"Ремдесивир" има ефект, ако се прилага рано

Препаратът няма да действа в късен етап, заяви д-р Вълков
30 окт 2020 14:07, Ния Христова
18
"Ремдесивир" има ефект, ако се прилага рано
Снимка: БГНЕС
Лекарстовото "Ремдесивир" е показало до момента най-висока ефективност при лечение на коронавируса. При приложението му се отчита и липса на ефекти. Този препарат не дава възможност за репликация на вируса, за това трябва да се прилага рано, за да има ефект. Той няма действие, ако се прилага късно. Това каза инфекционистът в Инфекциозна болница в София "Проф. Иван Киров" д-р Трифон Вълков в ефира на Нова ТВ.
 
Той обясни, че в лечебното заведение не е установен алгоритъм на лечение, а е строго индивидуално за всеки пациент.
 
"Вече имаме натрупан опит в диагностиката и терапията. Но това, което съществува като проблем е, че в един момент ще останем без възможност да лекуваме, защото няма да има кой", предупреди инфекционистът.
Още по темата
 
Д-р Вълков е на мнение, че е важно какви лекари ще се изправят в борбата с коронавируса. Повечето медици имат по-различен маниер на работа от инфекционистите и не са свикнали да работят с този тип заболявания.
 
"От разкриването на отделенията за COVID-19 до ден днешен Инфекциозна болница се грижи за пациенти с коронавирус. Те трябва да са с доказана симптоматика, която се определя от личния лекар. Една част от тях идват и без преглед от личния лекар. Но хората са наясно каква е симптоматика, тя се разпространява по медиите. Те са със съмнение за коронавирусна инфекция, която трябва да се доуточни. Проблем е, че имаме ограничение на легловата база, ние имаме някакъв капацитет", обясни още д-р Вълков и подчерта, че този проблем се наблюдава при повечето лечебни заведения в страната, които са разкрили такива отделения.
 
Инфекциозна болница е разкрила максимума от това, което има като възможност. Капацитетът е 64 легла за пациенти с COVID-19. Няколко души, които са преборили инфекцията, се изписват на ден, но свободните легла бързо се запълват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ни казват колко флакона Рамседивир са необходими за лечението на един пациент.Как ще се избира кой ще го получи,по какви критерии?Тези които имат по-тежка форма от самото начало или тези които се влошат?Тези 2000 и няколко флакона изглеждат много много малко(както някой беше коментирал няколко кашона).По принцип всички с астма,сърдечно- съдови заболявания,диабет и пр. трябва да го получат като рискови групи за тежко протичане и то от самото начало,преди да се е размножил вирусът.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как ще ни се постави рано като не ни приемат в болница?Ясно е,че ЩЕ Е ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА БОГОИЗБРАНИТЕ,КОИГО ВЕДНАГА ГИ ПРИЕМАТ ДОРИ НОСА ИМ ДА ПОТЕЧЕ.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ни заповядат да купим това РЕНДЕ сивира ,както Самолетите то тохава ще измрем от глад, а Не от Ковид
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ са си го одобрили , а ще се изпитва, познай, къде ;) във БГггггг ! А одобрено ли е от СЗО или щом е Щатско се приема за чиста монета ..
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ковид19 е вирусно заболяване, характеризиращо се с дихателна недостатъчност. На пациентите се дава кислород. Вдички останали лекарства са под въпрос"св. Атанас Мангъров.
13
0
 
3
 
! Отговори
Вики преди 3 години
Ето това е много куриоз о. Внесоха лекарството за лечение на тежките случаи, а се оказа, че има ефект в началото на болестта. Няма ли някой, който да определи основен план за лечение за всички болници! И изключения да се правят само, ако някое лекарство е е подходящо, предвид съпътстващи заболяване. Докога лекарите ще се лутат като мухи без глави и ще ни използват като опитни зайчета!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как рано нали за тежките случай.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как рано нали за тежките случай.
10
2
 
4
 
! Отговори
Редесивир преди 3 години
най-фалшивото лекарство на планетата - реално няма нещо, което да лекува!
9
2
 
3
 
! Отговори
от фалшиво по- преди 3 години
не, Редесивир няма никакъв ефект върху Уханска Чума - който твърди обратното да представи научни доказателства!
8
1
 
6
 
! Отговори
С цел икономии преди 3 години
Ремдесивир ще се прилага предсмъртно.
7
1
 
4
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
Ремдесивир е абсолютна глупост, може да подейства ако се приложи най-късно до 48 часа от появата на симптоми. Нормалните хора, като им текне носа не ходят веднага на лекар, ходиш на лекар, ако имаш 2 дни температура примерно, тогава е безсмислено вече. Освен това единственото доказано и то статистически действие на Ремдесивир е, че може да скъси времето за възстановяване, но не и тежестта.
6
2
 
1
 
! Отговори
Бау преди 3 години
няма да стигне медикамента за всички. Подозирам възрастните болни ще ги оставят на съдбата :(
5
2
 
5
 
! Отговори
С колан извън колата преди 3 години
Както много правилно го каза Доцента : Да си гипсираш ръката преди да я счупиш.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нас ще има ефект само за избрани от елита които ще имат възможността да ги тестват безплатно и ори необходимост да го получат.
3
0
 
13
 
! Отговори
ДЯДО ИВАН, преди 3 години
АЙДЕ ПАК ВРЪТКИ!...ДА СЕ ПРИЛАГАНО РАНО!!!...КОЛКО РАНО!!!...ЗА ХОРАТА ВЕЧНО КЪСНО!.....ЩОТО Е СКЪПО ЛИ ИЛИ ДА ***.... МОЖИЦИТЕ!....ПРОКЛЕТА ДА Е МУТРЕНСКАТА ХУНТА!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали един лекар умря, щото му бяха дали рано Ремдесивир?
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пазете го тогава за Тиквата и шайката!Другите кучета ги яли!