Д-р Симидчиев: Около 1,5 млн. души не обръщат внимание на мерките

13% от хората с COVID-19 се хоспитализират, по-бързо расте броят на заразените
29 окт 2020 09:50, Елка Василева
89
Д-р Симидчиев: Около 1,5 млн. души не обръщат внимание на мерките
Снимка: архив, БГНЕС

Не сме дисциплинирани, в България около 1 млн. - 1 500 000 души не обръщат внимание на мерките. Това са преобладаващо активни хора, които стават средство за пренасяне на инфекцията. Това заяви пулмологът д-р Александър Симидчиев пред БНТ.

Според него медиците са се научили да лекуват по-добре COVID-19, смъртността спада, има по-адекватни протоколи за извънболничната и болничната помощ.

13% от заразените с коронавирус се хоспитализират, но много по-бързо нараства броят на заразените. В болница влизат хора, които са достатъчно тежки - с нужда от венозна медикаментозна терапия и такива, които имат нужда от обдишване.

Хората се държат като в детска градина, ако малко повече обяснявахме защо трябва да се носят маски, щеше да е много по-логично хората да спазват мерките, каза Симидчиев.

Още по темата

По думите му трябва по-малко да се говори за цифрите, а много повече да се говори за това "Защо" се предприема дадена мярка.

Здравната система все още се справя, легла можем да разкрием повече, но не може бързо да се реагира с кадровия състав, тъй като един лекар се създава след 11 години обучение и практика. Трябва да мислим с хоризонт 10 години напред, призова Симидчиев.

В момента нямаме грипна обстановка, коментира още Симидчиев.

Когато имаме висока температура, но под 38 градуса, не трябва да я сваляме медикаментозно, защото това е естествен механизъм за оптимално действие на имунната система, посъветва пулмологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38Швеция е държава в топ 10 по добър стандарт на живот, но те не носят маски, явно са изтрещели :) Няма лошо да носиш маска, ако искаш да не те разпознаят :) Спецченгетата като носят маски се чувстват сигурни че няма да ги разпознаят. Само глупости се пишат тука !
39
4
 
6
 
! Отговори
До Тото преди 3 години
Драконовски бяха мерките в Китай - и те отдавна забравиха за вируса. В цяла Европа е пълно с такива като теб и хора с нула мислене и дисциплина затова и сега берем плодовете . При тоя вирус е или всички или никой ..
38
5
 
3
 
! Отговори
Пълно безхаберие преди 3 години
Абсолютно пълна безотговорност на правителството и лично на Борисов. Не взеха никакви мерки, нула мерки, просто нула.
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Швеция и Беларус спазват ли мерките. Във ЗК има повече секретарки и безполезни чиновници отколкото медици по болниците. После нямало медици, а имало секлецарки и системата издишала.
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До избирателТака ще е, докато не се научите да спазвате каквото трябва и не се дисциплинирате поне малко. А не като хлапетата в училище, да правите нарочно напук - кого лъжете така, освен себе си?В Китай с дисциплина се справиха, а тук все се мрънка и бай ти *** е по-умен от всички професори накуп. Затова ще ставаме и по-зле.
35
0
 
4
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Милицина не съм учил господине, но разбирам от простотия :) По долу в коментарите, човека е обяснил, че не сме най дивите балкански индивиди, такива ги има навсякъде по света, дори в Обетоновата земя САЩ, повечето мислят че е измама :) Хората са еднакви, има овци, има и вълци, навсякъде е така :)
34
2
 
4
 
! Отговори
Работяга преди 3 години
Тъкмо говорих с Израел - те са в края на втора вълна, отварят си всичко отново и как? Носят си маските. Казаха, че дори и в офиса, ако напускат работния си стол.
33
3
 
5
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Стига бе,стига!!!Беден човек съм,та отварям консерва копърка,за закуска....Да,но от там излиза един с ТРАНСПЕРАНТ ,да " РЕКЛАМИРА" covid-19!!!Взе да ми писва!!!
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората не са виновни за вируса но са виновни за неспазването на мерките. Това е различно но някои трябва да мисли.
31
1
 
4
 
! Отговори
повече са ! преди 3 години
Повече са хората, които не ги вълнуват мерките ! Та на такива мерки от бавноразвиващи като нашите НС , кой ще се върже?
30
1
 
7
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
Отново хвърляне на колективна вина в/у нацията. Как ги преброи 1-1,5 милиона хора не спазващи мерките ? Така е по-лесно, нали ? Те са виновни за пълните болници, а ? Вашта м......
29
2
 
6
 
! Отговори
Тото преди 3 години
Стига сте обвинявали хората, че не спазвали мерките! Как при такива драконови мерки във Франция и Германия при първата вълна и при предполагащо се за по-дисциплинирано население пак не могат да контролират заразата?
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един път ни ги казват в проценти, друг път бройки, важното е да ни убедят, че ние сме виновни, за да не се оплакваме, че са се издънили, а да приемем с радост така модерния напоследък "Локдаун"...
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бойко щаба президента км,етът ввсички носеха маскиа всички са заразени и под карантинат.еизводите си направете самицелта е да ви правят на маййймуниПрочети още на: https://dnes.bg/koronavirus/2020/10/29/doc-mangyrov-ako-podrajavame-na-nai-maskiranite-dyrjavi-shte-se-grymnem-v-kraka.467659
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21.Не спазваха нищо те бяха от свадбари и бесмърни. Само да ви кажа болните от К19 умират сами без право на близки . Буквално сами не пожелавам на никои да го види
25
6
 
2
 
! Отговори
обратно преди 3 години
Едва ли има 1,5 милиона които спазват мерките! Нормално мислещите и здравите им се подиграват!
24
1
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Сега ще започне едно плюене по дивото балканско племе и т.н. ...Същата недисциплинираност, протести и др. ги има и в Европа, ни ене сме изключение, нито сме най-дивите !!!Хората сме почти еднакви почти навсякъде !Едни спазват правиалта, други -не ... затова има и закони и полиция, ако всички спазваха правилата, нямаше д аима и полиция, нали ?!
23
1
 
9
 
! Отговори
достор Симидчиев преди 3 години
Вчера цял ден съм броил тези които не спазват мерките и стигах към 18.00 ч. до 1,5 милиона. Днес продължавам да броя и до утре ще преброя още 2 милиона.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо в Индия на 1 млрд населeние ако има 1% умрели от вируса и още 10% болни има място във болниците и има достатъчно място по ледените пързалки ?
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20.Господине не смешно аз разлика от вас съм учила милицина. И да кашлят и не пушат и дай боже всички да оцелеят.