Големи столични болници: С общи усилия ще победим заразата

Медиците апелират за лична хигиена и ограничение на събиранията
27 окт 2020 21:33, Красимир Ангелов
11
Големи столични болници: С общи усилия ще победим заразата

Тази вечер пред Спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна"-София АД се събраха лекари и специалисти по медицински грижи в акция за солидарност между медиците и обществото.

Те бяха с включени светлини на мобилните телефони, символизирайки светлината, която ни свързва в трудните времена на епидемия с Ковид-19, съобщава Bulgaria ON AIR.

Участниците в акцията апелират към обществото да си помогнем взаимно, като се спазват препоръките за лична хигиена, ограничения на събиранията и контактите на закрито, за стриктно носене на маски...

"Само с общи усилия ще победим заразата", категорични са те.

В инициативата се включиха и лекари от ВМА, "Пирогов", "Александровска" и още няколко столични болници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: медицилекариBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста закъсняхме: с учениците, нощните заведения и мачовете почти един месец, с неносенето на маски - перманентно. Включването на полицията за контрол на неносенето на маски трябва поне 1-2 месеци. Глобата да се свали на 100 лв, така че да не може да се обжалва в съда и да се заплаща веднага. Който иска да се прави на юначага да не носи маска навън, в магазините, автобусите и влакчетата на метрото да си носи 100 лв. Няма пари - в ареста на РПУ и да стои там, докато близките му платят глобата.
9
3
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Като кажеш за лекар,че е състоятелен, това лошо ли е.Само при комунизма беше цел на управлението лекарите да са бедни.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С общи усилия може би щяхме да успеем, но лекарите са ,,орел, рак и щука,,Балтов лекува,Мангъров разболяваПенчев даде оставка,кой знае как го притискаха
7
0
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
,, повече болни- повече пари,,Обаче джобс.бг се напълни с обяви за лекари и медицински сестри.Освен това - увеличават се само болните с КОВИД, а в останалите кабинети няма наплив от желаещи да се лекуват.
6
2
 
1
 
! Отговори
Лойко Борисов преди 3 години
Не можете да победите заразата. Тя вече 115 дни не дава оставка.
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тази пандемия трябва да е златна и доходоносна за лекарите.повече болни - повечко парички ще кихнат, ако им е мил живота.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, под мъдрото ръководство на прУфесУр Балтов, когото медиите определят като мултимилионер, и на доц.Мангъров, когото трябва да заведат, ако се наложи принудително, за преглед на психихичното му здраве. Да се надяваме, че след заболяването ББ вече няма да се намесва за облекчаване на мерките, за които настояваха военните лекари. Спомняте ли си какво каза генерал-майорът, когато от МС взеха решение за отпадане на няколко ограничения? И се започна: 29 души, сетне 42. Да видим утре какво ще е.
3
0
 
9
 
! Отговори
Един син преди 3 години
Респект и дерзайте! Дори и обществото като цяло да не осъзнава това, на което сте подложени, вярвайте че има хора, като мен, които с нясно какво жертвате. И двамата ми родители са на първ линия, както и в рисковата група и всеки ден се моля да не се заразят, защото шансът да го изгубя не е малък. Въпреки, че вече имам собствени деца, усещането е най-страшното, което ми се е случвало...пазете се!
2
7
 
5
 
! Отговори
тигъра преди 3 години
Да бяхте застанали на разстояние 2 метра един от друг.Вие сами не се пазите ,а си мислите ,че другите не ви пазят.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слагайте маски,пръскайте се с дезинфектант и пийте витамин Д. С малко късмет ще ни подмине.