Проф. Балтов: По-строги мерки иначе няма да можем да лекуваме

61 лекари и персонал от "Пирогов" са с коронавирус
27 окт 2020 09:15, Александър Попов
50
Проф. Балтов: По-строги мерки иначе няма да можем да лекуваме
Проф. Асен Балтов. Снимка: БГНЕС

"За последните две денонощия общият брой на заразените с коронавирус лекари и персонал в „Пирогов“ е 61. Има и 60 пациенти, които са заразени в средата", заяви пред bTV директорът на болницата проф. Асен Балтов.

От днес два от етажите ще бъдат отделени за новозаразените с COVID-19 - един за пациенти, а другият за лекари и персонал на болницата, които имат нужда от лечение.

Още по темата

По думите на Балтов, това което се е случило, е естественият път на един дифузен процес. Той напомни, че всички пациенти, които постъпват в болницата, се тестват за коронавирус. Понякога обаче са в период, в който тестът не дава положителен резултат, а вече са заразени, уточни професорът.

Той призова за по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. Иначе няма да можем да лекуваме никого, предупреди лекарят.

Три клиники в болницата не работят заради липса на персонал, вероятно ще се търсят млади специалисти, които да помагат извън ковид отделенията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е вие сега можете ли да лекувате?Тръба в гърлото и каквото стане!
5
8
 
4
 
! Отговори
Маде ин Цхина 2025 преди 3 години
Комунистическият Вирус от Китай, няма да бъде спрян! и след 10 години малкото оцелели, ще продължавате да мр3те от него. За Партию, За Родину, за ЗиСинПину!
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тиквата не гушне здравеца, коронавирус няма, или поне не е смъртоносен,щом не може да умори тлъст усвояващ (крадлив) хипертоник, без маска.
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той народа излезе преди над 100 дена. Блокира кръстовища и тн. Важното е, че има ефект. Правителството подаде оставка. 😄
2
3
 
14
 
! Отговори
q преди 3 години
Първо да вземе да ограничи контактите със сестрите около него, след това да спре да целува задните части на премиера и след това да обяснява за ограничаване на контактите
1
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, дано да затворят държавата, че народа да се усети да излезе да си вземе свободата! ОСТАВКА!