Д-р Симидчиев: Около 1,5 млн. души не обръщат внимание на мерките

13% от хората с COVID-19 се хоспитализират, по-бързо расте броят на заразените
29 окт 2020 09:50, Елка Василева
89
Д-р Симидчиев: Около 1,5 млн. души не обръщат внимание на мерките
Снимка: архив, БГНЕС

Не сме дисциплинирани, в България около 1 млн. - 1 500 000 души не обръщат внимание на мерките. Това са преобладаващо активни хора, които стават средство за пренасяне на инфекцията. Това заяви пулмологът д-р Александър Симидчиев пред БНТ.

Според него медиците са се научили да лекуват по-добре COVID-19, смъртността спада, има по-адекватни протоколи за извънболничната и болничната помощ.

13% от заразените с коронавирус се хоспитализират, но много по-бързо нараства броят на заразените. В болница влизат хора, които са достатъчно тежки - с нужда от венозна медикаментозна терапия и такива, които имат нужда от обдишване.

Хората се държат като в детска градина, ако малко повече обяснявахме защо трябва да се носят маски, щеше да е много по-логично хората да спазват мерките, каза Симидчиев.

Още по темата

По думите му трябва по-малко да се говори за цифрите, а много повече да се говори за това "Защо" се предприема дадена мярка.

Здравната система все още се справя, легла можем да разкрием повече, но не може бързо да се реагира с кадровия състав, тъй като един лекар се създава след 11 години обучение и практика. Трябва да мислим с хоризонт 10 години напред, призова Симидчиев.

В момента нямаме грипна обстановка, коментира още Симидчиев.

Когато имаме висока температура, но под 38 градуса, не трябва да я сваляме медикаментозно, защото това е естествен механизъм за оптимално действие на имунната система, посъветва пулмологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много сте се объркал д-р Симидчиев, по-скоро е обратното 1-1.5милиона ги спазват.
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Депутат от БСП демонстративно отказва да си сложи маска в Народното събрание. Артикулира безобразието като "акт на опозиционност". Менторът на цялата тази лудост - Мангъров, ходи по сказки из провинцията заедно с Румен Петков, за да проповядва, че вирусът е измислица на държавата. И "конспирация на Бойко".Спрете земята, искам да сляза.
78
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отчетен е ръст на смъртността от над 50% в последната седмица. Днес заразените са близо 2800.На този фон "майки" правят панихиди на площада и палят свещи за мъртвите. Проклинат, искат смърт. После блокират Орлов мост и наричат "***" целокупния български народ.Това се представя по телевизиите като "народно недоволство" и незнамсикой ден на протеста.Президентът отказва да се самоизолира, обикаля гарнизони и казарми, насажда нихилизъм спрямо пандемията. Това е "личният му пример". Нещо повече - има данни, че в президентството и НСО се укриват случаи с коронавирус.Депутат от БСП де
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Медиците са се научили да лекуват по-добре COVID-19" - не, просто вирусът отслабва с времето, след като премине през много хора. След няколко месеца никой няма да му обръща внимание вече.
76
0
 
0
 
! Отговори
ууу преди 3 години
До Анонимен 75Автобиографията ти има добро начало г-н Тъпоъгълник Зобмиров.
75
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учениците в градския транспорт може би над 80% не носят маски.(и то демонстративно) Изобщо не са дисциплинирани, всичко това е от семействата.
74
4
 
7
 
! Отговори
?!?!? преди 3 години
Как ги преброи? Навън всички са с маски,и в магазините и заведенията,по училищата,в градския транспор. Дори виждам и хора едновременно с маски и шлемове,и гумени ръкавици. Така,че не говори наизуст,докторче. Хората са дисциплинирани.
73
3
 
3
 
! Отговори
Боко Тулупа преди 3 години
В България има-няма 500 000 пенсионери.Половината са с Ковид ,а другата половина тепърва ще го хване.До юни 2021 очаквам да имаме 100 000 пенсионери.Тези герои заслужават по 50лв.от мене.Ако изкарат до декември 2021 ще им дам още по 10 лв.Грижата за тях е първостепенната ми задача.Така ми казаха
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в България около 1 млн. - 1 500 000 души не обръщат внимание на мерките.*** сър !!!
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 72АК-47 е Тонката, не се впрягай излишно :) Търси да създаде конфликти, че горката ще остане без работа :)
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АК-47 Май тебе трябва да те въдворят и да ти шибнат една ваксина дано се осъзнаеш защото комунистите ни идвате малко в повече а и мисли за твоите деца и внуци като искаш да връщаш милиционерщината. Държавите които цитираш нямат корупция е основната разлика ми помисли и от тая страна макар да предполагам че си некой пенсиониран старшина от старата школа от социализма така ми се чини от доста време те чета по форумите освен ако не си поставено лице но много грешно разсъждаваш.
69
1
 
2
 
! Отговори
бакшиш преди 3 години
До ЛобистМога да ти кажа че оборотите на тази гилдия и надценките са нищожни сравнение с други бизнеси както например козметичките и маникюристките и фризьорките и таксиметровите и бакалите е ресторантьорите и сервитьорите и превозвачите ами какво да кажем за майсторите дето вземат луди пари без да плащат нито данъци нито осигуровки ми за част от лекарите и зъболекарите мога да се съглася но не за всички.
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хах Ми хората на Запад и дори у нас носят маски доста повече от моето очакване така че очевидно това не помага щом имало повишение то едно на ръка че тествете са съмнителни ами и маски да им носим сега малко множко им идва на хората че и ваксини и един куп ограничения, нещо става което не кореспондира със здравия разум, защото на ограничение трябва да подлежат болните а не здравите хора не ми обяснявайте за безсимптомните заразители защото това не кореспондира с науката по никакъв начин.
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Генерал ГоджиСпазваш ако не искаш да получат инфаркт вярващите :) Не искам да причиня подобно нещо на вярващ, тогава наистина ще има чувал, ще ми стане много неудобно.
66
5
 
4
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
До ДДРОнегДа, прав си, хората навсякъде са едни и същи. Ако не се спазват мерките и правилата, вярно има полиция. Само че, къде е тя в София и нищо не прави, и не закача платените протестъри без маски, които са един до друг, викат, свиркат, слюнките им хвърчат и вируса се разпространява. Как може, при неразрешени гаменски сбирщини, полицията само да гледа. Това да е в Париж, Лондон, Москва при драконовските мерки, главите им ще хвърчат. Фандъкова продължава да спи.
65
2
 
3
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Глупости на търкалета. Абсолютно всички спазват мерките - от месеци не съм срещала човек без маска в магазин, обществен транспорт или сграда. А че всички ги спазваме проформа, включително, убедена съм, и уважаемия доктор Симидчиев, е ясно, защото няма как да бъде другояче. Броят на заболелите медици от Пирогов го доказва.
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Schmeiser Проблема е точно в тестовете но защо на здрави хора лепват етикет безсимптомен носител аз не мога да зная мога само да гадая но човек който няма симптоми почти със сигурност не може да зарязява особено с респираторен вирус, така че това е тема за ръзмисъл защо изолират и наказват здравите хора а на всякъде е пълно с кашлящи пенсионери които никой не проверява и не ограничава , щъкат като за последно но защо като имат кашлица не си стоят у дома ами ходят да ровят в лидъла.....
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите се научили да лекуват по-добре Ковида. ----Само за 8 месеца се научили? Не може да бъде! Ама те не трябваше ли да се учат по още 10 години.
62
4
 
10
 
! Отговори
хах преди 3 години
80% навън са без маски бе мустакат измамник. 20 платени измамника въртят по всички медии. БТВ и НОВА не дават да се изкаже човек с друга гледна точка за ковид. Мейнстрийм пyмията в целия свят се контролира от едно място - най-богатите банкстери като Ротшилдови и Рокфелер. Айде щтракайте пръст надолу до безкрай през VPNa ковид тролчета.
61
2
 
5
 
! Отговори
Лобист преди 3 години
До КрайЛобито на медико-фармацевтичната гилдия е по яко!Вчера в София, в една голяма аптека (почва с Р и свършва на -медиум) чакаха 28 човека. Ща- не ща, слушах какво купуват последните 6-7 преди мен: витамини, селен, хран.добавки. И ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТЯХ ПЛАТИ НЕ ПО-МАЛКО ОТ 200 КИНТА!!!!За съжаление, мозък няма от къде да се купи, мозъъък...