113 ден на протест: Студенти блокираха кръстовището пред Ректората

Исканията им като на "Отровното трио" - оставка на правителство и главния прокурор
165
113 ден на протест: Студенти блокираха кръстовището пред Ректората
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

В 113-ия ден на протестите срещу правителството група студенти блокираха кръстовището пред Ректората на СУ и настояват за незабавна оставка на Министерския ъсъвет и на главния прокурор.

Организаторите бяха от Юридическия факултет, които са подкрепени от колегите си от УНСС и Техническия университет. Те настояват за незабавните оставки на правителството и на главния прокурор.

Още по темата

Движението на кръстовището при университета беше блокирано.

"Вчера г-н министър-председателят Бойко Методиев Борисов се изказал особено ласкателно за нас - младите хора, като казва, че не ни харесва. И ние не го харесаме. Борисов е позор, оставка и затвор. Вчера бяха гласувани 1.1 млрд. лева увеличение в заплатите на държавни чиновници. На базата на какво? Каква реформа се извърши, за да може те да работят по-добре? Показаха за пореден път своята некадърност, некомпетентност, нецелесъобразност в разходването на публичните средства.  Затова ние сме тук вече над 100 дни и протестираме - за да свалим това правителство и този модел, за да можем да изградим едно по-добро бъдеще", коментира протестиращ пре БНР.

Междувременно започна и протестът, организиран от "Отровното трио".

Към 19,30 ч. студентите вдигнаха блокадата пред Ректората, но движението беше блокирано от шествието на "Отровното трио".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: протестстуденти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
8
 
23
 
! Отговори
стадо УФСЕ преди 3 години
Един чалга концерт ще събере повече плиткоумници! Тия протести станаха като купчините кучешко ако по тротоарите. Гaднo и миризливo, но свикваш с тях, заобикаляш ги и продължаваш.
125
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пристига се и водна шепа студентчета да протестират. Ако не бяха толкова жалки, щеше да са смешни!
124
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
113 на 0 за Бойко
123
15
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-135,червен е твоята любима тиква,напиши ми един от полютбюрото на червената тиква,който не е комунист.
122
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В началото имаше силни протести и можеше да ескалира докато не се появи Триото и не яхна протеста и го присвои и започна да дикутва какво ще става и кой бил провокатор и кой не... пак ви излъгаха дори на протеста ви.
121
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия червени "революционери" до кога ще пречат на хората да се придвижват?Това са на сестра Галева (Мая Манолова) ескадроните.
120
3
 
25
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Погледнете снимките и кадрите от протестите!Колко *** трябва да си, в тази обстановка на епидемия да продължаваш упорито да се събираш всяка вечер със случайни хора без да спазваш дистанция и без да носиш маска?!И на всичко отгоре да го правиш умишлено и на пук на някой си!
119
4
 
31
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
В София няма ли кмет или жандармерия, да разпръсне тези платени Г.А.М.Е.Н.И., разнасящи вируси. Фандъкова, какво чакаш, градът е пламнал? Зомбирани от разни смърдящи за власт, не разбирате ли, че ви използват...
118
17
 
3
 
! Отговори
моля по същество преди 3 години
До130 Анонименправилни ли са обвиненията -ширеща се и непреследвана корупция и престъпност , разхищение и кражби на държавни средства,неработещи съд и прокуратура, нереформиране на администрацията и постоянно увеличение на заплатите на държавните служители без да са го заслужили ?? всичко е вярно !! това ми коментирай а не колко и кой казва тези истини
117
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не се научите как се протестира така ще е. Това не са протести това са митинги. Трима човека ви загубиха времето 113 дена да ви говорят по микрофона, а вие продължавате да им ходите по свирката.
116
23
 
4
 
! Отговори
а бе трол преди 3 години
До Анонименне обсъждай колко студента са били протестирали а кажи за исканията им !! ти съгласен ли си държавните чиновници да получат 15% увеличение на заплатите без да са ги заслужили ?? аз не съм съгласен...значи според теб това ме прави от бсп или пък божков ми плаща?? само защото казвам, че боко харчи парите на данъкоплатците за заплати на хпора които НЕ СА ги заслужили и , че корупцията се шири навсякъде
115
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестирайте не ни пречите :)
114
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една шепа студенти от младежкото БСП искали Корнито на власт.Но за това има избори само народа може да каже ,кой да кара влака.
113
8
 
37
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 3 години
Айде ,стига вече с този протест.Просто, защото отдавна няма такъв.Има вечерна разходка на 100 тина деградирали лентяи.
112
4
 
27
 
! Отговори
1 преди 3 години
Ааааа, ще ме извинявате пАленца, но вие не сте "вече над 100 дни" там.Вие се появихте след като ви свършиха летните ваканции (които между другото, прекарахте безотговорно в пръскане на вируса и затова сме на тоя хал) и дойдохте отново "в града". Направихте 2-3 показни събирания на стълбите на Ректората и дотам.Също така, вие НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТЕ даже и мнозинството млади хора. Вие сте същите като шепата на Орлов мост,които твърдят, че говорят от името на целия български народ, .... ама друг път
111
3
 
19
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
"Оставка и затвор"...... Хахахах хахахахаха. Затвор за какво бе, альора? За отключеното чекмедже със златни кюлчета в него ли? Сейфа препълнен пред вратата, офшорми вече няма и швейцарски банки също, зато с една снимка на муpвата на Фигуранта затвор за Борисов. Нъл тъй ве, дрогаре?
110
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До вразумете се:1225 са починалите С корона за 8 месеца. Съболезнования за тях, но ти проследи ли за минали години каква е смъртността вкл. и от грип, че обвиняваш. Сравни я с епидемията от 2009 г., моля!
109
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу поръчковата прокуратура!Оставка на милиционера!
108
38
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Мутрата от СИК!
107
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има нови политици безпартийни те ще променят нещата партията на безпартийните като се създаде, другите ги знаете какви са особено комунистите,те няма да влязат в парламента , комунистите повече няма да влязат и в парламента народа ще им покаже на изборите знаете ги какви са