Шефът на БЛС: Болниците нямат право да отказват прием на пациенти

Не може да обвиняваме Спешна помощ за случващото се тези дни, каза Иван Маджаров
4 ное 2020 21:45, Ния Христова
11
Шефът на БЛС: Болниците нямат право да отказват прием на пациенти
Снимка: БГНЕС
"Ясно беше, че ще стигнем дотук, гледайки Испания и Италия, предвид че тези държави са много по-добре по отношение на здравеопазването", каза председателят на Българския лекарски съюз Иван Маджаров в ефира на bTV.
 
"Ако влезем в болниците, ще видим, че не се касае за хаос, а те наистина са препълнени. Колегите в COVID отделенията са затрупани с болни и работят", зяви Маджаров. 
 
Екипът на Бърза помощ взима решението дали даден пациент трябва да бъде хоспитализиран. "Болниците нямат право да отказват прием на пациенти", категоричен бе председателят на Български лекарски съюз и изтъкна факта, че лекарите са положили хихократова клетва.
Още по темата
 
"Всяка болница има кислород и пациентът най-малкото трябва да се постави на апарата. Щом лекар от Спешна помощ е решил да го докара, значи болницата трябва да го приеме. Някой си мисли, че е вад ситуацията и може да си прави каквото иска. Но това не е така. Някой трябва да поеме отговорност", смята Маджаров.
 
Председателят на БЛС категорично каза, че измиването на ръцете с Бърза помощ трябва да спре. Той подкрепя и създаването на тиражни отделения пред болниците, защото е важно пациентите да бъдат преглеждани на място.
 
От БЛС също така подкрепят използването на бързи антигенни тестове, които могат да се ползват при джипитата и в Бърза помощ. Маджаров отбеляза, че в САЩ резултатите на тези тестове се признават за окончателни и се вкарват в системата, но в Европа не е така. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е защо не ги приемат като нямат право да отказват
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болниците не са всесилни.БЛС колко клипа за ползата от носенето на маски тиражира???Или там не четат BMJ? Или и там са се събрали едни ,, синодални старци,,.Мангърът ръси глу- пос- ти, а те не го опровергаваха.Сега издигат лозунги.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няколко думи за хората ,които не си плащат здравни вноски, а тежат на бюджета на болниците?Например, ало измамниците.И те са ,,зсравто-неосигурени,,
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пък с тая Хипократова клетва.В момента се прави всичко възможно да се помогне на максимален брой хора, той се загрижил да им обяснява,че Слънцето изгрява от изток.БЛС не си е на мястото от години.
6
0
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Нали нЕма вирОз.Те хората от,, няма какво да се прави,, отиват в болница.Ей така. За нищо.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я прибирайте децата да учат от къщи.Не обръщайте внимание на кресливите майки 20 майки в Плевен излязох всичко на всичко в подкрепа на присъственото обучение
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ,, тиражни,, а триажни отделения.Триаж- пресяване.Означава,че някой може и да не бъде приет.Ако е с отрицателен тест, защо ще влезе в covid отделение?За да се зарази?На едро не трябва да се говори.Така е опасно.Ако няма легла, в коридора ли ще легнат?А в същото време може да има свободни стаи в съседната болница.За какво е тогава този национален координационен център
3
0
 
1
 
! Отговори
от БГ преди 3 години
*** ,ако се заразя на работа с тоя мор -ще те кастрирам.
2
0
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
А по коледа се очертая ужас
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
положението с вируса се влошава с всеки изминат час .