Борисов критикува: Карантината с изключение само за Радев!

Премиерът настоя, че бюджетът не е "предизборен", а "следизборен"
Обновена: 28 окт 2020 15:11 | 28 окт 2020 15:00, Веселина Йорданова
374
Борисов критикува: Карантината с изключение само за Радев!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов, който е под карантина, призова всички да се пазят и следват разпоредбите на здравните власти.

Борисов казва, че коронавирусът е "гадно" заболяване.

Всички министри и екипите им, аз и моят екип също, които сме под карантина, стриктно я спазваме. Законите са еднакви за всички, но явно с някои изключения - президентът Радев. Само на него здравните служби му дадоха един ден карантина, сякаш е извънземен, затова се разделихме с шефа на РЗИ, заяви министър-председателят в профила си в социалната мрежа.

Още по темата
Към поста му има и видео с думите му, което е от заседанието на правителството, проведено онлайн днес.

Премиерът казва още, че "държавният глава се разхожда с разрешение на военния министър по всички гарнизони" и ВВС "ще пламне". Военният министър Красимир Каракачанов пък пита риторично: "Как да го изгониш?!".

Борисов заявява, че не е нарушил карантината си и е променил всички планирани публични прояви. Хората не могат да бъдат делени спрямо поста, който заемат. Това е върховенството на закона, посочва той.

Премиерът отговаря и на критиките за "предизборен бюджет".

Това е следизборен бюджет, за да може да има хора, които да продължат да работят и да живеят в България. Само допреди месеци ни обвиняваха, че не даваме пари на хората. Сега изработихме програми, намерихме средства през европейските програми, през компенсаторни механизми и по всички възможни начини, включително и с данъчни отстъпки. Във всички системи добавихме повече пари, за да може да преодолеем тази ужасяваща пандемия и ни обвиняват, че правим предизборен бюджет, коментира Борисов.

С какви очи тази партия, заради която платихме милиарди за АЕЦ „Белене“, фалита на КТБ, за компенсациите на ТЕЦ-овете, сега ни обвинява, пита той.

Борисов добавя и че демокрацията е много хубаво нещо, а коя партия ще изпълнява бюджета зависи от българския народ. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
9
 
8
 
! Отговори
да бе преди 3 години
Ако законът е еднакъв за всички, къде са нашите чекмеджета с пачки и кюлчета?
249
5
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Не иддва, идва младия премиер с харема от партията на безпартийните а не чалгари и всякакви смешници
248
13
 
17
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Боли ли Бойко? Добре е да разбереш как се пада от високо! Като не се научи да станеш навреме от масата, да си тръгнеш с достойнство! Ама къде у теб такива качества. Явно съдейки по себе си определи, че народа ти е пълен с толупи! Ти си тиквата и толупа и шкафчетата с пачки няма да ти помогнат - ще останеш само едно историческо недоразумение!
247
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом законът е еднакъв за всички,питам къде са моите пачки и кюлчета в чекмеджето?
246
2
 
2
 
! Отговори
до 271 преди 3 години
:D :D :D :D
245
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кашика даде пример как да си мутра и "Абе вие знаете ли кой съм аз, каква карантина за мен та аз съм президента на всички бай ***-овци, айде у лево." 80% от "матрияла" хареса това!
244
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бившият началник на кабинета на Радев заговори срещу гражданския протест срещу управляващите, подкрепен от самия президент.Той заподозря известна конспирация зад положителните тестове на политическите фигури у нас през последните няколко дни.Виждал съм много неща, знам много неща. Но не всичко мога да говоря. Едно по едно ще излизат нещата, както виждате по естонската сага - видя се едно друго лице на институцията", коментира Методиев, но отказа да посочи за кое точно лице става въпрос.
243
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казвал съм за тези протести и в не публична и в публична среда. Протестът вместо да разшири своето влияние, доведе до точно обратното - протестът се спихна и правителството се укрепи, посочи Методиев."Целият този вандализъм докара протестът до това 100-200 протеста да се представят пред обществото като маса", заяви Методиев."Твърде странно и съмнително изглежда струпването на толкова политически фигури в COVID-19 центрофугата", смята Методиев.
242
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът няма да свали правителството с интервюта, след като не успя с протеста "Мутри, вън!"Президентът Румен Радев посочва целите - "Властта си купува спокойствие и власт с парите на гражданите".Той няма да свали правителството с интервюта, след като не успя с протеста "Мутри, вън!". Кабинетът не отклонява вниманието с "режисирания скандал", а с тотална медийна ковид кампания. И този път няма негативна реакция и протестът не бе подкрепен при горенето на маските.ПРОТЕСТА Е ЦИРК РР
241
6
 
3
 
! Отговори
coso преди 3 години
dokato edinia e uchil wisa matematika i e izlital w nebeto to drugia e jiwial w sweta na winetu i ozeola .
240
3
 
3
 
! Отговори
К Нинова преди 3 години
Ако мотивът му да освободи Калоян Методиев от президентството е, че е бил на тържество на партията, която подкрепи Румен Радев, аз не го разбирам като мотив.Твърде е рано да говорим за издигането на Румен Радев за втори мандат. Ще го обсъждаме, ще има и други кандидатури, издигат се номинации в партията Няма да си нарушаваме устава заради един избор на президент".
239
4
 
5
 
! Отговори
К Нинова преди 3 години
Нинова:Твърде е рано да говорим за издигането на Румен Радев за втори мандат.Ще го обсъждаме, ще има и други кандидати."Отношенията ни с президента винаги са били принципни.Ние като партия не се месим в работата си и той трябва да си носи отговорност.Където сме имали противоречия, съм възразявала.Когато БСП излезе от парламента, той призова да се върнем.Казах му да си гледа неговите работи и да не се меси в БСП (следва продължение...)
238
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
между Пуяк и Схвиня има една огромна разлика.Пуйките ги клъцат за тенксгивинго докат грухните имат още два месеца до софра-приношението
237
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко, не разбра ли че се изтърка с едни и същи приказки. Ходи си вече, че ни омръзна от тебе.
236
5
 
2
 
! Отговори
Жельо версус Борято преди 3 години
Абе в тоя батак и Желко Жалейковичи да беше Пръцпърдимиер, и той въпреки че е грамотно е преписал обяснението за фъшизмътъ, та и той щеше да кара Дйипките само и само да стигне и стисне за гръцмуня курана вируса па ако ще и после да фане некое други симптомче.Така че Борето димонстрира количества смел, честеност и почтенност която никой неможе да му отнеме колкото и значително малка да е тя
235
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, кво ме занимавате с Радев Ветото? Той е бита карта.Даже Нинова вчера каза, че имат десетки кандидати за президент и щом Радев е уволнил Методиев - екс шефа на кабинена в президенството заради една вечеря с Нинова - те ще редуцират кандидатите си за Президент.С две думи - Радев ще види подкрепа от БСП на куково лято. XDНе ни занимавайте с президент назначен от Решетников!РАДЕВ: "ПРЪСТЪТ МИ Е ГОТОВ НА СПУСЪКА, НО ЕКРАНА НА ЛОКАТОРА МИ Е ПРАЗЕН" ТОЙ СЕ Е КЛЕЛ В НРБ.Войната е в главата му.
234
5
 
3
 
! Отговори
dido преди 3 години
hora boko nikoga ne e gasil pojari stiga ste mu prepiswali tazi proffesia kakto toi si j priswoi. toi e edna prosta mutra
233
13
 
10
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
ПЪЛНА ПОДКРЕПА ЗА ГОСПОДИН БОРИСОВ !!!!!!!!!!!!!!!! БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ ! СЪД, ЗАТВОР ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ ФИГУРАНТА РУНДЮ ГУМЕН ГАДЕВ !
232
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли да им направи презентацийка КАК СЕ ВЛИЗА В КАРАНТИНА?:D Видял Радев в PowerPoint две букви PP и помислил, че това е знак от съдбата.Влюбил се в програмата като бил студент и онзи ден питаше студентите дали знаят за програмата PowerPointРумен пауър пойнта :D кво ли си вика пауър е нещо яко.. трябва да ша.шна студентите с моята програма. Да.. ама студентие работят с онлайн облак. Гледаха го като паднали от Марс. От къде да знае, че деца на 10г.учат програмата?Той децата си заряза.
231
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ефект на Дънинг-Крюгер: илюзия за превъзходството е точната диагноза на президента.Обикновено хората, жертва на тази когнитивна заблуда, не само че взимат лоши решения или достигат до погрешни изводи, но и не разбират, че това се дължи на липсата на достатъчно познания и осведоменост. Джъстин Крюгер и Дейвид Дънинг установяват, че по-често именно невежеството поражда увереност, отколкото знаниетоПогрешната оценка на некомпетентните хора тръгва оттам, че грешат по отношение на самите себе си.