10% от служителите са били под COVID карантина

Това са 300 000 служители
5 ное 2020 11:45,
8
10% от служителите са били под COVID карантина
Снимка: БГНЕС

10% от работещите у нас са били карантинирани от началото на Covid кризата. Това са 300 000 служители, а 27 000 са болничните, издадени заради коронавируса. Това събщи Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал, цитиран от БНР.

Още по темата

По думите му по този начин предприятия са поставени пред риска да прекъснат работа заради липсата на персонал. Поредният проблем за бизнеса засяга промишленото производство и непрекъснатия производствен цикъл, където дистанционната работа и големите отстояния на работните места са невъзможни. "Очаквам наистина в близко бъдеще това да създаде големи трудности в голяма част от предприятията и някои от тях да прекъснат работа заради липса на работна сила", каза още браншовикът.

Друга пречка за бизнеса е липсата на ясен регламент за карантиниране на контактните и на заболелите. За периода на изчакване на действията на здравните власти работодателят трябва сам да решава. "Да допуска контактни лица на работните им места с риск те да са заразоносители, да разпространяват заразата или работните места просто да бъдат оставени без работници по решение на работодателя", казва още Иванов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Прав си, държавните служители са 97 хиляди, т.е. нич не са малко. Останалите са 3,5 милиона.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разделяй и владей! Браво, хванахте са на въдицата.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавните служители да замълчат, защото ако съкратят 50% от тях няма да се усети никаква промяна, докато ако спрат да работят 50% от останалите работещи , които плащат данъците и осигуровките, държавата пуска кепенците. А те държавните хич не са малко.....
4
2
 
5
 
! Отговори
дамн преди 3 години
до 3ще сляза на нивото ти.Какво казваш правили Държавните служители???Ама всеки ден по 8 часа ли го правят? Или май само папкат и пречат на т.н. "безотговорни граждани кихащи в лицето им"
3
8
 
4
 
! Отговори
До ДАМН преди 3 години
Държавните служители работят с безотговорни граждани кихащи в лицето им и не могат да се скрият в къщи като частника! Отпуска свършва.болничните и те...докато частника се скатава . разпуска бачкаторите и си гледа кефа..капитализъм искахте е ...получихте си го !
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това от началото на коронката. А сега с по 4000 заразени на ден и запазване на тенденцията за увеличаване колко служители ще бъдат под карантина в следващите месеци? Ама иначе ще крепим икономиката... Нищо, че няма да има кой да работи.
1
3
 
9
 
! Отговори
дамн преди 3 години
"Това са 300 000 служители, а 27 000 са болничните, издадени заради коронавируса." А на бас, че 273 000 са държавни и общински служители на държавната хранилка.