20 хил. подписа срещу пластмасовото замърсяване

Природозащитници внесоха петиция в МОСВ
4

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В Министерството на околната среда и водите беше внесена петиция за решително ограничаване на пластмасовото замърсяване. Инициативата е на "За Земята" и "Грийнпийс".

Природозащитниците са събрали около 20 хил. подписа. Призивът е за внедряването на екологични алтернативи за многократна употреба.

Въвеждането на възвръщаем депозит върху пластмасовите бутилки и пълната забрана на найлоновите торбички са сред предложените от еколозите мерки.

От юли догодина влиза в сила европейско законодателство, което забранява 8 вида пластмасови изделия за еднократна употреба като клечки за уши, сламки и прибори за хранене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: МОСВпетицияпластмаса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
ПЛАСТМАСАТА Е ВРАГ преди 3 години
..НО ИМА НАЧИНИ ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ НЕЯ И ДА Я ЗАМЕСТИМ С ПО-ЕКОЛОГИЧНИ МАТЕРИАЛИ!ЗА ДА СТАНЕ ТОВА Е НЕОБХОДИМО:- ВНЕДРЯВАНЕ НА НОВИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ПРЕРАБОТКА НА ПЛАСТМАСОВИТЕ ОТПАДЪЦИ- НЕПРЕКЪСНАТО И РЕАЛНО ИЗКУПУВАНЕ НА ВСЯКАКВИ ПЛАСТИКИ.. - ПРЕРАБОТКА , НА ВСИЧКИ ПЛАСТИКИ....И СЪЗДАВАНЕ НА ИЗХОДНИ ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ ЗА СЛЕДВАЩО ПРОИЗВОДСТВО... -ЗАМЕСТВАНЕ НА ДЪРВЕСИНАТА В СТРОИТЕЛСТВОТО, ТРАНСПОРТА И СКЛАДОВИТЕ БАЗИ С ИЗДЕЛИЯ ОТ ПЛАСТМАСИ...-ЕФЕКТИВЕН НАЧИН ЗА ТЯХНОТО КРАЙНО УНИЩОЖАВАНЕ
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПЛАСТМАСАТА Е ВРАГПърво пластмаса е сборно наименовение на огромен на брой материали, второ те могат да се рециклират и трето те се разграждат, но повечето за дълъг период от време! Не може да си неграмотен по една тема и да даваш крайни мнение, но за фанатиците това не е проблем разбира се.