БАЗ и СЗБ поискаха подкрепа за служителите в затворените заведения

Желанието е държавата да изплати 80% от заплатите плюс осигуровките
Обновена: 27 окт 2020 20:59 | 27 окт 2020 20:52, Красимир Ангелов
47

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Да се поиска подкрепа от държавата за всички служители, които са лишени от правото на труд, вследствие на заповед за затваряне на нощните заведения. Това решение бе взето на национално събрание на бранша, организирано от Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ). На нея присъстваха над 150 човека, представители на повече от 400 клуба. Срещата премина при пълно спазване на противоепидемичните мерки.

Още по темата
Искането ще бъде за всички служители, назначени на трудови договори и самоосигуряващите се да се изплатят 80% от заплатите плюс осигуровките за периода, в който бизнесът е затворен. Ще бъде поискано същата мярка да важи и за персонала, който работи в съответното заведение от съпътстващите аутсорсинг браншове – например охранителни фирми, фирми за почистване и др.

"За нас в този труден момент е много важно да се помогне на служителите ни. Това са хора, на които ние разчитаме и които са изключително важни за нас. Собствениците на заведения са готови да поемат първата вълна на затварянето. Но персоналът ни трябва да бъде подпомогнат. Браншът взе това решение единодушно и застана зад него", категорични са от БАЗ и СЗБ.

Според последната заповед на министъра на здравеопазването до 12 ноември се „преустановяват посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито.“

Днес беше уговорена нова среща на бранша, преди изтичане на 14-дневния срок, на която да се обсъдят икономически искания, ако забраната за работа на търговските обекти продължи.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да излизат пред парламента , мутрата ше клекне
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С луксозни возила тръгнали да ронят крокодилски сълзи. Да ги "оплаче" човек таквиз "сиромаси".