Кметът на р-н "Студенски": С COVID-19 съм, а джипито не вдига

Какво да направя, пита той в Helpbook
29 окт 2020 08:33, Анисия Иванова
26
Кметът на р-н "Студенски": С COVID-19 съм, а джипито не вдига
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Как да действаме в случай, че имаме съмнения, че сме заразени с COVID -19? Според националния щаб хората трябва моментално да се свържат с личните си лекари по телефона, за да получат съвет от тях как да действат. Личният лекар трябва да изиска обстойна информация от пациента, като трябва да се осведоми дали е пребивавал в рискови дестинации през изминалите две седмици и срещал ли се е с хора, за които предполага, че са заразени. Трябва да се установи какви симптоми има пациентът и да се вземе решение за предприемане на адекватни действия.

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал от кмета на район "Студенски“ в София, в който се твърди, че поради наличието на притеснителни симптоми той е потърсил джипито си, но не е успял да го открие - никой не вдига телефона.

Ето какво още пише в сигнала: "Тъй като имах симптоматика, си направих на доброволни начала спешен PCR тест, който се оказа положителен. Днес по мое нареждане ще се тества цялата администрация, която ръководя от 70+ човека.

Поводът да Ви пиша е друг: не мога да се свържа с личния си лекар, никой не вдига телефоните там. Спрях сина ми от училище - колко време ще продължава това? Трябва ли да минат и той, и съпругата ми на тест?

Вчера звънях в СРЗИ и оттам ми казаха, че имам работа с личния лекар и те нямат нищо общо с тях. Не мога да повярвам, че е възможна такава безотговорност, при това в такова кризисно време“!

Свърза се с нас и лекар от добричката болница, който в последните месеци на извънредна ситуация се сблъскал с редица неуредици и лутане при организацията на противоепидемичните мерки. След предприето собствено проучване, установил, че средствата, които са определени за лекарския персонал, не достигат до всички. Настояването е за извършване на проверка по случая и справедливото разпределение на средствата за медицинските лица, работещи на първа линия. Повече подробности за казуса може да прочетете в самия сигнал.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате, не се колебайте - подайте сигнал в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
4
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Жена ми е джи пи - вчера имаше 76 позвънявания, предния ден над 100, днес не знам, още е на работа! Отделно и вкъщи за щяло и нещяло - това е кошмар - нито може да работи в кабинета, през две минути се звъни, нито вкъщи има спокойствие! Има намерение да напуска и я подкрепям.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по принцип е пълна каша, не се знае кой, какво, кога... и това месеци цлед началото.. исигурно ще е докрая
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И точно на теб ли няма вдигне жипито ти айдд бе политикансване някой ти нареди да си плюеш жипито ли?
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше и лекар Кунчев а не доцент той първи трябваше да е нс линия в Ковид отделение ама не е под карантира е почива си малко
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде нали някой трябва да им е виновен за ос-раните *** и това разбира се е личният лекар който ако преглежда или е по нужда някъде не може да си вдигне телефона ама той не е и на оърва линия де свържете се с дежурния в РЗИ голям зор е от ситринта звъня защото не са ме подали на личния лекар като положителен и той звъни ама дава заето
19
1
 
3
 
! Отговори
сина преди 3 години
*** на преглед бе, *** ! Какво звъниш на *** и пульо - има си кабинет, *** да те прегледа доктор, какво звъниш, какво очакваш от това звънене ?!?Бафти и тъпирите сте, значи
18
1
 
4
 
! Отговори
АГ преди 3 години
И аз като преглеждам, ръцете ми са наврени до лактите в... и обикновено не вдигам телефона. Кой може да ме съди?
17
3
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Лошо джипи ,ей.Как може да не си вдига телефона? Безобразие !
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега изведнъж загрявам че това може да е провокация с цел да ни навлекат някакви нови ограничения и чрез личните лекари да станем още по зависими и закотвени и поробени разбира се защото който умре поне свободен ще умре, живите да му мислят.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как може човек да стане кмет на град колкото областен град и да задава въпроси и да се чуди от неща като че ли пада от луната и те не са се случвали до сега.Ми сега ли разбра как работи админитрацията а пък личните лекари са администратои, ми те отдавна не са лекари даже са забравили основни неща за което съжалявам. Има изключения, оня ден по радиото чух коментара на един личен лекар който каза най правилните неща, но такива хора и особено лекари са голяма рядкост да казват истината в прав текст
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаосът е пълен. Заразява се някой и както са му казали уведомява за това прекия си ръководител по месторабота. Какво да прави този пряк ръководител, никой не знае. Проявявайки здрав разум трябва да се изпратят вкъщи всички, които са били в контакт, но това как да стане? Няма нормативна база, за да го направят. Първо, лисва какъвто и да е документ още за този, който е първия заразен. На базата на неговото обаждане по телефона, може ли да се карантинират хора? Куп проблеми, а нормативно решение
13
1
 
9
 
! Отговори
Т преди 3 години
Да звънне на Мангъров. Може той да вдигне :-)
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало, компетентният защитник на Жи Пи-тата :)))Вземи сложи някоя и друга точка. Да не ти е изгоряло копчето на клавиатурата :))))
11
2
 
8
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Трябва да имаш "Обща медицина" и "Здравен мединджмънт", за да си личен лекар.Тъй че хайде да не ми обясняват глупости. Ако бяхте истински лекари, щяхте да сте до колегите си в болницата, а не да не дигате телефон и да се налага те да поемат и вашата работа.
10
7
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
ЛИЧЕН ЛЕКАР -След 10 години ще ги търсите с лупа Ще ви лекуват индиици и пакистанци Не се знае и те дали ще дойдат
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е това джипи? Личен лекар му се вика на български.
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джипито се е скрило в миша дупка. Безсрочен отпуск на село.
7
11
 
19
 
! Отговори
със сигурност преди 3 години
Номер 2 -когато станеш личен лекар тогава ще говориш тези простотии За да станеш личен лекар не е като да продаваш телевизори и печки Явяваш се на 50 изпита и учиш цял живот
6
2
 
18
 
! Отговори
Хелпбук преди 3 години
Националната книга за доноси заработи с пълна пара. Каква свежа идея, разкриваща неподозирани дълбочини на българската душевност.
5
11
 
7
 
! Отговори
Минко 50г. женен преди 3 години
Като джипито ти не ги вдига се обади на мен. Аз го вдигам. Ковид 19 см. ми е.