От HelpBook: Незаконно заведение запазва паркоместа пред жилищен блок

В платформата получихме сигнал и за неуредиците около COVID-19
3 ное 2020 13:22, Анисия Иванова
21
От HelpBook: Незаконно заведение запазва паркоместа пред жилищен блок
Снимка: Helpbook

В днешния обзор на постъпилите сигнали в платформата на HelpBook.info ще ви запознаем с няколко притеснителни казуса, за които се надяваме, че институциите ще вземат мерки и справедливи решения.

Наш потребител за пореден път се оплаква от своеволие в жилищен блок, на чиито партер е направено заведение. Тази постройка е причина за воденето на ежедневен и непрестанен конфликт, тъй като паркоместата пред блока биват ежедневно "запазвани" с всякакъв вид покъщнина, изкарана на улицата - бар столове, маси, каси, колчета и фалшиви табелки за служебен абонамент.

Според автора на сигнала е завзет и малкото останал тротоар пред заведението с абсолютно незаконно сложени маси за сядане пред незаконната постройка. След дългогодишни сигнали до най-различни институции в крайна сметка се разбрало, че въпросната конструкция няма нито един документ, който да разрешава изграждането й, но за сметка на това има наличните документи за функционирането й, което се оказва пълен абсурд. След множество жалби до най-различни институции, в крайна сметка се доказало, че въпросната конструкция е напълно незаконна и има предписание за събаряне, но това до този момент не се е случило.

Въпросът към институциите е докога ще се проточва това, тъй като търпението на живущите отдавна е изчерпано.

Получихме сигнал към Омбудсмана на РБ, в който се твърди, че ползвател на сметка за трифазен ток е задължен да плаща огромни суми, дори когато не ползва такъв. Единственият вариант на нашия потребител това да се прекрати е да получи съгласието на съсобственика на сградата, но поради различни причини това е невъзможно. Обстоятелствата го изправят пред варианта да плаща немалки суми доживот, което според него е крайно несправедливо.

Отново се сблъскваме с неуредиците, съпътстващи пандемията от COVID-19. В изпратеното писмо се твърди, че е повикана линейка по телефона за болен близък, но отговорът е бил, че са претоварени и това може да се случи чак на другия ден. Въпросът на нашия потребител е как това може да бъде предвидено ден по-рано и какво се случва, ако потърпевшият има сериозно съпътстващи заболявания и редно ли е да чака.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всекиден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформатана Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
2
 
! Отговори
ТЪПО преди 2 месеца
Сигнала за паркоместата е смешен - имаш нотариален акт за една кутия от 50М2 в Блок с размерите на Небостъргач ако се обърне на 90 градуса , и искаш запазено място Долу на Земята за Колата .Един Атомобил заема средно по 20м2, ако имате Три - вие заемате място повече от Нуждите .
14
0
 
5
 
! Отговори
4epa преди 2 месеца
4И4КО ПАРИ4КО РАЗРЕШАВА ВСИ4КО !!!!!!!!!!!!!!!!!
13
3
 
2
 
! Отговори
Веселин Маринов преди 2 месеца
Ае, ти ли ще ми казваш какво да правя?!
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И на село да замине. Частик да стане и там ще му пречат. Я кошерите ще му вземат, я кокошките ще му окрадат и всичко що се движи
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
УжасТ!
10
1
 
7
 
! Отговори
Пръдни Герой преди 2 месеца
ами, освен дружно да се изсерем на паркоместата, за да не се ползват не зна мдруго разрешение
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НАП и Голямата ги дебне от няколко години. От време на време ги рекетира. Не всеки ден , по веднъж- дваж в месеца
8
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В цяла Европа в ЕС има частни , гаражИ, места за паркиране, частни производители на бира,вино, ракия,заведения, всичко е частно на 99%. Тук най легален е Лукойл и Централното отопление. Други като тех няма.
7
0
 
19
 
! Отговори
Наяката Сакото преди 2 месеца
Те от това заведение са построили цяла масивна постройка, а от общината никой не е разбрал. Няма и как да разберат. Работил съм в общинска администрация, само спят по бюрата и въобще не им пука за незаконно строителство. Ако някой съсед подаде сигнал, се започва едно охкане и пъшкане. Те трябва да обикалят редовно и да оглеждат, но това заведение вероятно е на някакви мутри и не може да се пипа.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"ползвател на сметка за трифазен ток е задължен да плаща огромни суми"

Това пък как го измислиха :))))
5
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато Държавата /общинско предприятие паркинги и гаражи/, мачка частника всичко мълчи.
Когато частник се опъне на Държавата Масата / стадото/ мълчи.
4
2
 
18
 
! Отговори
аз преди 2 месеца
затваряйте ги тея заведения, фалит на кръчмарите! вкъщи да си пие всеки, любовниците ги водете по пейките, в някой парк по-далече от жената!
3
1
 
21
 
! Отговори
До 1 преди 2 месеца
От тия не очаквай нищо нормално
2
0
 
31
 
! Отговори
Насакото Яката преди 2 месеца
Това заведение е пред басейн Спартак.
1
1
 
18
 
! Отговори
22063 преди 2 месеца
Защо не се посочват населените места?