Главното мюфтийство с остра позиция срещу "Шарли ебдо"

Макрон бил тръгнал към неофашистки начин на водене на политика
29 окт 2020 09:20, Александър Попов
84
Главното мюфтийство с остра позиция срещу "Шарли ебдо"
Снимка: БГНЕС

Главното мюфтийство в България излезе с остра и осъдителна декларация по повод последните публикации на френското списание "Шарли ебдо".

"Корицата на последният брой на списание "Шарли ебдо" удари дъното на безсрамието, дебелоочието, вулгарността и на незачитането на човешките права и достойнство с този дързък опит на провокация. Свидетели сме на всичко това благодарение на окуражителните постъпки на президента Макрон, който е тръгнал по стъпките на неофашисткия начин на водене на политика и реторика.

Още по темата
Остро порицаваме това сатанинско списание, което антагонизира нашия свят и пречист пратеник Мухаммед (с.а.с). Мюсюлманско изповедание в България заявява своята категорична позиция против всяка проява на посегателство на религията, нейните светини и човешкото достойнствo.

След оскверняването на пратеника Мухаммед (с.а.с) с публикуваните карикатури, този път списание "Шарли ебдо" e взел на прицел и президента на Република Турция господин Реджеп Таййип Ердоган. Мюсюлманско изповедание в Република България остро осъжда този отвратителен опит за разпространение на расизъм и омраза. Така наречените карикатури са гнусни и лишени от чувство за човешко благоприличие и хуманизъм. Това е гавра с личността и достойнството на хората.

Мюсюлманско изповедание още веднъж подчертава, че свободата на словото и на печата трябва да бъдат в рамките на човешката етика и отговорност, да не погазва правата и свободите и да не накърнява другите. Ние следва да сме чувствителни към темите, които остро погазват личността, защото това е в основата на толерантността и доброто съжителство между различните в едно общество".  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСЯКА СВОБОДА НА СЛОВОТО СЕ ЗАПЛАЩА
22
2
 
15
 
! Отговори
Това, преди 3 години
че така нареченото главно мюфтийство в България, е на едно мнение с ердоган, трябва много да ви говори
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Попове, мюфтии, равини - всички са *** и мързеливци!Вярата е едно, а тия лентяи са нещо друго.
20
5
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Макран се обяви за Просвещение на исляма. Значи като приеме исляма като халиф на Франция ще започне просветителски реформи..
19
1
 
11
 
! Отговори
има преди 3 години
има една карикатура дето обикаля мрежите , видях във ФБ и 9гаг - дето Ердоган е облаван от прасе.Ако я види сигурно ще обяви война.
18
12
 
4
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Тези не се спряха. Шарли Ебдо....що не вземат да направят карикатури на папата или на Иисус? Грешно раз Брана свобода на словото.
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Шарли Ебдо нарисува карикатури на британската кралица също ще бъде поизтрепан.
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато мюсюлмани колят европейци Мюфтийството мълчи, нали бе ?!Сега що се обаждат ?!Много разбирате от права, но не и от задължения ;)
15
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия наште, що се правят на турци не ми става ясно
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ Е РЕДНО ДА ЖЕРТВАШ УЧИТЕЛИТЕ СИ ЗА ДА ПРОВОКИРАШ РЕЛИГИОЗНИ КОНФЛИКТИ И ДА ИЗПОЛЗВАШ ЖУРНАЛИСТИКАТА ЗА ДА ПРОВОКИРАТ РЕЛИГИОЗНА ОМРАЗА.
13
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата работа ми е малко смешна... едно време за карикатура на Сталин или виц срещу партията са правили такива неща.Сега в демокрация, дива - трябва да се научат да носят на майтап. Хубавото на демокрацията е, че ако не искат да носят на майтап, имат пълното право да се изнесат в държава където майтапите са забранени. Обаче те държат да стоят в демокрация. Тогава - да търпят!
12
2
 
26
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Главното мУфтийство получава български пари от българския бюджет и трябва да защитава българските интереси !!!! А България е член на ЕС ,както и Франция е член на ЕС ! Турция не е ! Следователно ГлаДното мУфтийство требе да защитава българските и френските интереси !
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо на карикатурата не са нарисувани Ердоган и Бенямин?Защото това вече не е карикатура.
10
0
 
26
 
! Отговори
Войнствен атеист преди 3 години
Като не ви изнася свободата на словото, марш от Европа! Ей ви Анадола, ей ви Сахара. Пустинният въздух добре ще ви се отрази.
9
3
 
24
 
! Отговори
T преди 3 години
Какво значи "неофашистки"? Тия утре ще искат и в дома ми да ми налагат вижданията си. Да ме наказват, че ям свинско със зеле. Що за нахалство и безобразие?!
8
2
 
29
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
Абе мюфтии що не реагирахте когато показаха карикатура на загиналите от срутения мост в Италия и ги показаха като купа с макарони? Нима карикатуризирането на смъртта не е цинично? Вие сте "водачи" на мюсюлманите в България. Защо сте тръгнали да защитавате президент на друга държава? Въпроса естествено е риторичен и отговора му е защото Ръната прай борбата а също и Който плаща той свири със свирката.
7
2
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Тоя па тъпия поомак кой го пита? Дева и резулката...
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мохамедани са тези чийто БОГ е Мохамед.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАКРОН НЕ РИСУВА КАРИКАТУРИ
4
2
 
34
 
! Отговори
Granik преди 3 години
А обезглавяването на учителя осъжда ли го остро?