Борисов: Няма да дадем оставка, опозицията разбра какво е да си клечката!

Премиерът увери, че правителството ще изведе държавата от кризата
Обновена: 2 ное 2020 17:17 | 2 ное 2020 17:15, Веселина Йорданова
396
Борисов: Няма да дадем оставка, опозицията разбра какво е да си клечката!
Снимка: Правителствена пресслужба

Министрите да са непрекъснато на първа линия, до хората, да обезпечат дейността на всички работещи. Това е наредил премиерът Бойко Борисов на работно онлайн съвещание.

Само така икономиката ще продължи да работи и ще има средства за мерките. Държавата трябва да върви и да не затваря. Начинът за това е един - маски и дистанция. Докато не се намери лекарство, трябва да сме гъвкави и отговорни, заявява Борисов в поредно видео, записано под карантина.

Според Борисов до март-април ваксина ще има. Дотогава всеки министър неотлъчно до сектора си, а най-добрите лекари пред болниците. Да помагат, да успокояват, да лекуват. Дойде времето да изведем държавата от този безпрецедентно тежък момент. И ще го направим! След това нека народът да реши кой да управлява. Ние ще подсигурим не само гражданите и бизнеса, но и наследниците ни във властта, коментира още той.

По думите му правителството трябва да е като юмрук заедно с народа.

Най-трудно е сега да се управлява и най-лесно е сега да се откажем. Но ние трябва да оправдаем доверието на хората. Те ни повярваха, още сме първа политическа сила. Народът осъзна какъв преврат ни се готвеше и какви са целите му: да няма бюджет, държавата да фалира и да няма правителство. Не им се получи на нашите опоненти. Няма да подадем оставка и ще изведем държавата от кризата, закани се той.

"За радост" и опозицията като понесе щетите, добротата започна да им се връща и разбраха какво е ти да си клечката, коментира Борисов. Когато ти станеш клечката, не ти е толкова безразлично дали клечката ще си замине, посочи той, вероятно по адрес на соцлидерката Корнелия Нинова, която е заразена с коронавируса.

Премиерът разпореди на министъра на здравеопазването пред всяка болница у нас както държавна, така и частна, да се организират изнесени пунктове, в които докараните пациенти бързо да бъдат диагностицирани и насочени към необходимата им медицинска помощ.

"Ползвате всичко - пожарни, полиция, облеклата. Ананиев е подсигурил абсолютно всичко финансово, което е необходимо. Лекарства - всякакви видове за всякакви болни. Всичко това трябва да се прави незабавно“, категоричен беше Борисов. Министър-председателят добави също, че е важно българските граждани да бъдат информирани, че ако са били контактни на лица с COVID-19, следва да се самоизолират незабавно.

По думите му институции като НОИ и МЗ разполагат с хотелски бази и санаториуми из страната, които също могат да се използват за настаняване. По този начин може да се намали допълнително натискът върху болниците, където това е възможно. Според премиера е от изключително значение да има гъвкавост и да продължи извършването на наложителните операции.

Според министър-председателя Бойко Борисов е важно също така да не спират съдебните процеси и където е възможно институциите да функционират онлайн. "Държавата не трябва да бъде затваряна. В много държави това е лесен подход - локдаун, затваряме, най-лесно, най-чисто. Ние трябва да убедим хората с разум", заяви премиерът. Борисов посочи още, че в този труден период е от голямо значение взаимодействието и с местната власт. "Помагайте на кметовете с всичко, каквото може", разпореди още Борисов на министрите и добави в заключение - "всичко трябва да работи, но хората трябва да се пазят, маски, дистанция, за да не спре животът".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яд ви е че Бойко е най-дълго управлявалият и успешен премиер, нали бе ;)А това е добре за целия народ, освен за червените русофили ;)
282
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това корумпирано правителство вкара България в кризата с некадърна политика и кражби, сега щяло да я изкарва. Отърване няма от тази мутра.
281
6
 
28
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
Бойко Борисов СЧУПИ държавата. :(
280
2
 
9
 
! Отговори
ИСТИНА преди 3 години
БОЙКО Е ДЪРТ НА БИБЛИЯ.
279
3
 
17
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Казуса е:- Пенсия за Бойко- Затвор за БойкоМалко е спорно, кое ще е по-зле за него. И двете системи са тотал щета, благодарение на него.ТОЙ ЗА ТОВА НЕ ПУСКА ВЛАСТТА. НЕ ИСКА ПЕНСИЯ ОТ 400ЛВ :))))
278
3
 
7
 
! Отговори
МЛАД ГРАЖДАНИН преди 3 години
НЕ МОЖЕ ДА ПЪЛНИТЕ СОФИЯ ТЕХ ПАРК СЪС ЗЕМЕДЕЛЦИ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ИМАТЕ СЕКТОР ОТ 1 МИЛИОН МЛАДИ, ГРАМОТНИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ АЙ-ТИ-ТА.ЩЕ ВИ РИНЕМ С ПАРЦАЛИТЕ. ИЗ ОСНОВИ ЩЕ ВИ РИНЕМ
277
6
 
7
 
! Отговори
МЛАД ГРАЖДАНИН преди 3 години
Дъртите в политиката ще бъдат разритани, ако не желаят да освободят път за младите българи.Няма друг начин. ЩЕ ВИ РИТАМЕ.
276
7
 
6
 
! Отговори
До младите граждани преди 3 години
Трябва да разритаме дъртите от властта. Няма как да стане иначе.Не може да позволим дъртаци, които са възпитавани в комунизъм да ни диктуват дневния ред.НЕ МОЖЕ. НЯМА КАК ДА СТАНЕ. НЕ МОЖЕ ДА ГИ ЧАКАМЕ ДА ИЗГИНАТ.Твърде късно е.
275
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този още си вярва, че "управлява" кризата. никой не бръсне за *****
274
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютен ***! Само *** биха гласували за него
273
9
 
11
 
! Отговори
ОбяСНЯВАМ!!!! преди 3 години
ДЪРТИТЕ НЕ ПУСКАТ ВЛАСТТА, ЗАЩОТО НЯМА ПЕНСИОННА СИСТЕМА, НЯМА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.ДЪРЖАВАТА Е ТОТАЛ ЩЕТА. ПАЗЯТ СЕ ОТ МИЗЕРИЯТА, КОЯТО СА СЪЗДАЛИ.
272
9
 
13
 
! Отговори
ДО МЛАДИТЕ преди 3 години
НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАЙТЕ С ДЪРТИТЕ!НЕ МОЖЕ ШЕПА 60+ ГОДИШНИ, ДЕТО СА ЗА ПЕНСИЯ ВЕЧЕ ДА ВИ ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО!
271
6
 
11
 
! Отговори
Не става преди 3 години
Дъртите не вдяват. Обяснявам им по хиляда и сто пъти, че не е хубаво да ги крадат и да ги използват.Те си знаят само едно... Бойко та Бойко... пост-травматичен стрес от комунизма.
270
4
 
20
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Няма да подадеш оставка, но на редовните парламентарни избори догодина ще бъдеш прегазен. Няма да те спасят купените гласове. Ще купиш 500 000 гласа, но не и 5 милиона, които са против теб.
269
6
 
5
 
! Отговори
To се видя преди 3 години
Дъртите земеделци няма да подадат оставки, защото няма здравна система. Няма и пенсионно осигуряване.С една дума... държава НЯМА!Трябва да ги разритаме от властта дъртите, защото са заучени на комунизъм. Не може да им се изтръгне само с думи.Толкова им е акъла уви... ПРЕДСТОЯТ ПО-ГРУБИ МЕРКИ.
268
13
 
5
 
! Отговори
БОЙКО Е ПРАВ! преди 3 години
ЗАД ЛОЗУНГИТЕ И СТРЕМЕЖИТЕ НА РАДЕВ, НИНОВА И МЕТЕЖНИЦИТЕ ИМ НАДНИЧА ЕВРАЗИЯ. РУСКИТЕ ШПИОНИ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ЗАПАЗВАНЕТО ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ, ЕВРАЗИЯ Е ЗАВЕТНАТА ИМ ЦЕЛ. БОЙКО Е ДЪРЖАВНИКЪТ, КОЙТО ЩЕ ОРГАНИЗИРА СПАСЕНИЕТО НА НАЦИЯТА НИ ОТ КОВИД 19- ЗЛОВЕЩОТО БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ НА КИТАЙСКИТЕ КОМУНИСТИ.
267
7
 
17
 
! Отговори
Каменов преди 3 години
Ужасно нагъл и арогантен тип.
266
3
 
10
 
! Отговори
? преди 3 години
"Ние ще подсигурим не само гражданите и бизнеса, но и наследниците ни във властта, коментира още той."Eехеe, това си звучи като заплаха!
265
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЙКО ПАЗИ ЧЕКМЕДЖЕТО ... НИКАКВО ВМА , СЕГА БАНКЯ Е ВМА.....ДА НЕ ЗАСПИВАШ НАПРЕЧНО НА ЛЕГЛОТО ЧЕ ТИЯ СЕСТРИЧКИ ЩЕ СВИЯТ НЯКОЯ ПАЧКА ...
264
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да натикаш държавата си във вонящата яма на беднотията,народа ни да мре като мухи и ти пак да искаш да управляваш,е идиотско безумие.Задаващите се милиарди евро откъм Брюксел,правят разногледи всички които ще разполагат с тях.Чекмеджета пълни с милиони евро,кюлчета злато върху шкафчето,боен пистолет до тях,картина която се видя и в Гвинея Бисау,само Гешев се направи на кьорав.Няма такава държава с такъв народ! Господ да ни е на помощ.