Таня Андреева: Няма да преодолеем кризата с по-меки мерки

Тя е на мнение, че кризата не се управлява от МЗ
3 ное 2020 15:32, Ния Христова
36
Таня Андреева: Няма да преодолеем кризата с по-меки мерки
Снимка: БГНЕС
"Ситуацията беше подценена и неглижирана, затова в момента огромната тежест пада върху лечебните заведения, но и върху хора, които няма да имат възможност да стигнат до тези лечебни заведения. Съмнявам се, че кризата се управлява от Министерството на здравеопазването. Няма ясен план, а министър-председателят в онлайн включвания нарежда кой какво да прави", коментира пред БНР Таня Андреева, която е бивш здравен министър.
 
Тя е категорична, че мерките е трябвало да се вземат още през лятото, а тогава контролът е бил изпуснат.
Още по темата
 
"Сега виждаме активизиране, когато вълната е заляла повсеместно страната. Трябва да се наложат по-сериозни ограничителни мерки, защото с гъвкави и с меки мерки няма да стане. Страни със стабилна здравна система, с по-ангажирано управление, въведоха вече по-строги мерки. Броят на хоспитализираните, на хората в интензивните отделения ще се увеличава и това става в аритметична прогресия с много… Дано не се стига до вариант с полеви болници, защото няма кой да излезе да работи в тях. Затова трябват по-строги мерки, за да овладеем потока към болниците", допълни Андреева.
 
Тя сподели, че в лекарските среди се говори, че "нещата са изпуснати".
 
"Епидемията се превръща в една тежка реалност. Пролетта беше разказ за нещо, което се случва в други държави".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Таня преди 3 години
Таня много си чаровна,има нещо благо,добро в лицето ти.бъди здрава.
26
6
 
1
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Ееее, това го кажи на МАНГЪРОВ ОТ АБВ. ДОБРЕ ГИ ИЗРАБОТИ ВЯРВАЩИТЕ МУ.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При това некадърно правителство на мутрите и меките и твърдите мерки да все неадекватни.
24
1
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Януари 2019 с 1800 починали повече от януари 2020 - това преди вируса.Октомври 2019 с 900 починали по-малко от октомври 2020. Та така за смъртността преди и по време на вируса.
23
9
 
6
 
! Отговори
БСП то преди 3 години
Хептен ги хвана шизофренията, до вчера горяха маски днес мерките им се виждат лабави, Мутафчийски им нарушавал свободите а първи при него търчат във ВМА, дадоха истамбулската на конституционен съд, а в Европарламента гласуваха декларация за въвеждането и. Все да са на въпреки пък дори и на себеси
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя сподели, че в лекарските среди се говори, че "нещата са изпуснати".Не само в лекарските среди. Всички сме фенове на здравния министър. Голям е шматарок, честно. Можеше на негово място да сложим добре обучено шимпанзе и да имаме сходни резултати.
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно според нашите форумни приятели светила и професори в Белгия, Испания, Великобритания, Австрия, Италия, Чехия и т.н са профани та налагат ограничения. Явно на техните лидери не им пука за икономиката! Тука са най-знаещите. Когато не си готов практически и теоретично за предстоящ тежък изпит тогава преписваш от знаещите и правиш същото като можещите. Не е нужно да се открива топлата вода. Вариантите са два: затваряне с малко бройки и затваряне с много бройки. Умните избраха първото. Ние?
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутафчийски не беше ли коремен херург ?
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анализаторТази е акушер-генеколог.Какво разбира от зарази?ами комyнизкa е, от всичко разбира, а най-много от лапане!
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименРадев пък на джамбурета зарази де що имаше останало в БА.абе *** къде се скри бе? На вечеря в чужбина не е, щото никой няма да го покани. На протест не е, щото катунарите се разбягаха. На банкет на военните не е, щото всичките се разболяха от него.Да не го е отвлякъл Черепа в Дубай да дава обяснения?
17
8
 
9
 
! Отговори
анализатор преди 3 години
Тази е акушер-генеколог.Какво разбира от зарази?Сама си е казвала,че е "много консервативна" във възгледите си за ковид.Това знача,ако може да ходим със скафандри,да се заключим по мазета,да не напускаме дома си,да се блокират населени места,и пр.дивотии.Защо въобще я питате?Като временно е сложена на някакъв пост,данеби да и вкалан акъл и познание в главата,хей така,автоматично.Говори откровенни простотии,приличащи на параноични бръщолевения.
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С меки китки... и меки мерки не се ограничават епидемии...Lockdown е решението за да се намалят максимално контактите между хората. Когато хората не се срещат с други намалява и вероятността да се заразяват.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И повече кючеци в ковид отделенията!
14
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давайте трибуна на пpocтака Мангъров и още ще ***. Тя пpoстотията не ходи по гората!
13
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзВ Швеция като са без маски да не измряха.е не всичките измряха, има и живи.
12
1
 
7
 
! Отговори
До7 преди 3 години
Това е вярно което си написал,ама дай да си кажем кой управлява здравеопазването повече от десет години,относно короната тя не е от вчера вече ще стане година от как се сблъскахме с нея,и кой трябваше да вземе някакви що годе адекватни мерки?
11
3
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Преди коронавируса през януари 2020 в България умряха с 1800 човека по-малко в сравнение с януари 2019 година. През октомври 2020 умряха с 900 човека повече от октомври 2019 годиан, а някакви продължават да твърдят, че сега при коронавируса смъртността била по-малка в сравнение с 2019 година
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали нямаше вирус *** кифло?
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безмислено е да се делят мерките на меки и твърди. Това няма никакво отношение към тяхната ефективност, полезност, адекватност на ситуацията.Кое е по-добре?Мека адекватна мяркаилиСтрога неадекватна мярка?
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Март до сега по въпроса с коронавируса не съм се изказал само Аз. Де що има политик, доктор, икономист, брокер, магазинер ,кръчмар и всякакъв друг се изказаха.