По-строгите мерки срещу COVID-19 влязоха в сила

Гимназистите и студентите преминават на онлайн обучение
Обновена: 29 окт 2020 07:36 | 29 окт 2020 07:16, Елка Василева
11
По-строгите мерки срещу COVID-19 влязоха в сила
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

От днес в България влизат в сила по-строги мерки в борбата с коронавируса.

За срок от 14 дни се преустановяват присъствените учебни занятия за учениците от 8 до 12 клас, както и за университетите в страната.

Учениците от 1 до 7 клас включително  ще продължат присъствен учебен процес с изключение на училищата, на които е издадено разрешение за обучение от разстояние в електронна среда от министъра на образованието и науката. Същевременно вчера главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев коментира, че към електронно обучение може да преминат и по-малките ученици, ако данните покажат, че това е необходимо.

Кината и театрите ще работят при заетост от 30% на залите, а нощните заведения се затварят в цялата страна.

Колективните и индивидуални спортни мероприятия на закрито и открито ще се провеждат без публика. Изключение се допуска за международния турнир по тенис Sofia Open 2020.

Още по темата

Преустановяват се груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови и образователни центрове и занимални. Изключение се допуска за дейностите по интереси и занималните за ученици в начален и прогимназиален етап на образование.

Провеждането на конференции и обществени мероприятия се допуска при участие на не повече от 30 души.

Преустановяват се присъствените занимания в центровете за подкрепа на личностното развитие, както и организирането на екскурзии и групови посещения на туристически обекти.

На всички пазари, тържища и базари на открито и закрито се създава организация за еднопосочно движение.

Новите мерки са в сила до 12 ноември, припомня БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
5
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До Анонимен 10Ами намери си работа. Държавата ли ти е виновна че си неквалифицирана? Работа има за целия китайски народ!
6
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата ме затвори отдавна като ме направи безработна
5
11
 
15
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Докато Фандъкова в София си затваря очите и не призове СДВР, жандармерията да разпръсва, ако трябва със сила всички тези пенсионери и безхаберни гамени, които се събират и блокират движението по кръстовищата, града ще пламне и с 5000 заразени на ден. Всички тези платени *** са без маски, викат, хвърчат слюнки и се заразяват.
4
6
 
8
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Късно е чадо! Вече всичко е изтървано.Жа са мре !
3
8
 
23
 
! Отговори
x преди 3 години
Защо кина и театри работят. Ненужни бизнеси, затваряй. Нужно е да се наядеш, да си пиеш лекарствата, и да си платиш битовите сметки и кредитите- магазини, аптеки, банки, изипей. Другото затваряме!!!
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В наше село театъра винаги са го пълнили 5%. Базари на открито няма. Беше пълно с кръчми, ама вече не работят.Производствените предприятия ги разграбиха и фалираха.Жалка работа. Пък вирус има. От къде?
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега вече пречупихме врата на кризата!