Студентите медици: Нямаме опита на лекарите

Крайно е да разчитат на нас, но сме готови, заяви Теодора Делчева
27 окт 2020 13:58, Ния Христова
29
 
Крайно е да разчитат на студентите за ситуацията с COVID-19, защото не сме достатъчно подготвени. Това 
каза в ефира на Bulgaria ON AIR заместник-председателят на Асоциацията на студентите медици в България Теодора Делчева.
 
"До шести курс нямаме право да практикуваме, защото ние нямаме опита на другите лекари, не сме подготвени да работим в интензивни отделения. Но сме с нагласата да се включим в помощта и да поемем тези ангажименти. Затова като доброволци искаме да знаем къде имат нужда от нас", отбеляза Делчева.
 
Тя обясни, че в момента е отворена анкета, която цели да установи дали студентите имат желание да се включат в борбата с коронавируса и дали това да стане като доброволци, или на трудов договор.
 
"Това, което споделят участващите в анкетата, е, че няма централизирана структура, която да отговаря за доброволците и те не знаят къде има нужда от тях", коментира още заместник-председателят на Асоциацията на студентите медици.
 
Тя изтъкна, че най-важното за момента е здравната система да функционира добре.
 
"Когато започвах да уча, не съм предполагала, че има такъв недостиг на кадри. Сега Ковид ще допринесе за това обществото да разбере, че лекарите наистина помагат", смята тя.
 
Тя е на мнение, че по-голямата част от колегите й ще предпочетат да работят в България, ако има достатъчно атрактивни болници и възможности за специализация. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да нямат опит на лекари, но със сигурност могат да бъдат полезни като медицински сестри.
8
0
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Смело изказване.Ако имаш доказателство,си длъжен да го изпратиш по канален ред, а тук да цитираш отговора.В противен случай се нарича набеждаване.Случаите на принуда са сериозно нещо.Ако ги подхвърляш без доказателства, допринасяш хората свикват с мисълта,че са ,,в реда на нещата,,.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е да нямат опита на лекарите, но... обстановката налага всеки да помага. От обикновения човек неспециалист до лекаря. Така че, всеки с каквото може ще помага.
6
1
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
А пък аз ще кажа на номер 2, че тогава данъците на всички търгаши от простолюдието трябва да бъдат увеличени десетократно тогава. Съгласен ли си ?
5
3
 
17
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Студентите в горните курсове биват принуждавани да работят като доброволци от мазните шефчета на болници като биват рекетирани със специализациите при които отново работят без пари. И докато мазниците прибират парите по пътеките, студентите биват заплашвани, че ако не работят доброволно няма да бъдат приети за специализация. Много гнусно.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Студенти могат да работят като санитари, ако са първи до трети курс, след това като здравни асистенти, а последния курс са стажант- лекари.При всички случаи се назначават на трудови договори.Всеки трябва да носи отговорност, за която има компетентност.
3
1
 
2
 
! Отговори
уффффф преди 3 години
Ей тия Bulgaria ON AIR и ковида няма да им вкара акъл в клавата - сменете тоя *** плеър че мязате на ....
2
6
 
12
 
! Отговори
Студентите преди 3 години
По държавна поръчка да работят задължително 10 години в България.
1
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе и аз не знаех да бера моркови и праскови ама ме скъсаха от бригади като студент. И нищо не плащаха- за родината! Айде по- малко мрънкане и повече всеотдайност!