Кметът на р-н "Студенски": С COVID-19 съм, а джипито не вдига

Какво да направя, пита той в Helpbook
29 окт 2020 08:33, Анисия Иванова
26
Кметът на р-н "Студенски": С COVID-19 съм, а джипито не вдига
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Как да действаме в случай, че имаме съмнения, че сме заразени с COVID -19? Според националния щаб хората трябва моментално да се свържат с личните си лекари по телефона, за да получат съвет от тях как да действат. Личният лекар трябва да изиска обстойна информация от пациента, като трябва да се осведоми дали е пребивавал в рискови дестинации през изминалите две седмици и срещал ли се е с хора, за които предполага, че са заразени. Трябва да се установи какви симптоми има пациентът и да се вземе решение за предприемане на адекватни действия.

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал от кмета на район "Студенски“ в София, в който се твърди, че поради наличието на притеснителни симптоми той е потърсил джипито си, но не е успял да го открие - никой не вдига телефона.

Ето какво още пише в сигнала: "Тъй като имах симптоматика, си направих на доброволни начала спешен PCR тест, който се оказа положителен. Днес по мое нареждане ще се тества цялата администрация, която ръководя от 70+ човека.

Поводът да Ви пиша е друг: не мога да се свържа с личния си лекар, никой не вдига телефоните там. Спрях сина ми от училище - колко време ще продължава това? Трябва ли да минат и той, и съпругата ми на тест?

Вчера звънях в СРЗИ и оттам ми казаха, че имам работа с личния лекар и те нямат нищо общо с тях. Не мога да повярвам, че е възможна такава безотговорност, при това в такова кризисно време“!

Свърза се с нас и лекар от добричката болница, който в последните месеци на извънредна ситуация се сблъскал с редица неуредици и лутане при организацията на противоепидемичните мерки. След предприето собствено проучване, установил, че средствата, които са определени за лекарския персонал, не достигат до всички. Настояването е за извършване на проверка по случая и справедливото разпределение на средствата за медицинските лица, работещи на първа линия. Повече подробности за казуса може да прочетете в самия сигнал.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате, не се колебайте - подайте сигнал в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психирате ли се ковидхипохондрици. Щом не ви вдига джи пи-то, най-разумното нещо е да си изгладите кат нови дрехи, лъсвате трандафорите, полирате абаносовия двуметров сандък, приготвяте тамян, свещ и кандило, гушвате китка здравец и чакате. Обикновено минава на третия ден.
3
2
 
11
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
"В началото бе хаос", е написано в Библията.
2
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който измисли НЗОК и личните лекари, трябва да бъде вързан на центъра и минаван от всичко живо! Когато дойде идеята за НЗОК, лекарите бяха против, защото знаеха, че трябва да се заровят в бумащина, от която няма смисъл, осен храненето на калинки. По същия начин и с личните лекари. Нито един истински лекар не ги уважава. Това са най-некадърните, които едно време седяха по училищата и даваха аналгин.
1
3
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
"В началото бе хаос" е написано в Библията, свещената книга на християнската вяра.