Проф. Витанов: Над 2000 случая на ден застрашават здравната система

Какви са сценариите за разпространението на заразата?
27 окт 2020 09:05, Ния Христова
116
Проф. Витанов: Над 2000 случая на ден застрашават здравната система
Снимка: Pixabay
"Оптимистичната прогноза за ноември месец е 68 500 регистрирани COVID-19 случая. Както знаете обаче, оптимистичните прогнози се надхвърлят. Според мен има числа и карти, които не бива да се показват, за да не се паникьосват хората. Регистрирането на над 2000 случая дневно сериозно застрашава здравната система в страната". Това каза математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов в ефира на Нова ТВ.
 
Професорът обясни още, че при достигане на тези 68 000 случая, 8000 легла за COVID-19-болни ще бъдат достатъчни. Базовото репродуктивно число, което вече е 1,56 – т.е. 100 души оздравяват, 156 души се заразяват, е пристеснително, посочи проф. Витанов.
 
"Сега активни са де факто 160 000 случая – 20 000 активни по официална статистика, умножени по 8. А средно един такъв човек е контактен със 7-8 души. Реално заразените в страната са около 320 хиляди души, като официалните регистрирани са около 40 хиляди", обясни математикът.
 
Проф. Витанов е мнение, че присъствената учебната година не е била грешка. Важно според него е учениците да използват предпазни средства, а учители да се пазят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
6
 
4
 
! Отговори
Хънтър Байдън преди 3 години
оте**x се на млади китайски с малки ду пен ца, Пекин ми даде и 1.5 милиарда долара да ги дам на татко Джо. след 1 седмица, САЩ става Китайска Коловия, а ЕС са такава от зачеването си!!
64
2
 
4
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
МногУ съм пушИна
63
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да се радва професорът, скоро ще имаме стаден имунитет
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 63Ааа, недей така! И аз съм фен на някои неща от китайската култура, ама не защитавам изкуствено създадената пандемия!
61
6
 
13
 
! Отговори
Киро Киров преди 3 години
Крайно време е всички граждани да поемат отговорност! Спрете децата от училище НЕЗАБВНО!!! те са основния катализатор в момента. Самите деца го разпространяват, неболедуват толкова лошо, но родиели ДА! и всички роднинни, докато се устети и всички са цъфнали и вързали! Вкаай те МЕРКИ! но без да спира работа и всичко останало! МИСЛЕТЕ!!! ДЕПУТАТИИИИ и ИНСТИТУЦИИИ НЕДЕЙТЕ ДА СПИТЕ. БЪЛГАРИНО! ДИСЦИПЛИНИРАЙ СЕ, МАСКИ, МИЕНЕ НА РЪЦЕ и всичко което са казали хората.
60
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забележете в коментарите как всички които агитират, че има пандемия се възхищават на китайските кучеяди. Случайно ли е?
59
3
 
1
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Не знам дали заради политиката на сайта, ама линкът от предходна публикация изчезна, така че да я публикуваме отново. Може би първо трябва да бъде изтрита от официалната страница на Министерството на здравеопазването, че нещо дискредитира стойностите на професора-гений на НОЩ. https://mh.government.bg/bg/***/aktualno/okolo-300-000-dushi-u-nas-se-razboliavat-godishno-/?fbclid=IwAR1CcRI8uTzgyEQ8zQ_BZSkYnTWXNkhAzSHXeFsxZlxOacZZKTcLCVGpn44
58
5
 
1
 
! Отговори
Българ преди 3 години
Ема от тез 2000 не са сички за болница ве, ***!
57
3
 
7
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Все пак, проф. Витанов, давате ни достатъчно цифри, че да изперкаме от страх, давайте направо и другите, че да се приключва!
56
5
 
7
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Сега ше видите вие колко много хора ше измрат!Ама яко ше измрат!!!!
55
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целта е по-бавно да се заразим за да не претоварим докторите и сестрите.Всички ще се заразим неизбежно е.Шведите се заразяват и си живеят,не пискат.Тук истерии и какво ли не.И защо?Та нали всички ще умрем така или иначе?!!!Неизбежно е!!!
54
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умишлено се отлага затварянето на училищата с цел нарастване броя на заразените за да се оправдае в последствие lockdown-a който ще последва....
53
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакам 10 000 случая на ден за да се приключи като се заразят всички!Писна ми тоя вирус!
52
4
 
9
 
! Отговори
Развлечен преди 3 години
Ох, дано се възстанови развлекателния бизнес да мога да се развличам.
51
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западната система не може да се съревновава с Китай, а само да пречи на рестжа му.
50
6
 
12
 
! Отговори
до 52 преди 3 години
ако отидеш в Китай, ще видиш, че от години стандарта им на живот е на Царе и Императори, в сравнение с белите пр0сяци в Европа. Това естествено е благодарение на ЕС и зелените им сделки и спиране на производството и така насилствено всичко в европа да е произведено в китай - няма една еднергоспестяваща крушка дори, която не е произведена в китай, а Брюксел под натиска на Меркел гласуваха тези крушки да са задължителни в Европа. Само от крушки Китай направи Трилиони от европейцине и ги източи!!
49
5
 
7
 
! Отговори
Китаец от Ухан преди 3 години
КОВИД, най-любимото ми Произведено в Китай, станах милионер от продажба на Маски Произведени в Китай на БезПомощните Европейци, жалко че всичките ще изпук4т като жалки гни ди. За Партию, за Родину, За ШиЗинПину!
48
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Затворете училищатаОстави, не виждаш ли, че ни пуснаха по пързалката. Така нагласиха нещата, че точно в този период да настояваме да затворят училищата. От лятото са планирали да ги затворят от 3.11 до 10.01 и сега ще кажат "добре, щом толкова настоявате"... А всъщност ако не искаха да има много болни трябваше от началото да са в някакъв вариант на онлайн. Но това заразяване е планирано.
47
6
 
14
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Дано Джо спечели да ударим Русия и тогава ще имаме ресурси и от кризата ковид-19 и помен няма да остане.----Сенилното старче, като спечели (което май ще стане за съжаление ) с какво ще ударите русия точно? С н*срания му памперс? С бастуна му? Или ще ги целите с хапчетата му за деменция?
46
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всички тези "лекари ", доктори, професори които не различават хрема от живото зострашаващо заболяване и всяватпаника с цел лична облага трябва да бъдат съдени