"Мангъровците" създадоха алианс за нормализиране на живота в България

Те са против сегашните COVID мерки в страната
2 ное 2020 14:41, Нели Христова
669
"Мангъровците" създадоха алианс за нормализиране на живота в България
Снимка: БГНЕС

"След няколкодневно уточнение, създадохме алианса на българските лекари за нормализиране на живота в България. Според мен мерките прилагани в западна Европа са абсолютно ненужни и плод на управленска немощ и липса на лидерство". Това написа във Facebook профила си един от учредителите д-р Георги Тодоров, член на Контролната комисия на Българския лекарски съюз.

Според алианса насажданият страх у населението на България през последните осем месеца било в противоречие с теорията, принципите, правилата и етичните норми в медицинската наука.

"Апелираме управлението на епидемията от Ковид-19 незабавно да се завърне към балансиран подход, почиващ на научна основа и доказателства, както и към стандартите в нашата професия и добрата медицинска практика, които сега са нарушени", пишат лекарите.

Според лекарите в новия алианс принудителното налагане на лицеви маски е злоупотреба с власт.

Нямало работеща координация между различните звена, специалисти и структури в здравната система, което водело до недоверие към лекарската професия и до ненужна конфронтация между лекари, пишат в декларацията от новия лекарски съюз, като допълват, че търсенето на доброволци в различни лечебни заведения, са резултат от лоша политика в здравеопазването, отсъствие на координация, планиране и решения основани на доказателства.

Сред подписалите декларацията са д-р Георги Тодоров, д-р Атанас Мангъров, д-р Антония Първанова, д-р Стоян Алексов, д-р Хелия Божилова, д-р Владимир Николов и други техни съмишленици.

 

След няколкодневно уточнение, създадохме алианса на българските лекари за нормализиране на живота в България. Според мен...

Публикувахте от Георги Тодоров в Неделя, 1 ноември 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
559
11
 
23
 
! Отговори
Болен преди 3 години
Гадове.Излекувахте ли поне един болен от вируса и после да се тупате в гърдите по телевизора.И корнела плямпаше като вас ,а сега разправя - Слушайте лекарите и бъдете дисциплинирани.
558
6
 
13
 
! Отговори
Кънчо преди 3 години
хахахахах.. много ме кефи как някви случайни хора с неясно образование и реализация се изказват толкова компетентно за вирус, който и самите лекари не смеят да са категорични в изказванията си. Ние пак сме най-умните и знаещите, а хората по ЦЕЛИЯ свят са някви невежи дето пасат трева. Никога тази страна няма да се оправи, който и да дойде на власт. Пълно е с "всезнайковци" и липсва елементарна култура...хахах
557
7
 
12
 
! Отговори
Д-р преди 3 години
Как може да се екключи човек към тази инициатива
556
1
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
До 582Я ни покажи поне един, който оцелява само с градинка! Пък и ако си нямам село?
555
7
 
19
 
! Отговори
Прекарал ковид преди 3 години
Хайде стига, щяло да се мре?! Ами който иска да умира щом толкова иска. И да се изолираш няма никаква гаранция. Мен ме спаси това, че аз се храня изключително здравословно, без разбира се залитания към веган простотии и тн, спортувам, а също ме спаси и това, че веднага щом започнах да се възстановявам се върнах към нормалния начин на живот. Това е изключително важно, защото психиката също оказва влияние върху имунната система
554
0
 
5
 
! Отговори
Веско преди 3 години
До Анонимен 581Не може да са 51 починалите днес. 2000 средно седмично умират у нас.
553
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса го пуснаха китайците в съдружие с демократите от САЩ за да загробят икономиката и да могат да свалят Тръмп. Защото при него икономиката на САЩ дръпна много нагоре и нарочи Китай като главен враг на САЩ.
552
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът е факт, но е факт и броят на починалите от вирус миналата година, за които никои нищо не писа. Те не бяха ли хора? Апропо, починалите от вируса (не Ковид) миналата година с в пъти повече от починалите сега от Ковид.
551
16
 
11
 
! Отговори
До Възмутена преди 3 години
Госпожо възмутена, иска ви не ви се иска вируса е факт, и трябват мерки. С тези мерки които в момента имаме, много скоро във всяко семейство ще има по един възрастен споминал се предсрочно от Ковид. Колкото до починалите от глад, има два варианта, живееме в града, не спазваме никакви мерки, правиме се че няма вирус, и скоро ще се мре от ковид. Въвеждат се мерки, дори и да пречат на икономиката, който остане без работа винаги може да отиде на село, и да копае в градината. Избирай сама.
550
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
51 починали днес. Не бе , въобще не ни е страх!
549
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези са за съд. И троловете които ги подкрепят-също.
548
6
 
9
 
! Отговори
Д-р ДивоК преди 3 години
Подкрепям
547
10
 
18
 
! Отговори
Възмутена преди 3 години
До УжасенаТогава госпожо наистина ще ни трябват черни чували, но не за починалите от Covid-19, а за починалите от глад!
546
2
 
12
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
A ве ей... ако не се нормализират нещата, тотално ще загробим доболничната помощ. Ще умрем от всичко друго не и от ковид.
545
25
 
9
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
Всички, подписали декларацията, и всички, които не вярват в убийствения Covid-19- ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР! Незабавно да се затворят всички предприятия, учреждения, университети и училища, поне до месец март 2021! До тогава- всички в неплатен отпуск, и да се излиза от дома само със SMS на цена от 10 лева без ДДС, за да се научите, че във времената на най-страшната и смъртоносна пандемия, не се излиза без повод! Да се забрани и честването на Коледа и Нова година! Само така ще се спасим!
544
2
 
23
 
! Отговори
Сериозно преди 3 години
Мангъров ли е "виновен", че болниците се пълнят с видимо здрави роми на "ол инклузив" , друсащи кючекци, обслужвани от лелки с *** под брадата... А в същото време "няма места" за действително нуждаещи се болни, не само с Ковид....
543
20
 
11
 
! Отговори
коко преди 3 години
тоя демон мангъра тъй не се прибра в адъ откъдето изпълзя с цялата си орда мангърови гадуве и демони
542
5
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Руските мерки по-адекватни от западно Европейските! Руската ваксина най-добрата ваксина!
541
0
 
12
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Втори ден ДНЕС върти НЕТ-трафик на гърба на Мангъров! На негово място бих си поискал процент за франчайзинга на лейбъл"Мангъров"! Какъвто и да е като лекар, инфекционист... - той е кокошката снасяща златни яйца за ДНЕС! Още три дни да стои заглавието с неговото име - все ще се излъже някоя заблудена НЕТ-уфсъ да кликне! А всяко кликане е стотинки в касичката на НЕТ-трафикантите и ДНЕС естествено! Кликай народе!
540
16
 
6
 
! Отговори
до не на страха преди 3 години
Толкова ли си елементарен, че още не си разбрал предназначението на маската ? Маската не пази този , който я носи, а пази хората около него. Смисълът и е отговорност към обществото.