Учителка от Русе с COVID-19: Геноцид е 14 дни вкъщи без жива медицина

Не става само с преглед по телефона, казва преподавателката
29 окт 2020 20:06, Ния Христова
46
Учителка от Русе с COVID-19: Геноцид е 14 дни вкъщи без жива медицина
Снимка: Pixabay
Геноцид е 14 дни човек да се лекува без достъп до жива медицина, твърди учителка от Русе, която е преболедувала COVID-19 при домашни условия. Преподавателката е с придружаващо заболяване астма. Тя споделя, че през цялото време на лечение единствено личната й лекарка е била постоянно на линия, за да я консултира, предаде БНР.
 
Първоначалните симптомите били "втрисане, температура, страшна болка в главата – 8-9 дена, сухота в носа, не ти стига въздух", както и непознати болки в гърлото. "И това не се повлияваше от никакви лекарства."
 
Тя казва още, че я спасявали само горещи душове. "Нямаш сили дори чай да си свариш."
 
Жената получавала и астматични пристъпи. Наложило се да стигне до местния ТУБ диспансер.
 
"Викам линейка. Линейката идва, играе роля на такси, закарват те там, снимат те. Брои се за преглед това нещо. Гледат ти снимката."
 
"Това е безумие да не може някой да дойде при теб. Ти не си в болницата, защото няма място. Има много по-зле от теб. В такава ситуация, ако нямаш познат лекар, загиваш", коментира още русенската учителка.
 
"14 дена нямаш право нищо да правиш, но и никой не може да дойде при теб", подчертава тя.
 
Учителката е категорична, че трябва да те прегледат и на живо, не може 14 дни само по телефона. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това едва ще трогне някой егоист, който не се съобразява със ситуацията и мерките срещу вируса.70% от хората нямат съзнанието да мислят за другите, както за себе си и изобщо не им пука за тези, които са потърпевши от епидемията.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ръководството на преумния здравен министър хората го наричат геноцид?!? Неблагодарници нйедни!
22
1
 
7
 
! Отговори
Попиляхте преди 3 години
я тази държава нищо не остана слогувате на чужди интереси за пари.Журналистите да се разтурят само за едно говорят ковид-ковид и мълчат за краденето.
21
2
 
18
 
! Отговори
Един Pk преди 3 години
Лекарите стават все по-малко ,а за квалифицираните да не говорим.Народ който си мрази вишистите и се радва когато *** нападат лекарите или не се възмущава когато получават заплати колкото хора учили недоучили нищо добро не го чака.Чак сега ще се разбере защо тези хора са най-високо платени по света.Така накая малките държави с много просто население бързо изчезват.
20
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента Тръмп говори, гледайте лайфа и вижте публиката зад него, нито един не носи маска. Пандемията свършва на 3 нооември :]]
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навремето имаше много добри лекари, сега е различно :) Щом е искрено и лично, когато ми вадеха мъдрец, което ми струваше 80 лв тогава, не съм бил по спокоен когато съм ходил на зъболекар, но явно щото отидох с препоръка от познат :) Сега и на частно не е сигурно, дано греша :))
18
2
 
23
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 3 години
И защо трябва да идва някой да го накиха. Какво повече ще научи докторът, от това, което ще му каже по телефон скайп или в бърза . Лечението ще е еднакво.Бях в болница две седмици и никой лекар не ме докосна. Старите лекари палпираха, докосваха да видят какъв тургор имаш, гледаха ти очите, цветът на кожата. Проверяваха лимфните възли, гледаха цвета на урината, разпитваха и т.н. Сега няма такова нещо. Забили са поглед в изследванията и не те поглеждат. Така че защо и е лекар вкъщи. Все тая.
17
5
 
3
 
! Отговори
мъртвеца преди 3 години
влез в болница,после с краката напред
16
3
 
18
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Докъде ни докараха. Да ни лекуват по телефона.МИ затваряйте болниците , ще се лекуваме по телефона и от интернет каквото прочетем.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТО 2 някой го изкарва, друг не . Други хора си измряха Обективни и субективни причини си има за това
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като направите заплатите на лекари и сестри, поне колкото на един средноплатен ритнитопковец, тогава претендирайте за "жива медицина"!
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали имате съветски ядрени самовари, модел 1980 г.?За 2 милиарда. Отлежават (ръждясват) до гьола Белене...
12
2
 
9
 
! Отговори
Реакциите под .... преди 3 години
..статията са такива, че човек се чуди - какъв смисъл има тези хора да ползват услугите на учители и лекари.....Маг Фидан за вас, едноклетъчни!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
14 дни е карантината за болните, за контактните лица е 10 дни.
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще дам рецепта срещу вируса:-10 чая на ден-няколко лимона-едан ракия-лята чушка-топла супа -няколко скилитки чесън-лук-да се избягват шоколадите и другите подобни изделия-да се избягва и обезводняването
9
0
 
25
 
! Отговори
22 преди 3 години
Това е - народа изкарва ларите, за да има данъци и осигуровки, да има средства да се финансират дейности.Ни никой не казва, че това да му осигурят бъз и лесен достъп и адекватни грижи (медицински в случая) не е за него.Ако беше от категорията на депутат, управител, кмет, или други власт и връзки имащи тогава ти се осигуряват мдицински грижи навреме.Иначе - плащай си данъците и осигуровките и търси врачки и баячки когато имаш нужда от лечение
8
7
 
1
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Бе, ай сега да трае оцеляла е ако въобще има така учителка няма имена, няма нищо. Това е България държава в ЕС 2020 г. много ясно, че по телефона ще го лекуват тва грипче да пита мангъра
7
0
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Лошото е, че и да отиде в болница, няма да се чувдтва по-добре. А за топли душове ще мечтае.... да благодари на Господ, че е минала по-леко и наистина не е стигнала до болница.
6
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как 14? 10 (десет) дни са ¿?????
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямате спирка от Днес, колко още статии ще изтипосате :)) Тонката си разказва личните истории...хахаха :) Искрено и лично, на там отиват нещата :)