Въпрос за вота: Докъде може да стигне ръстът на Слави Трифонов?

Политолог: Все още може да има и предсрочни избори
Обновена: 3 ное 2020 14:13 | 3 ное 2020 10:10, Веселина Йорданова
320

Всичко може да се случи, все още може да има и предсрочни избори. Това коментира политологът и изпълнителен директор на "Галъп" Първан Симеонов в студиото на "България сутрин".

Според него обаче е все по-вероятно да има редовни избори. Симеонов коментира, че най-логично изглежда от "Отровното трио" да правят нещо с Мая Манолова в политиката.

По думите му идват избори и всички играчи на политическата карта се преориентират в предизборен режим, което е нормално и не трябва да ни учудва.

"Имаше моменти, в които хората бяха на различни кръстовища - всеки си имаше различна барикада. Но врагът беше общ. Генералната репетиция беше миналата година на местните избори в София. Въпреки че оставка няма, много трудно ми се вижда Борисов да бъде припознат като основен управленец в страната в следващите години. Това е един от успехите на протеста. ДПС също успяха да ударят управленския модел. Те по някакъв начин успяха да изтласкат статуквото", коментира политологът пред Bulgaria ON AIR.

Симеонов изрази мнение, че традиционно българското общество е срещу управлението си. Либералната общност подхождала с известно политическо високомерие към всички останали. Мая Манолова пък успяла да намери своето място на площада едва в последната фаза на протестите.

"Най-важното за мен е докъде може да стигне ръстът на Слави Трифонов. Другото голямо нещо е президентът Радев. Всеки авторитет в обществото се оказва в някакъв момент застрашен. Президентът като че ли остана единственият авторитет, който остана на плюс. Хората, които не обичат тая власт, ще продължат да не я обичат. Аритметиката ще остане същата в крайна сметка", допълни той.

Изпълнителният директор на "Галъп" прогнозира, че вероятно от ГЕРБ ще продължат да раздават пари до края на управлението си. Коронакризата щяла да намали някои от различията в обществото. Автентичният лидер на протеста в най-силната му фаза бил Христо Иванов, а не Отровното трио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
3
 
25
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Западаща телевизия без нито един журналист. Партия без нито един политик.Ръст 150 сантиметра.
229
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най много до 2,02 см. с по дебели чорапи
228
2
 
20
 
! Отговори
Зависи от дебилите преди 3 години
Може и 80% да удари, ако всички гласуватМдаа
227
12
 
39
 
! Отговори
Бай Кой преди 3 години
Каква е разликата между Слави и Бойко като образование? Пожарникарско училище срещу косерватория, дълго след семестриално завършване. Английският на Слави срещу английския на Бойко - никаква разлика! Единия пазил мутри, другия ги забавлявал? Не виждам много разлика на пръв поглед!
226
1
 
22
 
! Отговори
Куку преди 3 години
Слафчо,сеги е момента да гепиш градинката пред хотела.
225
2
 
26
 
! Отговори
БСП говорилня преди 3 години
Като подчинен на Кънчо и Сънчо как ще коментира яйцата в ръцете на Райчевата дъщеря. Ега ти безпристрастната независима агенция стреляща със запъртъци срещу управляващите. Жалки и смешни циркаджии, кого мислите, че заблуждавате.Никой не ви вярва на прогнозите.
224
2
 
27
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Според мен този рейтинг, който социолозите дават на Слави е нереален и се прави с цел манипулация на част от избирателите, които мислят да гласуват на следващите избори! Да не говорим, че ще бъде голям цирк, ако за пореден път Христо Иванов не успее да влезе в Парламента - тогава Иво Прокопиев ще му спре издръжката за партийката!
223
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партия "Тука има, тука нема такъв народ и държава" ще ви скрие топчето и ще ви вземе парите.
222
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ще гласувам за "Има такъв народ" Всички останали са корумпирани ***.Ако и те станат такива,следващият път ще гласувам за други.
221
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре за Слави,отколкото за тулупа.
220
5
 
35
 
! Отговори
До това преди 3 години
Славчо Учиндолски в момента е физиологична развалина - нищо не му работи като хората,ни краката,ни очите,ни ставите,ни вкус,ни обоняние....До това води прекаляването с наркотиците на младини.
219
2
 
26
 
! Отговори
Пенчо преди 3 години
И що трябва да вярвам на глупостите на Първан?
218
8
 
36
 
! Отговори
Нефелник преди 3 години
Човек,който не е създал семейство и деца не може да ми дава акъл как да се управлява държавата.
217
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕвaМного сте права -жалката режисирана изцепка на оня плаж го доказва!По мое скромно мнение протестът не успя заради хората които опитаха да го оглавят
216
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕваМного сте права -жалката режисирана изцепка на оня плаж го доказва!По мое скромно мнение протестът не успя заради хората които опитаха да го оглавят
215
4
 
29
 
! Отговори
Ева преди 3 години
Автентичният лидер на протеста в най-силната му фаза бил Христо Иванов, абе какъв лидер може да е този, ще се спукам от смях. Явно някой е платил на Първан Симеонов да изчисти малко имиджа на Христо Иванов, тъй като напоследък доста изцепки направи.
214
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ту лупите които не гласуват за Борисов ще гласуват за учиндолския ту луп!Ентелегенция...
213
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БАСИПРОСТИЯне,тука ще остана и ще гласувам против европата напук,да ви видя как отново тръгвате да бачкате на запад,ама не ми се връщайте при първата криза като пос.ани
212
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли да стане от инвалидния стол на шоуто? Внасят го на ръце и го изнасят от сцената като инвентар неговите бодигардове.
211
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** чалгари ще нападнат света на хората и ще стане бедна фантастика.