Шефът на IV Градска болница: Грешката е повече от фрапантна

Вместо пациентът да бъде приет за 15 мин., той стои два часа, посочи той
149

Болниците не може да не приемат пациенти без ПСР тест за COVID-19. Това обяви министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов. Заради подобен случай - министърът иска оставката на директора на IV-та градска болница в София.

Още по темата
"Грешката е повече от фрапантна. Съжалявам и не знам защо това се е получило. Пациентът е докаран с линейка, с доказан Ковид-19", заяви ексклузивно пред Bulgaria ON AIR директорът на IV-та градска болница доц. Аркади Иванов.

"Мъжът е имал дихателна недостатъчност, болки в корема. Вместо да бъде приет за 15-20 мин е стоял 2 часа пред лечебното заведение. Абсолютно недопустимо за мен. Ако медицинското състояние на пациента е такова, че той е в тежко състояние, то с Ковид и без Ковид, той подлежи на хоспистализация", допълни доц. Иванов.  

Жизнените показатели на въпросния пациент се подобряват, като той е настанен в Ковид сектора на болницата. Предстои медицински одит да извърши проверка.

Пациентски отганизации са категорични, че е недопустимо пациенти с доказан Ковид-19 да не бъдат приемани в болниците. От утре министър Ангелов започва и лични проверки за това как работят болниците в условията на пандемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
До ШопаТъй ли, тоя банканския негодник е виновен по всички топки. Имаха достатъчно време да подготвят болниците от пролетта. Но защо да го правят, като сегашното състояние ги устройва. Вече шефовете на болници станаха милионери благодарение на ковида. Имам познати и приятели лекари. Някои вече напускат и изчезват навън. Последните са кардиолози. Та те казаха следното, не може повече така,натиска ни ръководството да ги пишеме с ковид. И резултата е ясен
92
1
 
1
 
! Отговори
смърт на Герб преди 3 години
Само от една микроскопична животинка!
91
0
 
1
 
! Отговори
ко е пандемия? преди 3 години
Паника и страх да те разболеят и управляват! Вирусите са хиляди у всеки!
90
1
 
2
 
! Отговори
МНЗ-болниците преди 3 години
Здравно осигурен ти вземат 3,000 лв на ръка без документ на регистратурата!Каго им поискаш се усмихват помешду си и те заплашват с още ДДСНавсякъде мутри и корупция!Да ходим първо на смещенник...
89
0
 
1
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Колко ли много подобни случая има ?!Просто видяха, в един момент, че има ТВ екип на мястото, иначе можеха и да не го проемат!
88
0
 
1
 
! Отговори
Що е ТЕЛК ? преди 3 години
Първоначално ти дават най-малката категория с обяснение - И НИЕ СИ ПАЗИМ ХЛЯБА!Що за обяснение????
87
0
 
1
 
! Отговори
право в десятката преди 3 години
До Един от многотоИкономиката и нищо друго!
86
0
 
2
 
! Отговори
уникум преди 3 години
До парадоксиЗащо преди уводните статии не започваха със справка за умрелите през денонощието?Само от корона вируса ли са умрелите във страната? Инсулт,инфаркт,рак къде ги пишат
85
0
 
2
 
! Отговори
парадокси преди 3 години
как преди години грип се лекуваше при домашни условия а сега напълниха болниците!КОМУНИСТИЧЕСКО-МЕДИЦИНСКИ ФАШИЗЪМ.... погубил тотално иконамикатаДори по време на двете световни войни икономиката работеше...Гигантска фалшивикация от световен мащаб с рекорден брой умрели!
84
0
 
1
 
! Отговори
Един от многото преди 3 години
До АнонименПраво в десетката .
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя шеф на болницата ли е или някакъв случен минувач? Как така не знае нищо?
82
5
 
10
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Стои човек с дихателна недостатъчност пред болницата и не може да влезне заради това че няма Писиар тест.Какво да очаквам от правителство водено от пожарникар?Мога ли да очаквам нещо умно - не.Просто гласувайте за някак по-образовани хора ако може..
81
6
 
5
 
! Отговори
Шопа преди 3 години
В тази ситуация няма верни решения. Натоварването е нечовешко и лекарите са изнервени и претоварени. Обиждате министъра но той неможе да е навсякъди. Има желание и се опитва да помогне . Така, че успех на лекарите и медицинския персонал така и на администрацията за да минем по- плавно през пандемията
80
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли да започне да се търси и наказателна отговорност от лекар, който е причинил смърт по непредпазливост поради неизпълнение на служебни задължения?А поне една яка глоба на тия,дето извиват ръцете на пациенти, като им искат тестове, които самите болници трябва да проведат? Те за какво са? Нали да те приемат, когато си много зле и на първо място да те изсбедват и диагностицират?Кога ще си иде некадърното правителство, което показа, че цяло лято не му стигна да се подготви?
79
2
 
7
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
"От утре министър Ангелов започва и лични проверки за това как работят болниците в условията на пандемия."Абе не бързайте, гусин министър, има време, още малко и пандемията ще премине ...
78
0
 
22
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
КОГАТО ПАЦИЕНТЪТ ИМА ВОЛЯ ЗА ЖИВОТ МЕДИЦИНАТА Е БЕЗСИЛНА
77
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 77,,Не знаят как да ги лекуват,,Как да не се знае как - с чайче,бее.Откъде си ,,измисляш,, сложни случаи.Нали тЕма аутопсии...на вируса.,както пише редовно тук един скептик.
76
7
 
23
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 76Проблемът е че болниците нямат сметка да се захващат с хора с доказано заболяване и с усложнения. Защото аско са само "заразени" - което означава вирусоносители, но не заболни или леко болни, то гушват 1200 лв без нищо реално да правят. А ако са в тежко състояние проблемът е че те просто нямат представа как да ги лекуват. И причината за това че не само България, но и целия свят е заливан с потоци от противоречива информация - просто защото много хора се пробват да изкярят.
75
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, толкова ли е трудно да имат ковид отделение и чакалня за тези които не са сигурни? Става въпрос за 1 или 2 човека на ден предполагам. Какво значи да чака в линейката 2 часа. Целият месец ни очаква вълна от ковид, най-добре е за всеки да се предполага, че е с ковид и толкова. И без това тестовете не са безгрешни, възможно е да дадат фалшиво положителен или отрицателен.
74
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак министъра згази лука и този, така е като слагат работата си по долу от медиите . Стандартен провокативен репортаж + паникьосани граждани води до министерски изцепки, без ПСР при болни от ковид влизат само лекари (класика при заразните болести).