Проф. Ангелов: Нека не говорим за дълги сценарии

За 2 седмици няма как да застрашим учебната година
30 окт 2020 08:35, Александър Попов
26
Проф. Ангелов: Нека не говорим за дълги сценарии
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов призова да не се говори за дълги сценарии в борбата срещу коронавируса.

"Нашата цел е да контролирането на инфекцията и намаляване на натиска върху лечебните заведения", заяви той пред БНТ.

Още по темата
Министърът коментира дистанционното обучение на студентите по медицина и доколко е ефективно. Според него връщането на студентите в университетите крие рискове и според последните проучвания една от основните причини за бързото разпространение на вируса е именно присъственото обучение.

"Основният принцип, към който сме се стремяли е извеждането на студентите от обучение в електронна среда, е именно присъствената форма на обучение в затворени пространства. Това е частен случай за провеждане на практика на открито, нещо, което не е включено в нашата заповед, така че не смятам, че има проблем тази практика на открито да бъде организирана и да бъде проведена, тъй като тук рискът от разпространение на заразата е минимален, т.е. ако се носят правилно маските, да покриват устата, да покриват носа, считам, че тази практика може да бъде проведена", каза проф. Костадин Ангелов - министър на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бе, честно, тоя откъде го изкопаха? Няма да говорим за дълги сценарии, ще решаваме проблемите ден за ден? Това някак обяснява защо нямаме цялостен план за справяне през зимния период, които чакахме цяло лято.И на този му е поверено да управлява здравните въпроси във времето на пандемия?!?
1
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяха направили училищата онлайн за големите, посещение само от малките и то по 15 в клас на две смени, ако университетите преподаваха онлайн сега щяхме да имаме 4% заболеваемост, но калинките в Мон и РЗИ проспаха лятото. Е, сега умниците нека дават съвет как да запази икономиката с болни работници, как да запазят лекарите и учителите, как да има почиващи по хотелите, на които са им свършили парите от ходене по доктори. Питай те ги от къде ще вземете доктори и учители, че са на свършване!