Медик: Не се самолекувайте по вестници, търсете специалист!

"В тежка ситуация сме, почти катастрофална на места"
Обновена: 29 окт 2020 15:24 | 29 окт 2020 15:24, Веселина Йорданова
100
Медик: Не се самолекувайте по вестници, търсете специалист!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В тежка ситуация сме, почти катастрофална за много региони. Можем да се справим само с мобилизация на цялото общество.

Това каза Андрей Марков, заместник-председател на Българската болнична асоциация и на Асоциацията на частните болници пред БНР.

Още по темата
Според него трябва да се реорганизират медицинските кадри, тъй като проблемът не е толкова в апаратурата и оборудването.

Марков съветва гражданите да не се самолекуват по публикации във вестниците и в интернет, а на всяка цена да търсят помощта на специалисти.

Според него здравните и местните власти трябва "да влязат в тази битка заедно".

"В движение се учим как да действаме. Естествено, плащаме и една цена в онези случаи, в които не се стига до най-добрите резултати", каза още той пред БНР.

Относно съмненията в достоверността на тестовете и статистиката Андрей Марков заяви, че нямаме друг избор и друг инструмент, с който да контролираме развитието на болестта.

В коментара си по опцията полеви болници Марков посочи, че по тази тема е мислено отдавна и вероятно готовност има.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се плашете, всички ще умрем
46
0
 
2
 
! Отговори
Търсите специалист: преди 3 години
Мога да ви дам следните направления: Проклетия, пропадия, попадия!Рамзес 1, Рамзес 2, Рамзес 3, Рамзес 4, Николай БаневАбулурд Харконен, Абулурд Харконен 2 = Борис 3, Симеон 2 Сакскобурготски Още подсказки: Фейд Рота Харконен, Рабан Харконен, Мородин Харконен - искате ли още подсказки. Васил Божков, Ветко Арабаджиев, Николай Банев - какво общо между тях?Как какво ? Сакси Сакскобурготски! Баневвввв знаеш ли к'во чух! Навремето си имал лаф: Или крепостничката отваря краката или куршума!
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пфу Имам познат който потвърди,че отделенията са пълни. Когато го попитах за ПСР тестовете, той каза, че лабораториите им ги пращат вече тествани......
44
1
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 38Добре че миналата година нямаше официално COVID19, защото баща ми като нищо щяха да го пишат починал "от COVID19"!Искаш ли да цитирам какво пише в последната му епикриза, след като изкара всички "придружаващи заболявания" само без COVID19?Преди 8 години беше карал грип, с бронхопневмония в болницата, с диабет и полиневропатия. В спешното докато го приемат беше посинял!Осем години след това половината му бял дроб беше фиброзна тъкан!Почина два месеца след втория инсулт!
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 47 Его пак тоя. *** е премиера ти
42
6
 
2
 
! Отговори
пфу преди 3 години
Кои отделения са празни, бе ти акъл въобще имаш ли. Препълнени и тръсят доброволци за санитари. пълен *** си ей.
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До смешен си тиКак се опитват? - Като дори не си вдигат телефоните? - Като те самите не спазват елементарна лична хигиена? - Като ти опъват едни бързи 100 кинта за един тест, дето струва 15 евро, а в много страни е безплатен? - Чоплят си носа и правят по цял ден топчета, това правят! - Видяхме ги, извадили айфончетата и си правят отвън селфита, за да се правят на герои и великомъченици.Смех!
40
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДадо края н годината излизат, ама *** не търпи, той бърза да се зарази и да зарази хората около себе си. Пък и не се знае колко ваксини ще има за БГ, да е стане като с грипните, изпариха се.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 43 оооо Правят. За седмица лабораториите станаха от 36, 100 плюс. Не вярваш ли? То и ние не ви вярваме за това не сме от една партия. На времето си имаше само БКП и Оф
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ида, ама сега отделенията са празни, няма кво да видя там
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Марков съветва гражданите да не се самолекуват по публикации във вестниците и в интернет, а на всяка цена да търсят помощта на специалисти."Една жена в тежко състояние в Пловдив като потърси помощта на специалисти, я върнаха от 5 болници и почина пристигайки да моли за помощ в шестата.
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ми е кой толкова се изследва, че правят по 10 000-12 000 теста на ден?! Вие познавате ли някой който сам да е решил да се изследва въз основа на симтоми! Аз не познавам, напротив хората избягват като знаят глупостите с карантината. Единствено се изследват хората за прием в болница и за пътувания, което сега ще намалее драстично. Изобщо не им вярвам че правят такъв брой изследвания. Лъжат ни здраво и целят да всяват страх
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи, който е болен от ковид или го е страх, няма страшно, без значение мъж или жена е, ще му бия една специанал.на инжекция, и всичко ще му мине :)
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38 Айде да видим "вожда" как ще е. Нали е в рисковата група
33
5
 
0
 
! Отговори
смешен си ти преди 3 години
Хората се опитват да оцелеят за да лекуват *** като теб, на него му било смешно. Ходи в едно отделение да се смееш, бе недорасляк
32
0
 
1
 
! Отговори
инженер преди 3 години
Марков ни съветва на всяка цена да търсим помощта на специалисти.Добре де, ама къде да ги търсим тия специалисти?Кои са тия специалисти - умопобъркания Тодор Кантарджиев ли да слушам?Току що прочетох поредния кандидатстудентски бисер от него: Пак да се доверим на микровълновата, щото видите ли, като мине през микровълновата пицата, "умирали" всички вируси!Тодоре, да си чувал нещо за йонизираща радиация?Такава използва новата машина в самолетите ни които дезинфекцират с ултравиолетови лъчи!
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами много народ след "оздравяването" остава с белодробна фиброза и тромбози на кръвоносните съдове. Ако с такива поражения реши да те повтори, не ми се мисли....И стига сте го кръщавали "грип", даже в класификацията нямат общо коронавирусите и грипните парамиксовируси.
30
0
 
2
 
! Отговори
що се чудиш преди 3 години
Ами грижа за тях , най-добрите болници и храна и лекарства. Веднага след теста лечение
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това на снимката космонавт ли е? Хахаха, смешни сте
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на бас, че Боко нищо няма да му има от фарона19. Как пък нито един политик не умре от това ве. А тази снимка е от филма "марсиански атаки 2"