113 ден на протест: Студенти блокираха кръстовището пред Ректората

Исканията им като на "Отровното трио" - оставка на правителство и главния прокурор
165
113 ден на протест: Студенти блокираха кръстовището пред Ректората
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

В 113-ия ден на протестите срещу правителството група студенти блокираха кръстовището пред Ректората на СУ и настояват за незабавна оставка на Министерския ъсъвет и на главния прокурор.

Организаторите бяха от Юридическия факултет, които са подкрепени от колегите си от УНСС и Техническия университет. Те настояват за незабавните оставки на правителството и на главния прокурор.

Още по темата

Движението на кръстовището при университета беше блокирано.

"Вчера г-н министър-председателят Бойко Методиев Борисов се изказал особено ласкателно за нас - младите хора, като казва, че не ни харесва. И ние не го харесаме. Борисов е позор, оставка и затвор. Вчера бяха гласувани 1.1 млрд. лева увеличение в заплатите на държавни чиновници. На базата на какво? Каква реформа се извърши, за да може те да работят по-добре? Показаха за пореден път своята некадърност, некомпетентност, нецелесъобразност в разходването на публичните средства.  Затова ние сме тук вече над 100 дни и протестираме - за да свалим това правителство и този модел, за да можем да изградим едно по-добро бъдеще", коментира протестиращ пре БНР.

Междувременно започна и протестът, организиран от "Отровното трио".

Към 19,30 ч. студентите вдигнаха блокадата пред Ректората, но движението беше блокирано от шествието на "Отровното трио".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: протестстуденти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Депутатите ще вземат за останалите 5 несеца 12 000 000 лева.Всичко българите ще викат по празните прозорци за 300 лв за парче хлеб и сланина.Политиката е голема работа казал Алеко Константинов Бай ***,спасението гласувайте защотото цял живот ще идват такива грозници като Марешки и Симоонов ,Караянчева т.н.
85
4
 
19
 
! Отговори
Бай Тошо преди 3 години
До Анонимен"протестърите са големи загубеняци." Протестерите са платени загубеняци!!!
84
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** си скубят космите на гза от яд след 113 дни на ялови протести.
83
3
 
23
 
! Отговори
ОТРОВНО ТРИО и БСП преди 3 години
Ти си мързелив ! Ти си лентяй ! Ти нямаш доходи ! Ти крещиш силно ! Ти мразиш и завиждаш на нормалните хора ! Ако всичко това си ТИ , значи си достоен да бъдеш протестър и БОЕЦ под мъдрото ръководство на Президента и Щаба ръководен и финансиран лично от другарите Божков и Цв. Василев. НЕ СЕ КОЛЕБАЙ !!! Каквото и хулиганство да извършиш, нашият справедлив съд начело с другаря Лозан Панов ще те оправдае !!! Пиенето , дрогата и COVID-19 са безплатни и гарантирани. ЧАКАМЕ ТЕ !!!
82
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се шегувам - Политически патологии на глобалния свят. При това на английски език.Това следва Десислава РадеваЗвучи като патолог :D на политиката, но няма общо с патолог лекар :DКакто и да е. Срок на обучение: 2 семестъраФорма на обучение: дистанционнаУмения за ранно сигнализиране за възникването на политически патологии и повишаване на обществената яснота относно предизвикателствата, които те отправят към политическите системи.Учат какво е корупция хаха Или може би ще е патолог на Радев
81
4
 
11
 
! Отговори
до 80 :D преди 3 години
Така е :D Тя и Десислава Радева е студентка по Политически патологии.На 51 години е и е студентка. :DТа и те като нея може да се осъзнали, че кетап им трябва.
80
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Попитали радио Ереван възможен ли е кабинет Борисов 4.-Възможен е, - отвърнало радиото, - ама само в мокрите сънища на герберастите.
79
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствено ковида може да спаси Тиквата от затвор.
78
3
 
16
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
Да знаете, че само броят паветата !
77
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костов е позор,но така и не попадна в затвор.
76
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
протестърите са големи загубеняци.
75
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПротестите се подкрепят от мнозинството българии колко е това мнозинство според тебе - 1000, 5000, 10000 души? На изборите ще го видим това мнозинство :)
74
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СпецаБорисов със своята безпардонна простотия , отдаване на чест на евролидери , подмазване във всички форми и т.н. ,носи огромни негативи за България!верно ли бе? Я кажи колко пъти са го напъдили от среща със световни лидери както напъдиха с шут в гз оня потник.
73
2
 
2
 
! Отговори
До 76 преди 3 години
1
72
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам снимката повечето студенти са над 50 годишни!
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците ни плащат, за да ни поробят, а руснаците ще ни платят за какво ?
70
3
 
25
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
НЕ СЪЩЕСТВУВА НИКАКВА АЛТЕРНАТИВА НА ГЕРБ ОСВЕН БСП + ВИНАГИ ДПС+ МАЯ И СЛАВЧО ЗА ЧЕРЕШКА НА ТОРТАТА. МИСЛЕТЕ МУ!
69
3
 
23
 
! Отговори
До 73 преди 3 години
Глей са, не гласувам , не се интересувам от политика и такива ката мен са над 50%, но и ние си имаме граници на търпимост. На редовните избори до година и аз ,и семейството ми, и приятели, и познати ще гласуваме наказателно и ще подкрепим ГЕРБ, защото сме изстрадали души от терорът по време на световна пандемия, а и не е демократично не какви си лузъри да ни натрисай техните искания. Точка.
68
12
 
0
 
! Отговори
Много интересно: преди 3 години
Сащоамериканеца мисли само за пари и като му кажеш, че се е проявил като по-голям нацист от Адолф Хитлер и по-голям диктатор от Йосиф Сталин той почва да вика: Няма проблем, който да не може да се реши с пари. Е има - един милион некролога на "гадни комунисти", а тук даже казва и да и к'во направихме го, какво ще ни направите? Кои сте вие бе, къде сте на картата бе! К'ви са тия плюнки бе ... Толкова за демокрацията. Мъртва е ...
67
2
 
25
 
! Отговори
И аз преди 3 години
Искам да знам. Защото за Корнелия , Мая или Слави лично аз няма да гласувам. Което значи, че отново ще са ГеРб. И аз искам имена на тази алтернатива, дето я има. Защото такива "оставка веднага, пък после ще видим" не важАт, ама хич.