Главното мюфтийство с остра позиция срещу "Шарли ебдо"

Макрон бил тръгнал към неофашистки начин на водене на политика
29 окт 2020 09:20, Александър Попов
84
Главното мюфтийство с остра позиция срещу "Шарли ебдо"
Снимка: БГНЕС

Главното мюфтийство в България излезе с остра и осъдителна декларация по повод последните публикации на френското списание "Шарли ебдо".

"Корицата на последният брой на списание "Шарли ебдо" удари дъното на безсрамието, дебелоочието, вулгарността и на незачитането на човешките права и достойнство с този дързък опит на провокация. Свидетели сме на всичко това благодарение на окуражителните постъпки на президента Макрон, който е тръгнал по стъпките на неофашисткия начин на водене на политика и реторика.

Още по темата
Остро порицаваме това сатанинско списание, което антагонизира нашия свят и пречист пратеник Мухаммед (с.а.с). Мюсюлманско изповедание в България заявява своята категорична позиция против всяка проява на посегателство на религията, нейните светини и човешкото достойнствo.

След оскверняването на пратеника Мухаммед (с.а.с) с публикуваните карикатури, този път списание "Шарли ебдо" e взел на прицел и президента на Република Турция господин Реджеп Таййип Ердоган. Мюсюлманско изповедание в Република България остро осъжда този отвратителен опит за разпространение на расизъм и омраза. Така наречените карикатури са гнусни и лишени от чувство за човешко благоприличие и хуманизъм. Това е гавра с личността и достойнството на хората.

Мюсюлманско изповедание още веднъж подчертава, че свободата на словото и на печата трябва да бъдат в рамките на човешката етика и отговорност, да не погазва правата и свободите и да не накърнява другите. Ние следва да сме чувствителни към темите, които остро погазват личността, защото това е в основата на толерантността и доброто съжителство между различните в едно общество".  


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо на карикатурата не са нарисувани Ердоган и Бенямин?Защото това вече не е карикатура.
10
0
 
26
 
! Отговори
Войнствен атеист преди 7 месеца
Като не ви изнася свободата на словото, марш от Европа! Ей ви Анадола, ей ви Сахара. Пустинният въздух добре ще ви се отрази.
9
3
 
24
 
! Отговори
T преди 7 месеца
Какво значи "неофашистки"? Тия утре ще искат и в дома ми да ми налагат вижданията си. Да ме наказват, че ям свинско със зеле. Що за нахалство и безобразие?!
8
2
 
29
 
! Отговори
Гуфу преди 7 месеца
Абе мюфтии що не реагирахте когато показаха карикатура на загиналите от срутения мост в Италия и ги показаха като купа с макарони? Нима карикатуризирането на смъртта не е цинично? Вие сте "водачи" на мюсюлманите в България. Защо сте тръгнали да защитавате президент на друга държава? Въпроса естествено е риторичен и отговора му е защото Ръната прай борбата а също и Който плаща той свири със свирката.
7
2
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Тоя па тъпия поомак кой го пита? Дева и резулката...
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мохамедани са тези чийто БОГ е Мохамед.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
МАКРОН НЕ РИСУВА КАРИКАТУРИ
4
2
 
34
 
! Отговори
Granik преди 7 месеца
А обезглавяването на учителя осъжда ли го остро?
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо на карикатурата на Ердоган е нарисувана жена, всички знаят че турците си падат по мъже..
2
2
 
27
 
! Отговори
ВЪН ТУРСКИТЕ ШПИОНИ преди 7 месеца
ЗА КАРИКАТУРИТЕ НА МОХАМЕД МЮФТИЙСТВОТО НЕ СЕ ВЪЗМУТИ, НО КАРИКАТУРАТА НА ЕРДОГАН ГО ВЪЗМУЩАВА. ЗАЩО?
1
2
 
26
 
! Отговори
22 преди 7 месеца
Ужас! Тези намесиха и България.А защо не се намесват когато ислямисти колят по улиците иначе мислещетите? Хайде да осъдят това!