нещата, които съм казал, заяви в интервю пред bTV доцент Атанас Мангъров.

"Това нещо рано или късно ще изчезне и колкото повече се затваряме и действаме по този неадекватен начин, толкова повече тази агония ще продължи. Хората, на които им няма нищо, трябва да продължат да живеят нормално, а тези, които влизат в болница, трябва да са истински болни, а те в момента влизат, защото вкъщи няма кой да ги преглежда. Когато отидеш да го прегледаш, ставаш контактен и излизаш от играта", изрази мнение специалистът.

Още по темата
По думите му има проблем, който се състои в това, че хора, които остават вкъщи, няма кой да ги прегледа и така те да получат адекватна медицинска помощ.

Специалистът заяви, че има лични предпазни средства, когато преглежда болни и най-вече си мие ръцете. "Понякога нося маска, когато има нужда да нося. Когато съм в болницата и преглеждам, нося маска понякога", посочи Мангъров.

Той отчете, че е прегледал над 50 пациента, които са положителни за COVID-19.

"Нали не си мислите, че в страната са само тези 1300 или 1400 заразени, които се съобщават всеки ден. Ако можехме да тестваме всичките 7 млн. души, щяхме да намираме поне 70 000 – 80 000, които са заразени, пропорционално на процента на положителните тестове, които се установяват", смята доцентът.

По повод контакта му с журналиста Георги Любенов, които се оказа болен от коронавирус след гостуването на доцента в предаване по БНТ, Мангъров отчете, че се е тествал за коронавирус, но не веднага, а на седмия ден.

"Не бях под карантина, никой не ми е казвал и, ако ми беше казвал, щях да направя много сериозни възражения. Тествах се с антигенните тестове, не са PCR-тестове, не е възможно да е грешен резултатът. Това са тези тестове, които използваме в болницата", уточни Мангъров.

Доцентът уточни, че няма негови близки, които са минали през болестта.

"Това е една вирусна инфекция, което е самоограничаващо се заболяване и това, което трябва да се направи, когато човек се чувства неразположен, е да си остане вкъщи, да си облече пижамата, да пие чайчета и да чака да му мине. Най-много да му се даде една таблетка аспирин.

В 90 и повече процента от случаите в обикновените COVID отделения могат да си стоят и да се лекуват вкъщи, но са там, защото ги е страх, защото се казва, че ако не влезеш в болница, можеш както си стоиш, да тупнеш. Хората сами влизат в болниците и в момента се казва, че всяка болница е длъжна да приема всеки положителен, който иска да бъде хоспитализиран.

Само преди няколко дни беше даден случай на човек, който цяла нощ обикаля по 3 болници и отказват да го вземат и на другия ден, когато му казват, че могат да го приемат, той казва, че не иска, защото бил по-добре", посочи Мангъров.

"Аз съм преглеждал хора вкъщи, точната бройка не си я спомням, но ако човек спазва тези неща… Аз работя с инфекциозни болести от 83-та година насам и не съм се заразил нито от хепатит, нито от менингит", допълни той.

"В инфекциозна болница двата етажа са почти пълни, всеки ден влизам в COVID зоната, често влизам без маска. Важен е личният пример и точно затова го давам, че всички тези безсмислени мерки, като носене на маски на открито – това показва научно и управленско безсилие", заяви още доц. Мангъров.


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
добра реклама си прави псевдо докторчето.
294
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да,"няма кой да ги преглежда в къщи",но аз съм насреща срещу 200 лв.,без маска и ръкавици и без изследвания,без ренген,,ей така да се разходя да пием заедно по един чай ,може и с коняк!Да застанеш срещу цялото лекарско съсловие,голяма част заразени,има поичинали и то добри лекари,не достигат легла и персонал и да приказваш небивалици вече е извън пътя.Но да ти дават трибуна ден през ден,е не е случайно и не е безплатно.Мангъта работи подривна дейност срещу заплащане
293
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мангото значи с чай и аспирин лекува в болницата в ковид зоната,ако изобщо има такава.Ами браво и всички "оздравяват"!И как няма уважение към починали негови колеги и хиляди заразени медици,ама и те не са пили чай .То нищо против чая ,но толкова тежки случаи в последно време ,увеличена заболеваемост и млади хора с пневмонии ,да излизаш контра само от професионална злоба срещу щаба,демек от личен интерес да пречиш,на практика срещу целия народ и колеги на първа линия.Няма спирка,деверсията работи
292
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да се застрахова за по-високо обезщетение! МАНГЪРОВ,в най-скоро време ще си изкараш нещо! Започнаха много съчки да изгарят и не е добре за теб!ИМА ГОЛЯМА НУЖДА ОТ ТВОЯТА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПОМОЩ В БОЛНИЦАТА! ДЪРЖАВАТА СЕ ПОДПАЛИ! ДЕЙСТВАЙ!СТИГА ЛАКАРДИИ ОТИВАЙ ПРИ БОЛНИТЕ ДА ЛЕКУВАШ!
291
3
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 1 месец
Как го нападат разни разбеснели змии, които се хранят от тлъсти еврофондове.
290
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мангъров не трябва да се пуска по медиите! Не защото не е прав! Напротив! Не се страхува да казва истината този доктор, но проблема е в ***!! На тях им трябват още 200-250 г. да еволюират, за да са готови да разберат какво им казва той!
289
4
 
3
 
! Отговори
Он лайнО преди 1 месец
Мангъров е единственото медицинско лице ( защото много дето се изказват не са) ,което казва истината в очите , а тя боли! Не се кланя на хомосексуалистите ,налагащи безмислени мерки ,разчитайки на страха и невежеството на голяма част от народа! Да, вирус има ( изкуствено създаден и разпространен ) ,но той определено не е нито толкова страшен нито толкова смъртоносен ..Преекспонира се с цел налагане на стрес и смачкване на човешкия вид в нормалния му досега вид ...Слушайте Боко и Нощ ,треперете .
288
3
 
8
 
! Отговори
ЗА преди 1 месец
Мангъров президент!
287
4
 
4
 
! Отговори
До 284 преди 1 месец
Кажи му, като влезе в ковидотделението да остане там 24 часа сам с 30 болни и да те ползва маска и ръкавици.
Да видим дали някой болен няма да му потърси отговорност
286
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да не е прекарал хепатит, ама за менингит няма гаранция.
Виждаме,че една дъска му хлопа.
Може и да е по рождение.
285
2
 
10
 
! Отговори
Доц. Мангъров преди 1 месец
На посещение в дома на пациента тарифата ми е 200 лева. Не чакайте касова бележка, а едно безплатно блистерче Аспирин от мен
284
4
 
7
 
! Отговори
Доцент Мангалов преди 1 месец
Доцент Мангалов, ОТИВАЙ ДОБРОВОЛЕЦ НА ПЪРВА ЛИНИЯ, ЩОМ СИ ТОЛКОВА БЕЗСТРАШЕН ОПТИМИСТ!
283
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Китай явно се справиха най-добре. Те обявиха тотален локдаун(затваряне) на градовете, което никоя друга страна не предприе. Освен това мерките при тях за дистанция и маски изобщо не отпаднаха през летните месеци, лично аз виждах азиатците(не мога да твърдя от коя страна са) с маски и шлемове по европейските летища. Който иска да спори, фактите са си факти. Не трябва да си учен, за да откриеш разликата.
282
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правилно лечение няма, мой човек.

Ако сега падаш от Марс и не си наясно с нещата - медицината не е точна наука.
Колкото доктори, толкова и мнения.
Самите пациенти също не са правени по калъп - което е добро за един, може да вреди на друг.
281
4
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 1 месец
Тоя издава ли касови бележки?
Такива като него хората с право ги критикуват.
Касовата бележка си е застраховка за болния,че е получил правилното лечение.
280
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам каква му е болницата, но е факт, че говори истини и не се заразява.

Пирогов също е разграден двор, а директорът му е наглец с огромно его.
279
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахахахаааааа, тоя съвсем изперка. Време е да го въдворят някъде. С аспиринчета щял да лекува ковид?!? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
-------

А с какво се лекува ковид според тебе, който даже нямаш диплома за лекар?
278
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А болницата,която ръководи я е превърнал в конюшня.
Може да снимат филм по ,,Палата N5,, от Чехов.
Обзавеждането си е оригинално - от началото на 20- ти век,и стаите са с оригиналната боя от построяването на болницата през 19- ти век.
Не я почистват.
Така бактериите и вирусите се избиват помежду си и като загубят сила, болният оздравява.
А Мангъров ходи през телевизиите и се прави на Кашпировски
277
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя е за Нобелова награда бе! Ще лекува ковида с аспиринчета :)
------

А Балтов питал ли си го с какво лекува ковида?
276
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ме интересува,че Мангъров не се е разболял.
Да не сме еднояйчни близнаци с него, та да ни е еднакъв имунитета.
Не си е направил PCR тест явно.
Голям и- ди -от е.