Ще излезе ли и ресторантьорския бранш на протест?

Те може да поискат оставките на кметовете, затворили нощните заведения
27 окт 2020 09:23, Нели Христова
36
Ще излезе ли и ресторантьорския бранш на протест?
Снимка: БГНЕС

Собствениците на заведения от страната ще решават на национална среща дали да излязат на протести срещу затварянето на нощните клубове и дискотеки. Браншът настоява  за оставките на кметовете, подписали такива заповеди в опит да спрат разпространението на коронавируса.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова е сред кметовете, за чиято оставка ресторантьорите са категорични:

"Ние сваляме нашето доверие, категорично и на сто процента. Оттам нататък с всякакви средства ще се борим тази неправда и тази дискриминация в един момент да бъде преустановена", заяви председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов.

От бранша смятат, че увеселителните обекти по никакъв начин не са по-опасни от останалите сектори на икономиката и се позовават на данните на РЗИ за разпространението на вируса, според които :

"Нощните заведения са на десето място. Това означава, че всички други, които са преди нас - цехове, заводи, транспорти и т.н. трябва да бъдат затворени преди нас".

Дали ще има протести и на ресторантьорите ще стане ясно до края на деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
21
 
! Отговори
Нагли хора преди 3 години
Тия крадци няма ли да поискат направо нулево ДДС, отпадане плащането на тротоарно право, отпадане плащането на музикални и сродни права?Горките Алибеговци, толкова пари се перат в този бранш а те искат и още и още.Да се благодарят, че бяха сред първите в света отворили врати май месец, иначе ако имахме национално отговорно правителство и сега щяха да бъдат затворени както в много страни по света.
11
1
 
13
 
! Отговори
Алиовчев преди 3 години
Искаме да си печелим пари с разреден алкохол и пласиране на дрога. Не ни интересува колко *** и Ганки ще се споминат. Искаме си джиповете, къщите с басейн и охолния скотски живот. ***-*** сме ние - цвета на мутро-нацията, а Слав Мултитрупски е нашия символ!!! ЩРАКАЙТЕ С ПРЪСТИ ОВЦИ!!!
10
1
 
24
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До истинатаТочно защото са най-сивия сектор. Ако затворят примерно целия ИТ сектор, хората ще се запишат в бюрото по труда и ще си получават обезщетения без проблем, защото всичко е декларирано и се плащат данъци и осигуровки на пълните суми. Като си бил тарикат и си крил доходи, сега като си затворен ще седиш гладен. Години наред сумари народ се въртеше по медиите да обяснява защо е важно. Е сега разбрахте ли сервитьорчета и бармани?
9
0
 
30
 
! Отговори
истината преди 3 години
Това е най-маловажният, но най-мутренски сектор в икономиката. Затова реват като хималайски мечки. Щото ще им се наложи да си върнат къщите в Бояна, да слязат от скъпите джипове, пък и за силикон на *** си няма да имат.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес не съм чул нищо от Алибегов или както му беше името...ади, че дилърите са загрижени как ще си продават дрогата
7
1
 
18
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Най-добре да затворят болниците и да оставят тия с кръчмите сами да се оправят.
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се, че трябва да излезе на протест!
5
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само в бг има такива дауни като тоя алибегов, готови са да заразят и убият милиони в кръчмите заради парите
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затвори ги, Баце!
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се нареждат до 30-те човека пред парламента и да си протестират, лошо няма. Само да си вземат и разредения алкохол че идва зима...
2
4
 
30
 
! Отговори
x преди 3 години
Ненужни сектори са дискотеки, ресторанти и туроператори. Може да се забавляваш и ядеш вкъщи или на гости, и да пътуваш без посредник. Виж например болници, училища, магазини, аптеки, банки са важни сектори.
1
2
 
22
 
! Отговори
фсаифсан преди 3 години
никой не го интересува