Проблемът с леглата за болни от коронавируса - осезаем

Инфекциозната болница в София е на предела на възможностите
15
Проблемът с леглата за болни от коронавируса - осезаем
Снимка: БГНЕС

Инфекциозната болница в София е на предела на възможностите да приема пациенти.

"Проблемът с леглата започва да става осезаем", заяви д-р Трифон Вълков пред БНР.

Още по темата
Той уточни, че в здравното заведение има единични свободни легла от пациенти, които ежедневно се изписват, но много бързо се запълват - дори в рамките на едно дежурство.

По думите на д-р Вълков със заповед на министъра на здравеопазването може да се увеличи легловата база, но кадровият проблем е факт в цялата страна.

"Доброволците са решение на проблема, макар и отчасти, защото умората в екипите е огромна. Проблемът с медицинските сестри е по-голям, отколкото с лекарите. Сестрите са на предела на възможностите си", коментира специалистът.

Д-р Трифонов посъветва пациентите със симптоми да се свържат с личните си лекари и да се правят тестове само на тези, които имат разгърната клиника: "При положителен резултат и развити някакви симптоми да потърси медицинска помощ, независимо от стадия на заболяването".

Според него предприетите противоепидемични мерки са достатъчни, ако се спазват стриктно.

"Не виждам в обществото притеснение от нарастването на случите на заразени с коронавируса. Неизпълнението на мерките е проблем", подчерта той.

Опитът в диагностиката и лечението на коронавирусната инфекция медикът определи като вероятна причина за успокоението сред обществото и подценяването на сериозността на заболяването.

В Инфекциозна болница е базиран и Координационният център за разпределение на пациенти с Covid и поради това там могат да се видят пациенти във всеки стадий на болестта и с различно протичане на заболяването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
, преди 3 години
Оборудвайте частните болници с ковид легла. Стига са точили ЗК!
13
1
 
11
 
! Отговори
SP преди 3 години
Доскоро ни обясняваха, че здравната система ще издържи а сега ваче е в колапс !
12
1
 
4
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Ако,жа са мре многу,ша стана гробар.По време на епидемията тогиз са печели много.Като у Лондон идно време га върлувала бубонната чума гробарите станали богати.Положението толкоз е изтървано,че прау ми са реве.Легла няаа,доктори няаа,сагъ остана и илачи да няаа.Сичкото михлюз от селу де избяга у градо от го мързи а работи на къра почна ,а са прибира.И жа докарат вирусо и тук.
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гробарите сами допуснаха да се стигне до тук като:1. Оставиха всички собственици на заведения (най-вече дискотеки) и на спортни зали да си правят каквото си поискат (нали тези сектори са управлявани от техни хора).2. Пуснаха учениците да ходят на училище и по този начин да разпространят вируса масово.3. Продължиха гаврата с медиците, като не им осигуряват предпазни маски и защитни облекла...И имат наглостта да събират доброволци, а забравиха как биеха медицински сестри в началото на годината
10
3
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Това е гнусен фейк, здравния министър още преди месеци каза, че всичко е ок и е обезпечил болниците със всичко.
9
4
 
5
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
И кревати ли няма бря? Тургайте дюшеци тюфлеци напрау нъ пода.И надуваеми става.То у градо ептен сте здали багажа.
8
4
 
3
 
! Отговори
А з чии *** оня очко преди 3 години
Приказваше тия небивалици за хиляди легла??? Този на дрога ли е?
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По думите на д-р Вълков със заповед на министъра на здравеопазването може да се увеличи легловата база, но кадровият проблем е факт в цялата страна.Ами да издаде още една заповед министъра, тоя път за кадри, толкова е просто! Аз ли трябва да го уча?
6
2
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ МНОГО БОЛНИЦИ НО БОРИСОВ СЪКРАТИ 16 ОТ ТЯХ ОЩЕ ПРЕЗ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ!
5
3
 
9
 
! Отговори
123 преди 3 години
Единпознат го изписаха на 14 ден, при положение че е към 40 год и на 5-ия ден си беше почти здрав. Може би (без)отговорните, т.нар специалисти трябва да си погледнат измислените пътеки и правила и да оставят лекарите да си гледат работата, за която са учили?!
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3Чел съм и съм се информирал по темата, но не от мас медиите.
3
3
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Откъде ги измисляте тия? Съседката на съседката на съседката на лелята на учийнайката ли ти го каза
2
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Аз ходя без маска понеже не искам да си увредя тялото.Вируси си има ама с маската само ще си увредите тялото и няма да се предпазите.70 процента от нокещите маски се заразяват.
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега конспираторите да идат да спрат болните и да им обяснят, че вирус няма и те затова са ходили без маски и няма да им се извиняват