Учителка от Русе с COVID-19: Геноцид е 14 дни вкъщи без жива медицина

Не става само с преглед по телефона, казва преподавателката
29 окт 2020 20:06, Ния Христова
46
Учителка от Русе с COVID-19: Геноцид е 14 дни вкъщи без жива медицина
Снимка: Pixabay
Геноцид е 14 дни човек да се лекува без достъп до жива медицина, твърди учителка от Русе, която е преболедувала COVID-19 при домашни условия. Преподавателката е с придружаващо заболяване астма. Тя споделя, че през цялото време на лечение единствено личната й лекарка е била постоянно на линия, за да я консултира, предаде БНР.
 
Първоначалните симптомите били "втрисане, температура, страшна болка в главата – 8-9 дена, сухота в носа, не ти стига въздух", както и непознати болки в гърлото. "И това не се повлияваше от никакви лекарства."
 
Тя казва още, че я спасявали само горещи душове. "Нямаш сили дори чай да си свариш."
 
Жената получавала и астматични пристъпи. Наложило се да стигне до местния ТУБ диспансер.
 
"Викам линейка. Линейката идва, играе роля на такси, закарват те там, снимат те. Брои се за преглед това нещо. Гледат ти снимката."
 
"Това е безумие да не може някой да дойде при теб. Ти не си в болницата, защото няма място. Има много по-зле от теб. В такава ситуация, ако нямаш познат лекар, загиваш", коментира още русенската учителка.
 
"14 дена нямаш право нищо да правиш, но и никой не може да дойде при теб", подчертава тя.
 
Учителката е категорична, че трябва да те прегледат и на живо, не може 14 дни само по телефона. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поръчката е да те пратим тебе да помагаш в болниците. Понеже си голям мъж на дивана през телефона
43
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поръчката е да се акцентира на заразени учители, да да оправдаем затварянето на училищата. Колко елементарно! А банкери, чиновници, търговци и т.н., за тях що не пишете по колко са от бранш? А, да, там се крие. Засега можем да си позволим да жертваме образованието.
42
7
 
5
 
! Отговори
999 преди 3 години
Помислете, ако лекарят дойде у вас и се зарази - колко хора ще останат без джипи за голям период от време?
41
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четири пъти в годината можеш да се заразиш с коронавирус, защото няма да има стаден имунитет.Учителите сме обречени от държавата.Не сме държавни служители.Само където държавата ни е работодател и всички разпоредби минават през държавата.Дори входно и изходно ниво на децата се съобразява с рамки спуснати от държавата.Работим в държавни училища и градини.Работим с директор назначен от държавата.Но не сме държавни служители.Фиша ми е пред очите.От бруто 1517 лв имах в картата превод на 1110лв.Факт
40
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали не щете онлайн обучение бе? Маските нали по желание ги носите, щото ви стягали. Пречели ви да се изказвате. Сега що ревете?
39
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая кифла още малко и санаториум ще поиска да и осигурят. То само с лайкване на мангъра не става, трябва и акъл!
38
5
 
17
 
! Отговори
Физкултурник преди 3 години
Точно 285 лева разни данъци и осигуровки на 1000 бруто плаща един учител. При 1500 брутна заплата това са точно 435 лева данъци, хайде пак някой умник да каже,че учителите били държавни служители и като полицаите не плащали данъци ??? Да дойде да му завра фиша там дето слънце не огрява....
37
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се осигури лечение на учителите във ВМА! Буквално ги пожертваха, като отвориха училищата! Като ще ги карат да работят в риск, и то като този риск може да се избегне, трябва да се погрижат за тях!
36
10
 
15
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА НЕ НОСИТЕ МАСКИ И ЩЕ ИМА СТЪЛПОТВОРЕНИЯ ПРЕД БОЛНИЦИТЕ, КОИТО ЩЕ БЪДАТ ППИНУДЕНИ ДА ИЗБИРАТ КОГО ДА ЛЕКУВАТ. ПРОДЪЛЖАВАЪТЕ ВСЕ ТАКА ДА СЛУШАТЕ КОМУНИСТИЧЕДКИЯ ДОЦЕНТ МАНГЪРЧОВ.
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо учителят не е държавен служител нали изпълнява държавните изисквания и цялата му работа е в услуга на държавата?! Учителят работи с нормативни документи разписани от държавата.Освен това следва стандарти разписани от държавата.Всички наредби и указания минават през министъра на Образованието. Проверките на учителите са от Регионалните инспекторати.Как не е държавен служил един учител не е ясно. Защо да не е държавен, като държавата решава каква да е заплата му и държавата я плаща?!
34
0
 
6
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До Анонимен"После се чудите що белите са малцинство :) Хората правят по 5-6 деца и въобще не им пука че са бедни"------------------------------------------------------------------------------------------------------Това е присъщо на някои други етноси, аз обаче не съм от тях.
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите не са държавни служители и СИ ПЛАЩАТ здравната осигуровка.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До StoyanovПосле се чудите що белите са малцинство :) Хората правят по 5-6 деца и въобще не им пука че са бедни, ще трябва да свиквате, Холивуд се е задействал отдавна :))
31
9
 
10
 
! Отговори
Истина преди 3 години
Една смела жена да каже ИСТИНАТА. Браво , поклон. Журналята слугинаж , дума не говорят за това. Тиквата дали стои сам в къщи без директен преглед? Тоя геноцид е равен холокоста. Един де ще има съд и затвор за всички политици и някой лекари, дето си мислят , че медицината е начин да правят пачки.
30
5
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 3 години
,Нека са високо платени медиците,нищо против ,но ти колко пари би дал над задължителните за здравна вноска?Сега минимума е 50 лв,а преди когато минималната беше 240 лв.,вноската около 20 лв./2009 г./Здравни вноски реално плаща само частния сектор,а деца,ученици,студенти,пенсионери,хора с увреждания,държавни служители ,военни, полиция ,мисля и учители не плащат от джоба си,за тях държавата внася от бюджета.Та как да стане ,болниците общински,има и частни.В Германия минималната вноска е 150 евро
29
3
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
До StoyanovЩо питаш ?
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност права е,добре да се намери начин болните на домашно лечение поне веднъж около 7- ден да ги прегледа специалист,обща кръвна картина,ренгенова снимка или скенер,защото ако на14 ден, теста е /-/,ако не е грешно , да са наясно в какво състояние е белия дроб и какво да очакват.Не всички се възстановяват напълно или поне до месец.Но при толкова много карантинирани и увеличаващи се заразени дори в дома с хиляди на ден ,не знам как може да се случи на практика ,колко линейки ще са нужни и екипи
27
1
 
8
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТТи дигитално ли пиеш водка, дигитално ли се храниш и дигитално ли спиш аз да те питам?
26
14
 
1
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Що се оплаквате ? Дигитален свят! Свиквайте!
25
2
 
34
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Лекуваме се по телефона, учим дистанционно, гласуваме машинно, ако можеше да се забременява и ражда по телефона или интернет спокойно можем да си зазидаме вратите.На къде отива тоя свят???