Полицаите на протест, искат 30% увеличение на заплатите

Обещанието за 15% по-високи възнаграждения не потуши напрежението
57

Полицаите ще излязат на национален протест навръх професионалния си празник - 8 ноември. Служителите на МВР не са съгласни с новото обещание на управляващите - 15 процента по-високи заплати.

Те настояват за увеличение с 30 на сто, колкото е в останалите сектори на първа линия в борбата с Ковид.

След поредица преговори, завършили неуспешно, полицаи и пожарникари обявиха, че излизат на национален протест в неделя. А междувременно продължават щафетните протести в страната.

Още по темата
Днес към недоволните служители се присъединиха колегите им от Силистра. Които също са недоволни, че не са включени в списъка на институциите, които ще получат 30% увеличение на заплатите си заради битката с Ковид-19.

За да мотивира и да благодари на служителите на МВР за тяхната работа, премиерът обяви, че увеличение догодина ще има и ще е по-малко, но ще е за всички.

Обещанието за допълнителни възнаграждения обаче не потушиха напрежението. Служителите в МВР настояват работата им да бъде призната като такава на първа линия.

Синдикатите ще продължат преговорите си с ръководството на МВР, докато не получат желаното увеличение.

Вижте още в репортажа на Виктор Дремсизов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Да им дадат 20% и да съкратят 30%.
41
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Тези търтеи нямат срам! С каква заплата започва полицай, лекар, научен работник? Какъв е средният им коефициент на интелигентност? Не малко от тях не могат да говорят и пишат правилно български! Примери всеки ден! Що за наглост е да искат пари в тези трудни дни и случайно ли е това? Нека протестират, имаше едни недоразумения, които протестираха няколко месеца. Парите се изкарват от работещите, а те какво произвеждат, че дори и осигуровки не плащат!
40
1
 
10
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Нагла работа милицонерска, касиерките в Билата по са на 1 линия
39
0
 
11
 
! Отговори
Е,бравос преди 3 години
Хубаво,нека искат! За 15% увеличение ще отидат 250 млн.лв.За 30% - половин милиард!? Догодина пак протестно пушене за още едни 30%....Накрая ще си имаме още една "реформирана" на нашия работнически гръб,система като медицинската - нищо непроизвеждаща,вечно недоволна,вечно проблемна! Хубаво виждаме как абдикират някои лекари от клетвата си в тези тежки времена.. Може би ги "преситихме"?Да не стане и с полицията същото...
38
0
 
17
 
! Отговори
Никой преди 3 години
Докато във другите държави вдигат 100% заплатите на медицинския персонал ,който наистина е на първа линия. Тук се наливат пари във паразитна нереформирана организация.Сега да чакаме те ли да ни лекуват? С това действие Боко изгуби няколко гласа и ще продължи да губи, аз ще лобирам за това, да аз малкия човек който плаща....
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И 15 % процента не са малко !? Какво искат повече !??? Да бият с повече ярост народа ли !?!? Да отидат при някой чорбаджия да видят едно увеличение ..
36
0
 
6
 
! Отговори
Терсенето преди 3 години
Тиквуций е генерал от пожарната. Но вие господа пожарникари, никога не сте били мутри.
35
0
 
15
 
! Отговори
Никой преди 3 години
Докато във другите държави вдигат 100% заплатите на медицинския персонал който наистина е на първа линия. Тук се наливат пари във паразитна нереформирана организация.Сега да чакаме те ли да ни лекуват? С това действие Боко изгуби няколко гласа и ще продължи да губи, аз ще лобирам за това, да аз малкия човек които плаща....
34
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой не иска увеличение,да махнат всички служители в системата на МВР И МО които са на заплата и пенсия едновременно пет години и без това са в тежест и остатъка да се разпредели на другите те затова се дразнят всички,като им са малко да отиват в частна фирма да работят по 10ч.за 1000лв.и тогава ще ги питам,,,
33
2
 
24
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Кой не му аресва,напуска и си идва на селу. Дааа *** тука тряаа са бачка.
32
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търтеи нещастни, от къде мислите идват тез пари бе, боко да не би от джоб да ги вади...
31
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрямо работата и заплатата, какво толкова работят за да искат увеличение и то с 30%. Ами напуснете и си намерете по платена работа, никой не ви държи насила. Да ама на друго място се работи и няма тези привилегии каквито имат в МВР и искат с протести и рекет да им увеличат заплатите.
30
2
 
14
 
! Отговори
ега ти карабинера преди 3 години
оня ден викам на полицай,еди къде си има проиш.А он ми вика не ме занимавай с глупости,сега чопля семки
29
3
 
36
 
! Отговори
Посерич преди 3 години
Това са най некадърната прослойка в обществото. Ако не ги храни държавата ,друго нищо не могат да работят. Ще измрат от глад.
28
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оня ден теглих една по-звучна майна на жената и след час ми идват 3-*** каскета на вратата и им викам - абе аз ако утре и тегля един шамар вие цел батальон ли ще докарате... по цел ден се занимават с чоплене на семки и мишоци, а на края имат наглостта и повече пари да искат...
27
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо чистка, после увеличения.
26
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква полиция е това по цял ден и нощ се разхождат с колите и когато имаш нужда от полицай на улицата никакви ги няма. Аз не разчитам на такива. Това не е полиция, а и нагли да искат увеличение от 30%. Срам и позор.
25
2
 
21
 
! Отговори
е?!?! преди 3 години
То побъркана работа Правят акцийки - зима, лято, светлина, скорост и т.н И ме спира полицай, който трябва да се грижи за реда на обществено място, да лови престъпници, да ходи по битови произшествия. Спира ме и не знае кво да прай.Става скандал в съседите - иде КАТ. И не нищо не знаят кво да праят, щот те трябва да следят за движението по пътищата а не да ходят по къщите на хората. И следователно и те не заят какво да правят когато отидат на адрес.Тука като Жунгла е някаква Жунгла.
24
1
 
24
 
! Отговори
КР......Л преди 3 години
Бойко влизай в релсите да не ти вземат креслото,съкращавай толупите
23
1
 
30
 
! Отговори
LosHo преди 3 години
Да се сакрати с 50% огромната администрацията в МВР и да вдигнат с 30% заплатите на оперативните служители