Нова жертва на коронавируса - учител по английски в Попово

Преподавателката пет дни се е лекувала у дома
2 ное 2020 18:10, Петя Славова
30
Нова жертва на коронавируса - учител по английски в Попово
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Почина учител, заразен с коронавирус в Попово. Това е първи такъв случай в района. Преподавателката по английски език в Професионалната гимназия по транспорт и лека промишленост Павлина Станева е изгубила битката с болестта, каза директорът на учебното заведение Каролина Христова - Маркова, предава БТА.

От 19 октомври 51-годишна учителка е била в отпуск по болест, заради респираторни проблеми. Пет дни се е лекувала вкъщи, а след това е приета в болница, където е починала в края на октомври. Развилото се бързо заболяване вся смут сред колегите, не липсва и страх, коментира Маркова.

По думите й, от училището има още десет преподаватели, които са в болнични. Сред тях и двама с доказан COVID-19. Ръководството е срещнало временни трудности и с осигуряването на заместници.

Вучебното заведение се спазват противоепидемичните мерки, предвид пандемичната обстановка. През тази година в него учат 305 младежи, които в момента са на обучение в електронна среда от разстояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ръководството е срещнало временни трудности и с осигуряването на заместници..." ...докато учителите са болни и има и умрял вече... Ми измислете го? Какво може да се направи?
6
5
 
14
 
! Отговори
Даскал Ботю преди 3 години
Всеки един от нас, рано или късно ще опъне петълите, но без четмо и писмо не може. Достатъчни са осемдесет хиляди щатни корумпета, сто и петдесет хиляди вдигащи бариери пазача и един милион неграмотника на соцял.
5
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали това е мотото на Мангъров и компания - ще измрат възрастите , с хронични заболявания и по-млади с кофти късмет - имунната им система да ги убиеКво да се прави - трябва дискотеките , заведения и други такива да работят
4
0
 
63
 
! Отговори
... преди 3 години
С положителна проба и респираторни проблеми - 5 дена домашно лечение и накрая, когато вече няма накъде я приемат в болница. И жената умира.Да почива в мир, но е е правилно. Лидерката на една партия, вече четвърти ден е в болница, на системи, защото има кашлица и температура а тази женичка е с респираторни проблеми и на домашно лечение.После ми говорете че няма двойни стандарти.
3
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряй училищата, за шест месеца няма да станат по-умни калпазаните
2
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На заглавието учител , а по на долу учителка.
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще уморят старите учители за да има работа за младите даскали!